Thursday, July 20, 2017

Perginya tak kembali

Assalamualaikum semua...






إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون


 Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. 



Al-Fatihah




 بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
 ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين-


. Hari neh genap seminggu Mak (Mertua) pergi meninggalkan kami anak menantu dan cucu adik beradik dan saudara-mara. 




Rasa sedih tuh masih ada lg...walaupown Mak bkn Mak kandung yang melahirkan aku tapi aku tetap anggap Mak mcm mak aku sendiri jugak. Mak la mertua yg paling sporting...baik wpown aku taw dgn anak2 sendiri Mak garang sebenarnyer. Serius aku rindu Mak! Aku dapat merasa ada Ibu Mertua hanya sekejap hanya sempat dalam tempoh 2 tahun lebih jerk. Allah lebih sayangkan Mak...kami semua redha.


Pemergian Mak masih lagi terasa antara percaya dgn tidak. Ada banyak cerita dan kenangan yg mengingatkan aku pada Mak. Tapi jari jemari aku xdpt nak teruskan menaip...hati aku tak tahan sebak. Takpela biarlah ia tersemat dalam ingatan aku sorang jerk. Hanya aku, Mak dan Allah saja yang tahu. 




Semoga Mak tenang disana dan ditempatkan di kalangan orang2 beriman & solehah Aamiin Ya Rabb!


Gambar kenangan masa majlis pertunangan aku tahun 2014.

Mak dalam kenangan 16091957 - 13072017 (Khamis, 19 Syawal1438h).

Kami semua pasti akan merindui Mak... 


Tuesday, June 20, 2017

Kafe Skrin



Assalamualaikum semua viewwers

Arineh juz nak citer kejadian yg berlaku masa cuti Nuzul Quran arituh. Adik & adik ipar aku nak banjer iftar. Maka kami ke Kafe Skrin yg terletak kat Ulu Klang. Sblm g tuh saja2 ler tgk menu ada western & masakan melayu. haha tp utk ramadhan neh hanya ada buffet jerk. Order2 hanya dibuka pada pkl 9 mlm. 

Walaupown buffet tp aku puji masakan dye wpown hanya hidangan masakan melayu sahaja. Tapi serius aku ckp mmg sedap! Puas hati.

Ikutkan nak celebrate besday Abah aku skalik kt cni in advance tp aku dah tempah kek utk 19hb makanya kat cni juz mkn2 buka poser jerkla sambil dpt adiah enpon.  huhu. 

kat cni pown kami dpt meja reserved mmg privacy betoi la..hanya kami sekeluarga jerk dalam tuh...hahastaff dorg pown ok ramah dan layanan pown baik. 

Sambil makan  siap bleh tgk movie lg...siap request lg...hehe mmg best!
Ibarat mcm tgh mkn sambil tgk wayang. haha

Dan yg paling penting ada surau. haaa neh salah satu sbb sebenarnyer Abah aku xsker berbuka kat luar sbb kalo tmpt mkn tuh xderk tmpt utk solat. Alhamdulillah Kafe Skrin neh ada surau. So, jgn risau yerk semua. hehe


dgn star wars haha



2 hero shayer



dak kecik neh da ngantok senanyer...haha




jum tgk wayang..hehe



posing kt depan layar


huntongla dedua pown dpt..haha

dua si gemok. haha





MY Family






video

cer test try play video neh kalo bleh. huhu



Happy Bezday Abah



19 hb baru abah dpt potong kek...aku juz sponsor brownies, nasi lemak n sate jerk. Yg lain2 menu buka puasa kuih muih jerkla.

Semoga Abah sehat sentiasa dimurahkan rezeki sentiasa dibawah lindungan Allah s.w.t dan semoga panggilan gelaran HAJI tuh akan tercapai suatu hari nanti inshaALLAH. Selamat hari ulangtahun Kelahiran Abah!




Shoping Raya


Assalamualaikum..

