Sunday, September 10, 2017

Restoran Saba, Dataran Jelatek

Assalamualaikum. hai semua...

Sambungan dari entri sblm neh...dari Zoo Negara kami makan ke cni...kat Restoran Saba di Dataran Jelatek. Lapar nasik..maka kami ke sini. Sesungguhnya ini adalah kedai makan nasi arab peberet kami sebenarnyer..hehe sbb sedapppp!!! Sebelum enh g kat Cyberjaya jerk...dah ada kt KL g cni jerkla kan.

Kedai neh kat tingkat 2 dan 3. jgn risau ada lif nak ke atas. 
Ok jom tgk meu2 yg ada...












Service cepat. Maybe sebab xramai org kot.


ok xdan nak amek gmbr semua makanan. sebab lapa sgt. 
Aaku order Chicken Mandy dan jus tembikai. tgkla hasilnya nmpk sgt lapa..abeh sepinggan. hahaha dah ler byk gler weih!!!

Kalau ikutkan..kat Dataran Jelatek neh rata2 semua restoran masakan arab...ada la 1 2 kedai yg jual menu masakan arab. tp pilihan kami tetap Saba. hehe

So, ape lg...korang serang la ke sini plak yerk nnt. 




Wednesday, September 6, 2017

Zoo Negara



Assalamualaikum semua...

arineh nak citer story mori ms last weekend yg panjang tuh...heheSebelum tuh Selamat Hari Merdeka dan Selamat Hari Raya AidilAdha semua...hehe lambat plak yerk.

Cuti merdeka xkemana pown...dok umah jerk..encik asben pown keje...ari raya pown sama keroje juge..maka tgl ler kami 2 beranak kat umah. Soknyer sabtu spt plan nak kuar br arr g jln2. itu pown mulanya nak tukar plan g cuti2 malaysia...dah siap pack brg dah skali call hotel semua full..dgn perasaan sedikit hampa la jgk..kuarkanla blk brg dan berbalik kpd plan asal. g karok. hahaKami ke Setia City Mall..mulanya nak lepak2 kt padang kt luar tuh tp sbb cuaca tidak mengizinkan..maka kami jln2 kt dalam mall jerkla dan terjumpa wayang n tmpt karok..igt nak tgk movie..tp mikir psl anak..so xjd..g karok jerkla. inilah 1st tyme g karok lps beranak n bwk anak. sebbek anak ok..xmeragam. ok tq anakku..hehe lewat jgk kami blk..sampai dah tutup mall la..yerkla kuar pown da lewat petang kan...lps dah round 1 mall smpai dah nak tutup br kami blk n nak carik kedai makan..last2 kami dpt jgk kedai mkn dalam pkl 12 lebih..gler tak? haha melantak la kami dgn nasi dan lauk tomyam serta lauk2 lain..dah mcm bersahur...hahaha. Hari ahad kami dok rmh jerk berehat kuar pown g tesco jerk beli brg. Hari Isnin sempena PM bg cuti Free...kami ke Zoo Negara plak..kalo ikutkan anak aku kan kecik lg cam xbest la jgk bwk dye sbb bkn taw papepown..haha tp dah ada org nak banjer...g jerkla..hahabkn senang tiket skang dah mahal weihhh... untuk Dewasa RM44 kanak2 3 tahun keatas RM 16. Semua harga neh termasuk dgn tempat Panda tuh taw. Dah takderk dah harga asing2 kalo xnak masuk panda..skang WAJIB kena masuk tmpt panda tuh jgk. erm...pandai dah dorg...sbb ramai review tmpt PANDA tuh xberbaloi dan xbest ramai xnk masuk so Zoo buat tetapan harga mcm tuh. 

Kami g pown dah 12 tghari lebih...disebabkan jln lengang sblm pkl 1 dah sampai dah. Berjalanlah kami disitu. Haa...sebelum g tuh dah isi perot siap2 dah sbb mmg dah taw dlm Zoo tuh mknn dan minuman semua mahal2 belaka yerk. Harga 1 cup milo pown RM4, 1 tin air RM3. So pk la sendiri..sblm g tuh baiklah mkn kenyang2 sbb nak berjalan dlm tuh bkn sekejap..Kawasan Luas. 


neh anak buah aku Double HZ




suap roti kt rusa
haaa...sebut psl bg makanan kat haiwan2 neh...
depa xbg dah pelawat bg mknn sesuka hati ok.
kalo nak bg pown org zoo yg akn sediakan mknn utk kita suapkan.
so kita xboleh dah nak bg mknn yg kita bwk. haaa...








Haiwan2 yg sempat di snap.

dah siap pusing2..xjumpa plak tmpt panda dan tmpt animal show..g blk entrance amek map..haha




animal show

adik2 aku

g tgk animal show anak tido plak..pstuh br bgn..haha


my heroes


ok kusyuk tgk haiwan berleher panjang..hehe

buah hati

penat jalan..reat jap bg anak susu..hehe



adik n family


patutla ramai xnak masuk panda neh..sbb pandanyer asik tido jerk...xaktif lgsg!
aku dpt taw ms member aku g bln 5 arituh pown position panda neh sama jerk..gambar yg aku amek dgn gambar yg member aku amek sama jerk posisi panda neh. erm...mybe suhu ekon kt tmpt panda kt malaysia neh xsama dgn suhu tmpt asal dye kot..sbb tuh panda neh asik tido dan tak aktif. Maybe la....haha

suka sgt 2 beradik neh


ok kat sini mmg sgt cantik nak amek gambar. tp tak igt plak tang mn..rsnyer jln nak menghala ke tmpt panda kot..adeh xigtla plak..haha


family potrait yg sempat di snap. hehe
Mahal jgk harga gambar ne
sekeping RM45 soft copy xdpt
nak untung kena beli 1 set RM 125 ada 6 keping gambar, dpt frame dgn dpt soft copy. huhu





sebelum balik..bergambar dulu..hehe



Masuk pkl 1 keluar jam 4.30 camtuh.. kira ngam2 la...sbb Zoo tuh pown tutup pkl 5ptg. Ok untuk pengetahuan semua waktu operasi dr jam 9 pagi hingga 5ptg sahaja taw. 


