Tuesday, October 14, 2008

Alhamdulillah...sehat jua akhirnya... :-)


salamz!


isk...rs cam dah lama sgt xmenconteng2kan blog aku neh...keh3! pdhal br brp ari jerk neh...hik3! bkn per beb! aku dilanda demam lew...adeq aku ckp demam nak kawen! hampeh jerk diew tuh! wahkakakakah! Sengal! :-p


Ar rabu lps aku start keje...ari khamis malam aku dah start demam dah...adoiyai! ari jumaat tuh aku terpaksa gaks dtg opis sbb ada amanah org aku kene tunaikan...so dtg jgkla opis...dah ptg kira lps lunch aku terpaksa gaks arr blk umah...sbb dah xlarat sgt dah...menggigil tahap gaban...dgn bdn panas lg...adehla! nak xnak blk la aku dgn lrt. smpai stesen lrt, bapak aku amek arr bwk blk umah...dah smpai umah xde plak nak tdo...maybe sbb aku xbase tdo siang kot? dh ptg2 sket br arr nak terlelap...dlm mamai2 tdo tuh smpat lg kem kt adeq aku soh beli beger...hampeh xbermakan...aku tdo dgn pakai baju kurung baju keje pg td arr smpai arr pkl 12 smpai dah abeh citer ayat2 cinta kt tv3. isk3! ape arr nak jd anak dara neh kan? hik3! mak aku kejot trs masuk bilik sempat tkr baju jerk trs smbung tdo blk...smpaila sok pg...


bgn2 sok pg igtkan dah baek arr demam neh...saket kepala la plak...jnji dgn opismate aku nak g openhouse...mmg xdpt nak g lgsung arr...kaki sengal2...cmno den nak berjalan? adoila! seksa toi! yg xthn tuh time den domam neh jgkla byk sgt jemputan openhouse nyer??? goram jerk den la! ari sbtu tuh den dpt 4jemputan openhouse...tp, hmmmm sumer xdapek nak poie!!! hu3! duduk umah jerkla aku...mmg xpg kemana arr sbtu tuh...kebetulan kazen aku pown ada dtg umah...


soknyer ahad...cam ada kurang sket arr...arineh ada 3jemputan open house...mmula xmo pg, tp dah mak aku soh ikut jgk sbb nak pg umah pakcik aku kt ptrajaya dia wat openhouse...dah alang2 g sana pg trsla open house umah mmber aku....bkn orglen pown ex-neighbour aku jgk...tp, sblm tuh kami g openhouse kt kg.baru...nak xnak kene arr gagahkan diri berjalan...lgpown xriso sgt sbb aku g dgn family aku...


Blk umah...igtkan dah ok la...sbb ms otw blk smpat lg bleh wat lawak dgn adeq2 aku...smpai2 umah...baterry dah low dah...pe agik berselimut berstokin arr aku mlm tuh wat sekelian kalinyer.. Sok ari isnin aku rs cam dah ok dah, so aku p arr keje...smpat lg bekpes mkn mee goreng opismate aku wat...smpat lg arr dok bersembang...wat keje....dah tghari battery low blk...bdn mgigil blk arr...p klinik...doc xbg mc...tp, aku pown maleh nak amek mc. kang nak blk satu lg hal plak...adehla! sblm mkn ubat aku g arr tdo kt surau dulu...time tdo tuh arr panas blk bdn aku...adoila! alhamdulillah lps mkn ubat...kebah sket bdn aku..berpeluh2 sket... sehat sket smbung wat keje arr aku.


sonyer ari selasa, aku mmg sajer amek mc sbb nak g klinik yg aku g ari sbtu arituh...sbb doc tuh ckp kalo aku demam lg ari isnin dia soh aku dtg blk cek darah...Alhamdulillah dlm pkl 12 nurse kt klinik tuh kol dia ckp xde pape...maybe jgk sbb isnin mlm tuh aku minum air kelapa sebiji...br arr lega sket rsnyer pg selasa tuh...juz kaki dgn tgn jerkla sengal2...time tdo xde mgigil sgt...mgigil pown sbb aku bgn g toilet tgh mlm tuh...maybe kaki sejuk kene air kot?


skang neh tgl batuk2 sket2 jerk...doc ckp smlm demam aku xderk dah...tekak pown ok dah...sbnrnyer aku maleh nak g klinik kt umah aku yg slalo aku g tuh...sbb doc tuh cek ntah hape2 ntah? arituh arr tersilap bapak aku g bwk g klinik tuh...pstuh plak arituh jgk arr turn doc tuh...huh! tp, sebbaek arr aku xapa2. Alhamdulillah...syukur... :-)


arineh rabu, aku dah start keje blk, w/pown kaki ada sengal2 sket tp g jerkla keje...xkan nak mc lg kot? loteh den...buhsan duk umah...asik tgk tv jerk..tp, dpt jgk arr aku tgk citer2 rayer yg xsempat tgk time rayer arituh...keh3!
dlm sejarah aku demam berbalik2 cmneh...kira dkt 5ari arr aku demam....dah arr betoi2 lps beday aku...iskla!
arineh g keje...so far cam ok...sebbaek xmengigil lg dah dok kt opis pown xyah pakai sweater pown xpe...he3! harap2 mlm kang pown okla...:-)



okiesla...chiow duluk!!!

0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!