Wednesday, April 26, 2017

Wangsa Grill (Restoran Chef Zubir)


Hai semua...

Pada hari Jumaat, 23 Disember 2016 kami sekeluarga g makan2 sempena aku dah abeh pantang dan sekaligus sambut besday adik aku. Sebenarnya dah lama dah kami xkuar mkn sama2 1 family...kebetulan semua ada tuh...itulah asanya. Haaa..

Bler sentuh bab nak mencari tempat makan tuh mula lah xtaw nak mkn kat mana. adehla. Bab neh aku jd stress...sbb aku yg nak membayo tp aku lak nak kena pk. Mcm2 idea tempat kuar..En. asben decide g mkn kat Tanjung Harapan jerk... Sebelum tuh caang nak g mkn kat shelout tp adik aku kata xhalal so drpd was2 beh bek xyah g kan...so pilih punyer pilih...last2 Restoran Chef Zubir jd pilihan. Kopak hakak dik nonnnnn!!! hahaha


Sebelum g..kami booking dulu. Yerkla...taw2 jerkla kkdg xleh jangka watnyer penoh..jenuh nak carik tmpt mkn lain.Sampai sana..xyahpk psl layanan...mmg tip top. Gler ko xtip top..restoran mahal woii...kalo nak xnak layan mmg aku report kat media. hahaha Ok jum tgk menu2 yg ada kat bawah yerk



















seperti biasa..anak tido.erm...


Opah n atuk tgh milih nak makan apa



neh menu mak aku..hehe




selpie dulu wpown muka aku sengaja sekerat..haha


kemain besday boy menghirup..haha





neh menu aabah n boboy




neh menu encik asben


neh menu adik aku


neh lak menu anak2 buah aku


ini shayer punyer...hehe

Soryla...aku dah xigt apa nama makanan yg kami makan...tp korang boleh tgk sendiri kat menu2 kat atas td ek...hehe



kita amek gambar dulu...!!!



eh, mana baby? ok dye nyorok..haha


baby sudah bangunnn...haha



dessert...sedappp!!!





Happy Besday Boy...sorry kena prank! haha




My baby wif ayahanda


Alhamdulillah...lps dah nyanyi2 lagu besday...dah abeh makan kami pown blk ler...Makanan sedap. service pown ok. Harga pown sesedap tempatnyer jugak..hahaha.  Tgk jerkla bil kat bawah neh..hahaha Dah nama pown Restoran Chef..op kos la mahal...so daku telahpown bersiap sedia . haha



Okiesla...tuh jerk ak citer...kepada korang yg nak try rasa kelazatan mknn kat cni...leh g serang..betul2 sblh Cafe Zawara Wangsa Melawati. Senang jerk...

Beday boboy aku da belanjer...besday adik aku pown aku da belanjer ms kenduri aqiqah anak aku arituh..besday aku saper lak nak banjer neh? haha





Jalan2 ke IOI City Mall & Leisure Mall



Hye...Assalamualaikum...

Neh cerita tahun lepas sebenarnyer...dah lama berlapuk dlm draft...nak menaip tuh Ya-Allah xtawla kenapa skang neh rs malas. haha Ada byk post yg dah draft tp xpost2...nnt arr ek.. Ok kita citer psl citer thn lps yg neh dulu.

Citer neh masa aku dah abeh pantang n lg bbrp minggu da nak masuk keje blk dah...hehe. Encik suami ngajak gIOI City Mall sbb dye kata ctu senang.. (haha...senang ker? da ler jauh dr umah) ok aku ikut jerkla...lg syok senanyer...haha

G ctu sbb en.asben kata nak belanjer sopin! wowee. I is happy! hehe. Memula jalan...masuk kedai POLO Sport. Pastuh g mknsbb lapar...1round ke Chicken Rice Shop...pebret en.asben. 



bawak anak jalan...anak tido...erm...


ice lemon tea with ice n without ice. haha mcm sama jerk...

Dah setel sehari suntuk roundmall n beli brg2..penat kuar masuk kedai...sblm blk g melantak burger dulu kat Fuelshake


encik asben kata nak makan kat kedai beger berterabur...hahaha

Lepas tuh blk la...ape lg..dah penat kaki oiii...tak larat ikut laki aku g sopin. hahaha



Cerita kedua lak...misi mencari cheesetart. Sejak aku da beranak neh...laki yg beriya ngidam...lg melebey dr aku yg br abeh pantang neh. Nak makan kek la...nak mkn cistat la..aku kemurungan. erm...So, kami ke Leisure Mall Cheras. Bawak anak buah aku sorg neh skalik...si abang skolah..haha Sila la lihat posing2 si adik di mall dikala raya cina. hehe















Model Cheesetart Hokaido..aha







Terima kasihla kat auntie sorang neh tlg amekkan gambar kami..hehe

Lepas dah dapat cheesetart, lepaking kt SR lak...encik asben nak mkn kek coklat plak dahhh...Dok la kami kat ctu juz mkn kek dan minum air semata. haha






Goodboy...dye tdo lg..kat sofa empok. hahah






Amboiii...dah kenyang smpai ternganga tido ek??? hahaha

Dah setel semua misi...balik ler kami dgn gumbiranya membawa bekalan cheesetart hokaido. hahaok tuh jerk. penat nak taip. bye!