Thursday, September 25, 2008

Berlalunya Ramadhan...Menjelangnya Syawal...

Photobucket


Setitis Cahaya Di Aidilfitri-Aishah

Salamz!

Sayu rasa dihati bila hendak meninggalkan ramadhan....bg aku setiap kali dtgnyer bln puasa...msti aku akan igt akan kenangan2 lalu yg indah...sbb byk sgt kenangan yg indah berlaku pd bln puasa tahun2 sebelum2 neh...mmg xdpt aku lupakan....
tp, bln puasa thn neh aku rs xseindah thn sebelum2nya...aku sndiri pown xtaw kenapa? bler merasakan itu...aku jgk rs raya thn neh cam xmeriah...cam xde ape yg ingin dinantikan...mcm xde ape yg special akan terjadi...erm...rs cam diri neh sebatang kara jerk...huk3! adehla... :-(
maybe sbb mcm2 perkara terjadi sepanjang ramadhan thn neh...bermulanya dr bukak poser dgn mmber aku kt putrajaya...yerkla...kes fana xcident ms otw nak g ptrajaya...lps tuh plak, dgn mood aku yg xbrp nak ok....rs cam terpinggir...rs cam bersalah...pdhal sbnrnyer xde papepown..hu3! lps tuh plak...dgn plan nak bukak poser dgn mmber time study dulu cam jd xjd...dah jd, tmpt yg kitorg dah plan tuh fullybook plak...then terpaksa batal plak plan nak buka poser sesamer...tuh dah cukup wat aku frust gler! bertambah2 frust lg sbb tahun neh invitation yg dibuat...xramai yg nak juin...masing2 ada hal masing2...aku phm situasi itu...dan aku xsalahkan sesape...ape yg bley aku wat? kita hanya mampu merancang...Tuhan yg menentukan...
Erm...rayer thn neh xtawla cmner? dah la rs cam sekejap jerk...aku start cuti isnin neh 29.09.2008, raya kemungkinan jatuh pd rabu, 1.10.08...kebiasaannyer rayer pertama mmg aku bry kt umah opah aku arr...cam baser..thn ptg rayer gerak g umah pak sedara aku...kumpul ramai2 adik-beradik mak aku...tp, thn neh cam xkot? sbb dgr kaba pak sedara aku beraya kg wife dia...erm...disebabkan budak2 start skolah ari isnin 6.10.08 jdnyer aku sekeluarga kena arr blk kl blk samader ari sbtu or ahad...hu3! kira blk awal...slalonyer cam thn lps aku gerak pi beraya ke umah mak2 sedara aku rayer ke-3...thn neh rsnyer kenala awalkan..konpem arr pg rayer ke2...pstuh konpem tido smlm jerkla...adoi...singkatnyer masa...pdhal aku dah amek cuti lama...smpai rayer ke-7. Jgn lupa eh rayer ke-7 07.10.2008 tuh besday aku! hahahahahaha :-)) ala...kalo nak bg adiah tuh bg jerkla cokelat yg mahal2 kew...wahkakakakakah! =))
Aku harap raya tahun neh akan lebih bermakna lg dr thn2 sblm neh...w/pown ms singkat dan w/pown ramadhan tidak seindah yg diinginkan spt thn2 lepas...aku harap Aidilfitri thn neh lebih meriah dan membawa seribu kenangan yg indah dlm hidup aku...InsyaAllah... :-)

Suasana Hari Raya-Anuar Zain & Ellina

0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!