Lepas dah kuar dr zoo br arr g carik tmpt makan...Lunch merangkap dinner. Kemana? haaa tunggu next entri ok. tata.




Sunday, August 27, 2017

Cendol Durian Power, Kampung Baru



Assalamualaikum...hai semua...

Juz nak kongsi cerita semalam. gpekena Cendol Durian. Dah lama sebenarnyer mencari kat mana lokasi Cendol Durian neh...slalo dok dengar kat negeri sembilan la...area shah alam la..tmpt jauh2 la nak g...akhirnya dpt dikesan lokasi kt KL neh. haaa Baru malam td g...Wat perangai malam2 pi pekena cendoii...haaa bakhang! haha

Lokasi dikesan dari adik ipar aku...dye dok ckp member dye pi pekena cendoi sabtu mlm lps...memandangkan ada bukti kedai cendoi bukak memalam...maka kami pi serang plan last minit.  Kat mana lokasinya?kat kampung baru jerk...xjauh pown..

neh senarai harga


neh cendoi yg kami order


ok neh aku punyer sorang..org lain semua pakat kongsi...laki aku xmo kongsi..dye nak mkn sorg2 dye dgn aku2 punyer skalik dye perabihkan...haha

ciaaannnn anak aku minum cendoi cap susu botol jerkla..hehe
xsenang nak mkn..dye pownnk jgk..haha

adik2 aku

tgkla neh...tunduk jerk tak pandang kiri kanan langsung...haha


anak2 buah aku kongsi n berebut minum cendoi n mkn durian..hehe

Sanggup tuh pi keluar memalam semata sbb cendol durian. Kami order gak makanan...kuey tiaw goreng dgn nasi goreng daging..sedap jgk masakannya...memula nak order sate padang tp depa takut xreti mkn sbb kuah lain..bkn kuah kacang. heheOk utk makluman..gerai cendol dan gerai makanan lain2 yerk.


So, kepada sesaper yg kat area KL tuh tetiba teringin nak merasa cendol durian bleh la ke Jalan Raja Alang Kampung Baru.
Tak taw jalan Waze jerk search Cendol Durian Power Kampung Baru.




Friday, August 18, 2017

Jalan2 @MY tOWN


Assalamualaikum..hai semua

Ini merupakan kali ke2 g My Town neh...Walaupown dekat tp xpernah jejak lgsg kat bangunan sebelah tuh...IKEA Cheras. kalo jejak pown semata g atm mesin kt ikea kuarkan duit. haha

1st tyme pegidulu ms sambut anniversary..ms tuh xbyk lg kedai yg bukak sbb My Town pown br lg bukanya...Saja jalan2 jerkla...kali neh g pown aku yg ngajak lg...sbb encik asben  tanya nak g mn...aku pown cdgkn g my town jerkla...sbb dekat..asik g sunway vellocity jerk..borink la. haha

Misi ke My Town neh sebenarnyer nak mencari pretzels auntie annes hahaha Semata kan? Mcmla peknen..haha. dah lama xmkn kotttt...Sampai2 mmg trs carik pretzels...dah dpt trs makan..sbb kalo dah sejuk xsedap. Lps tuh jenjalan jerkla window shoping 
 jerkla...

Jalan punyer jalan..jumpala 1 tmpt robot neh...tp xmain pown...sbb rs berbaloi RM15 utk masa 15min. Maksudnya seminit rm1.
Pastuh jln ke depan sket nmpk tmpt video game ada byk permainan budak2...so masuklah  skalik nmpk tmpt mainan neh...mcm playground la utk budak2. kami masuk tp sblm tuh kenala register dlu. Ikutkan kena bayar RM10 utk umur setahun ke atas xsilap dlm tempoh masa setengah jam. Memandangkan anak aku blom cecah umur setahun...maka FREE dan tiada limit masa diperuntukkan berada dalam tuh. Mak Bapak dibenarkan masuk utk awasi anak2..syaratnya semua kena pakai stokin. Kalo xpakai kena beli rm4 jerk kt kaunter.

Maka duduklah kami disitu sampai lebam...haha. Yang aku tak boleh blah tuh encik asben siap kata psneh kalo dtg cni nak tglkan aku dgn anak kt tmpt mainan neh pstuh dye nak g soping. Sabojerkla.


ok silalah lyn gmbr kt bwh neh yerk..



















Lepas dah lemab dok kt playgorund..perot lapo..so mkn dulu sblm blk. Lepaking la kt cafe hipster neh Sketch namanya. Kami order set jerk...


Nampak sedap x air tuh?
neh set Se Char Kuetiaw namanya bersama Teh Tarik Leleh
encik asben order


Aku lak order Se Kung Fu Kuey Tiaw dgn sirap limau jerk

Murah pown murah harganya xsampai RM15 pown setiap set.


ok itu sahaja citer ujung minggu aku kali neh. Pasneh g cni jerkla bwk anak. haha dekat pown dekat. Hrp xjumpa org yg kenal..sbb slalo g jauh2 konpem juper org yg kenal...kali neh encik asben lak juper kkwn dye. haha nasebla yerk. Sampai jumpa 2 3 org dlm 1 hari. haha. Agak2 nak serempak dgn aku dan kami sekuarga mehla dtg ke My Town bleh wat gathering..hehe. Ok sblm trs melalut baek aku stop. ok tata!