Tuesday, July 26, 2016

Salam Syawal 1437H

Assalamualaikum semua...

Hye...Masih xterlambat lg kan nak ucap Selamat Hari Raya pada semua Maaf Zahir batin wpown arineh dah masuk 22 Syawal. hehe lg bbrp ari jerk lg da nak abeh syawal. Kesempatan neh sy nak menyusun sepuluh jari memohon ampun maaf sekiranya ada salah dan silap serta terkasar penggunaan ayat dlm setiap entri dlm blog sy neh ek. 

Cerita hari raya pertama sy thn 2016 neh xderkla semenarik cerita2 raya korang. Walaupown thn neh turn raya belah family sy tp xseceria sblm2 neh la...sbb plan awalnyer mmg kami semua nak blk beraya kat kampong tp xtercapai dan xdiizinkan  sbb my sis xcident so semua plan terpaksalah dibatalkan...berayala kami di KL.

Ok thn sblm2 neh  penah gak arr 1st raya beraya kat KL jgk..tp thn neh 1st syawal lain dari yg lain sket...haaa apa dier? xpenah2la 1st raya sebaik slps aku blk dr masjid for solat raya, rumah family aku dikunjungi tetamu start dr pkl 10 pagi smpaila ke malam ok...xputus2 org dtg ms 1st raya. haha. Sampaikan aku saket2 kaki sbb berdiri terlalu lama dok kat dapo. huhu yerkla...faham2jerkla slalo kan kat kl neh sape la yg ada...semua dok pakat blk beraya kat kampong kan... kalo thn2 sblm2 neh 1st raya tuh lps blk dr msjid, kalo beraya kt kl la...knpem aku beraya dgn tv..lyn citer raya.haha...tp thn neh tarak masa ok...dok dapo jerkla keje aku lyn tamu. 



Neh jerk gambo raya yg sempat di snap ms pagi raya tuh...
anak2 buah aku...Doble HZ

1st raya tuh...aku sempatla masak kuah kacang utk enceq suami (hasil resepi akak opis aku..tq2) & wat spageti bolognese. Tuh jerk yg mampu aku wat.. Disampig tuh mak aku wat rendang daging mkn dgn lemang. Tuh jerkla menu 1st raya kitorg...Petang raya tuh kami berkelah makan durian..enceq suami ngidam durian. haha. Memang xjamah nasik la 1st raya tuh sbb da kenyang makan semua2 tuh..heee

Setakat tuh jerkla cerita 1st raya sy utk thn neh...layan tetamu dr pagi smpai ke malam yg xputus2. Alhamdulillah...seronok jgk rasa walaupown penat n saket2 tumit kaki aku...huhu. Then, raya ke4 baru aku blk beraya umah mentua aku n sempatla g beraya kat beberapa buah umah. 



ok ini plak selingan yerk...
Juz nak ucapkan TAHNIAH pada adik kiter neh yg telah selamat for 2nd step Majlis Pertunangannya pada raya ke3 xsilap. Finally...tahniah yerk to both of u...semoga kekal ke jinjang pelamin.  Sowy curik gambo neh...hee..

Okiesla....itu sahaja cerita raya utk hari neh...xlarat da nak menaip..rasa mengantuk nak tido lak rsnyer...hahha ok tata!





Monday, June 6, 2016

RENDA EID Series


Assalamualaikum...

Hye semua...tercari2 baju raya nak pakai lebaran neh? Meh usyar2 Gabungan Renda Republik dan Renda Scarves iaitu 


DAISY SERIES (PASTEL & BUNGA) 
dam juga
 MARPOSA SERIES (PASTEL & PATERN)



KENAPA SEMUA ORG WAJIB ADA DAISY SERIES & MARIPOSA SERIES NI?

>> Cutting mermaid dan princess yang buat si pemakai nampak manis. Yang penting boleh nampak kurus
😉

>> Material como crepe tidak melekat pada badan, less iron dan tidak jarang. Yang penting aurat terjaga

>> Warna-warna yang super cun
>> Size S sehingga L (free size)

"Nak dapatkan harga PROMOSI??"