Aku xtawla neh tmpt ke brp dan kali ke brp aku g sopin raya. faham2 jerkla kalo g menyoping dgn encik suami mmg xbleh 1 ari. cari brg dye sorg jerk pown bleh makan masa 1 hari ok. aku pown kalah. hahaha Kalo bab carik kain baju aku pown sama gak..aku neh jenis simple amek mana dan jerk..beliau tak...makanya beliau pilih...aku g try..dye tgk ok br beli. haa..mmg jenuh arr masuk dr 1 kedai ke 1 kedai...aku yg penat. hahhaa


Last week kami ke Primavalet Bangi nak beli baju raya encik suami lah sbb dye sorg jerk xbeli lg. kalo ikutkan nak g ms bukak poser dgn mmber2 aku arituh tp xjd sbb xsempat. Makanya pegila last week.



sajer amek gambo banting jerk...tuh pown sekerat. haha


budak neh kemain sker sgt dpt tgk fatah amin..pdhal tuh papan jerk pown. hahha haiii laaa anakkk. haha

Dari pemerhatian aku Primavalet neh ok jgk sbb dye bukan jual 1 brand jerk tp mcm2 brand dalam 1 butik. So, pada sesaper yg nak carik baju raya, kurta, baju melayu baju kurung...boleh dtg cni. Senang pown senang nak g..kuar2 tol dah nampak dah...tepi jln jerk. haaa

setelah hampir 2 jam dok betapa dalam butik primavalet tuh kami cadang nak g window soping kt Sunway Vellocity. haha neh pown da brp kali g...arituh g sopin bj raya anak kt cni. xderk maknenyer window soping..encik suami plak punyer turn. Makanya aku dgn anak dok betapa kt luar kedai..encik suami masuk kedai soping. haha aku da xlarat nak jln..anak pown tdo. hahaha





Dekat2 pkl 7 kami ke Fish Manhattan utk buka poser sbb dah booking. akibat xjln rata maka menyesal booking ctu sbb lps tuh jumpa tmpt mkn lg best...haha. Encik suami kata puasa thn dpn kita buka puasa kt tmpt tuh plak. hahaha ceh!



aku xtaw nak order aper...nak mkn set ramadhan utk 2 / 3 org suami cheq xmkn seafood. hahamakanya kami order ala-carte jerkla. aku dah borink mkn spegeti maka aku mkn fish n chip jerkla wpown aku taw mmg muak. bantai jerkla...hahaha



Dah abeh makan..balikla ape lg..haha Encik suami kata sker g cni sbb byk butik n senang nak g.. tgk dye pown da hafal jln..maw psneh dye g sndirik bwk anak. ok tgl ler sy kesorgan. haha

1 lg yg best...dekat dgn shopping mall lg 1 iaitu My Town yg bersebelahan dgn IKEA Cheras.. Haaa... arituh da g My Town dah tp tyme g tuh xbyk lg kedai yg dah bukak...skang dah bukak semua kot. Lenkali la g...Pasneh xg IOI City Mall dah la nmpknyer...Sunway Pyramid pown da lm ditinggalkan sbb jln jem nak ke ctu. hahaMaka g ke tmpt yg senang nak g jerkla n semua ada. 



Aku hrp weekend ak.ka last puasa tuh dah xsoping dah arr...cukup2la tuh...abeh duit kang woiii! hahhaa Okiesla...tuh jerk nak kongsi cerita. Selamat berbuka!

Wednesday, June 14, 2017

Johnys Rocket, IOI City Mall


Assalamualaikum semua...

Kejadian neh berlaku sehari sebelum cuti Nuzul Quran lepas. Bukan plan sgt sebenarnyer...sebab sepatutnyer aku kena blk umah my MIL last week...so igt nak buka area Shah Alam. Xjd...then kebetulan my fren dari Sabah blk semenanjung maka kami berbuka kat IOI City Mall jerkler sbb nak soping raya skalik kt ctu.