PROMOSI ini sah sehingga hujung minggu ni 12 JUN 2016.

Selepas tarikh tersebut..harga adalah kembali seperti asal yerk.

DAISY SERIES:
Harga PROMOSI RM149 termasuk postage (Harga asal RM179.. Jimat RM30)

Bukan itu saja..

Dapat FREE SHAWL!!!
Nak super jimat ada Harga COMBO istimewa!
2 helai hanya RM280
.
MARIPOSA SERIES:
Harga PROMOSI RM169 termasuk postage (Harga asal RM199.. Jimat RM30)
.
Bukan itu saja..
.
Dapat FREE SHAWL!!!
Nak super jimat ada Harga COMBO istimewa!
2 helai hanya RM320
.
*******************************************
BERMINAT?? Lock Order SEKARANG!!!

 PM saya di 


Follow Instagram saya


Order dibuka sekarang. Stock sangat TERHAD dan TIDAK akan di RESTOCK!! Jom tag kawan-kawan untuk koleksi yang super ohsem ini😊👍🏼
.

















Anda juga boleh walk in ke butik kami di NO. 53, Jalan Pulau Lumut U10, Alam Budiman Seksyen U10, Shah Alam (berhampiran dengan UiTM Puncak Perdana)
.
Lock order sekarang, sebelum stock licin😉 Bukan nak cakap apa.. Tapi Gelombang DAISY SERIES & MARIPOSA SERIES ini lain dari yang lain. Stock macam goreng pisang panas😅
.
…Happy Shopping uolls...

Thursday, May 5, 2016

BIG CUP 129

Assalamualaikum...hallu eberibadi!

Ok arineh juz nak review kedai makan utk lepak santai2 dgn kkwn or boipren gepren ker family ker kat BIG CUP 129 yg terletak kat area Ampang jerk pown..

Cadangnyer nak ajak enceq hubby g celebrate bezday beliau. Tp, payah nau nak ajak beliau neh sbb beliau neh sker mkn kt umah. Pastuh bler adik ipar aku ajak lepaking meja laju jerk nak g. Ampehgas! haha. So, makanyer aku banjer  kt 129 big cup neh jerkla dgn adik n anak2 buah aku. Pstuh br beliau terperasan yg aku beriya2 ajak beliau kuar mkn tuh sbb nak nak celebrate bezday beliau. Gedix toi suami aku neh la. hahaha padan muka mkn tuh jerkla ok...sape suruh sombong sgt. hahhaa



Apa yg ada jual kat 129 big cup neh?
menu utama Roti John, burger dan semestinya air goncang big cup tuh la kan...
yg plg special adalah roti john cheese sekilo. haaaa
yg pasti harga berpatutan ok
big cp 1 cup RM4 xsilap. 
Nak jimat beli 3 cup RM10 jerk. haaa...


neh pilihan flavor


Roti John
Memang sedap ok!


Big Cup Strawberi


eh lupa...ada menu meatball...sedap!
xyah susah2 g ikea semata nak mkn meatball. hehe

Memandangkan tika itu aku tgh xderk selera makan...so, aku juz nyecak2 jerk mknn adik aku ngan enceq husband. haha. air pown kongsi jerk dgn enceq husband jgk. xlarat oii nak abehkan...beso gler! 

So, ape tunggu lg? Pasneh leh serang...ramai dah terpengaruh dah neh g terjah. hehe
Selamat menjamu selera u'olls!



Wednesday, May 4, 2016

Happy Besday Mak

Assalamualaikum...Hye semua

Dari sehari ke sehari smpai da dekat 2 bulan berlapuk post neh dok dlm draft xtertaip22. hahaMaaf  Maaf atas kesibukan diri yg memang lgsg xmenyempat nak hapdet blog.huhu 
Ok skang bleh bernafas lega sket. hehe Bleh hapdet psl bezday mak aku last 2 month arituh. kena arr hapdet kang mak aku kecik ati lak...arituh hapdet bezday abah aku kan...haha

Memangterlambat sket la celebratenyer...yerkla bkn senang nak bg semua ada. Kebetulan adik bongsu aku tuh pown blk cuti sem...so bleh arr celebret sesamer.

Plan asal nak celebrate mkn kt luar. Tp last2 tuka plan..celebrate kt umah jerk tp semua surprise arr...mak aku xtaw pown...yg lawak muka mak aku masam mencuka sbb kitorg lgsg xwish bezday mak. haha mmg sengaja. Jhat kan kitorg. So, ms mak tgh solat maghrib kt bilik...aku dgn encik husband arr setting semua...smbil diawasi oleh anak2 buah aku. haha lawak. Ok  good job! hahaha




tengok arr tuh...org lainnyer bezday, depa dua org yg shibuk! haha




neh jerkla yg mampu di sponsor..maklum jerkla tgh bulan..fulus kureng da...haha
hanya KFC, pizza, sate ngan kek jerkla. Lenkali kita mkn beso kt luar arr ek. hehe

Aiii...tgk gambo mknn neh aku lak yg lapo. hahaha Ok kpd mak...semoga sehat sentiasa dan bertambah rezki hendakNya serta diberkati hidup dunia akhirat.




Thursday, April 14, 2016

JUBAH SAFEEYA by Renda Republik



Assalamualaikum semua...

Ada sesiapa tengah mencari jubah? Ok nak perkenalkan JUBAH SAFEEYA by Renda Republik yg menampilkan 11 warna2 menarik

Harga Pengenalan RM119.00 
FREE Postage

Harga pengenalan neh sehingga 20 April 2016 neh jerk taw.
Selepas tarikh 20 April 2016, harga adalah kembali asal iaitu RM129.00 tidak termasuk pos ok

Jd apa tunggu lagi? Jum cepat2 rebut harga pengenalan neh sebelum tamat.
















Details bleh tgk kat bawah neh ok





Untuk order, bleh PM sy di FB lalashopper atau emel 
lala_missu@yahoo.com
 Follow my IG @lalashopper

Thursday, March 17, 2016

BASIC by Rendascarves


Hye Assalamualaikum semua peminat2 shawl!

Ok hari neh juz nak perkenalkan produk kedua dr RENDASCARVES iaitu BASIC by Rendascarves yg menampilkan 20 warna-warna yang menarik.Haaa..kat IG sy da hapdet...kat blog jerk lmbt sket hapdet...tp xper...arineh i perkenalkan yerk. Korang boleh usyar2 tgk2 cuci mata pown xper dulu...tapi...tapi...tapi...kalo tetiber xbleh nak lena tidur ker terbayang2 or termimpi2 warna2 shawl dr BASIC byRS neh bleh cepat2 PM2 sy ok or emel  or wasap pown bleh.




Ok jum cuci mata tengok2 jeling2 catalog 20 warna2 shawl BASIC by RS kat bawah neh ek


Gayakan 20 warna BASICbbyRENDASCARVES neh dengan gaya & bermacam style tersendiri...wowee..!!



ROYAL BLUE

OCEAN BLUE


TEAL BLUE


CYAN BLUE


IRIS PURPLE

LAVENDER PURPLE



YAMMY PURPLE

ORCHID PURPLE


EMERALD GREEN

ARMY GREEN

TURQOUISE GREEN

MINT GREEN


MAGENTA PINK


FUSCHIA PINK

ROSE PINK


BABY PINK


TANGERINE ORANGE

MUSTARD YELLOW

DAFFODIL YELLOW

NUDE PASTEL

Kenapa mesti memiliki BASICby Rendascarves neh? Okies...kiter sertakan skalik details yerk...kt bawah neh.


yang paling penting harga sangat2 berpatutan hanya RM35 sahaja

+RM6 Postage SM
+rm11 Postage SS

So aper tunggu lagi? Cepat2 sambar mana2 pilihan warna dr BASICbyRendascarves neh ok!
#Follow my IG @lalashopper & Like Page FB Lala Shopper


Cepat2 GRAB!!!