Selalu IOI tuh xramai org...sbb nak raya kan...maka ramai gler rakyat kt ctu. hadoiii...payah nak soping. Last2 trs g tmpt mkn utk berbuka spt yg dijanjikan.
Kami berbuka kat Johnys Rocket.


Orang Sabah




Bakal Bride to be...haha

Ok jum tgk menu2 yg ada kat Johnys Rocket neh










neh menu kami makan

Aku makan Single Rocket Burger



hehe candid



anak bujang saya sker nau dpt "sofa empuk" haha




haha selpie



budak 2 orang neh bleh plak tido secara berduet..hahaha


sebenarnyer...kami masih lagi dalam keadaan tidak percaya  dah jadi mak orang oii! hahaha

Ok silalah layan gambar2 selpie kami neh..haha



\








Kalau ikutkan seperti tahun2 lepas memang akan plan berbuka sama2 geng karok neh. Tp, thn neh juz ada cadangan2 gtu2 jerk sbb salah sorang dari kami dok jauh seberang laut sana nun...bler dye ckp nak blk cni...kami cuba la sedaya upaya utk jumpa. Tp, aku memang xbleh janji...apa2pown kena ikut encik asben la...kalo beliau kata ok, maka on la. Alhamdulillah dapat jugak kumpul sama2 wpown ikutkan anak aku xbrp sehat sbb demam. tp, Alhamdulillah bler tiba harinyer dye sehat..hehe. encik asben pown kalo ikutkan xjd ikut sbb ada hal tp alhamdulillah setel cpt maka kami g gak wpown plan asal nak soping kt 1 tmpt neh xmenjadi sbb dah lewat.

Bukan senang sebenarnyer nak merealisasikan sesuatu perjumpaan secara beramai2 neh. Pokok pangkal kena ada kerjasama daripada semua pihak dan kena saling faham memahami antara satu sama lain. Andai kata salah seorang dari kita tiba2 terasa xboleh nak join sbb tmpt tuh jauh or ada sbb2 lain yg xbuatkan kita xleh join..juz bgtaw xdpt join dan jgn berharap utk org lain ikut kepala kita sorang jerk. bgtaw xdpt join dan bgtaw jgn sbb kita seorang xdpt juin event trs batal. Teruskan jerk. 1 lg jgn plak cdgn tmpt buka puasa tuh plak ikut kepala kita sorg jerk...kena pk hak asasi org lain jgk..tuh plg penting. tmpt tuh sesuai ker x senang x org pegi dan dpt persetujuaan dari semua pihak.Jgn byk bantahan...kalo rasa terlampau byk bantahan,,,xpyh join dan biarkan perjumpaan tuh diteruskan seperti biasa utk yg lain2 yg dpt hadir.

Maaflah ter emo sket kat ayat atas tuh...sbb perkara2 cmneh mmg slalo terjadi pown. Tuh yg membuatkan aku dah jd malas nak organize kalo nak wat perjumpaan. Skang dah kawen mmg aku xamek port lgsg lah. Bg la org bujang yg arrange.AlhamdulillahGeng Karok neh semua jenis ok jerk...xbyk hal. Harap silaturrahim neh terus terjalin smpai akhir hayat. Terus baik...InshaALLAH.










Sebelum bersurai...kami bergambar ler dulu..hehe seperti biasa. Ini Wajib! Harap ada rezeki panjang umur..kita jumpa lagi yerk.

Review pasal makanan kat Johnys Rocket neh nak kata sedap sgt tuh boleh la... sbb aku rasa kat Grease tuh lg sedap burgernyer...haha tp, kalo korang nak try...boleh jerk...saja lepak2 or nak deting ker kan...hehe

Tempatnyer kat Level G...dekat dgn Magnum sebelah luar..dekat jgk dgn air pancut berirama.

Okiesla...tuh jerk entry arineh. Penat dah menaip...Selamat Berbuka Puasa semua...