Thursday, September 25, 2008

Berlalunya Ramadhan...Menjelangnya Syawal...

Photobucket


Setitis Cahaya Di Aidilfitri-Aishah

Salamz!

Sayu rasa dihati bila hendak meninggalkan ramadhan....bg aku setiap kali dtgnyer bln puasa...msti aku akan igt akan kenangan2 lalu yg indah...sbb byk sgt kenangan yg indah berlaku pd bln puasa tahun2 sebelum2 neh...mmg xdpt aku lupakan....
tp, bln puasa thn neh aku rs xseindah thn sebelum2nya...aku sndiri pown xtaw kenapa? bler merasakan itu...aku jgk rs raya thn neh cam xmeriah...cam xde ape yg ingin dinantikan...mcm xde ape yg special akan terjadi...erm...rs cam diri neh sebatang kara jerk...huk3! adehla... :-(
maybe sbb mcm2 perkara terjadi sepanjang ramadhan thn neh...bermulanya dr bukak poser dgn mmber aku kt putrajaya...yerkla...kes fana xcident ms otw nak g ptrajaya...lps tuh plak, dgn mood aku yg xbrp nak ok....rs cam terpinggir...rs cam bersalah...pdhal sbnrnyer xde papepown..hu3! lps tuh plak...dgn plan nak bukak poser dgn mmber time study dulu cam jd xjd...dah jd, tmpt yg kitorg dah plan tuh fullybook plak...then terpaksa batal plak plan nak buka poser sesamer...tuh dah cukup wat aku frust gler! bertambah2 frust lg sbb tahun neh invitation yg dibuat...xramai yg nak juin...masing2 ada hal masing2...aku phm situasi itu...dan aku xsalahkan sesape...ape yg bley aku wat? kita hanya mampu merancang...Tuhan yg menentukan...
Erm...rayer thn neh xtawla cmner? dah la rs cam sekejap jerk...aku start cuti isnin neh 29.09.2008, raya kemungkinan jatuh pd rabu, 1.10.08...kebiasaannyer rayer pertama mmg aku bry kt umah opah aku arr...cam baser..thn ptg rayer gerak g umah pak sedara aku...kumpul ramai2 adik-beradik mak aku...tp, thn neh cam xkot? sbb dgr kaba pak sedara aku beraya kg wife dia...erm...disebabkan budak2 start skolah ari isnin 6.10.08 jdnyer aku sekeluarga kena arr blk kl blk samader ari sbtu or ahad...hu3! kira blk awal...slalonyer cam thn lps aku gerak pi beraya ke umah mak2 sedara aku rayer ke-3...thn neh rsnyer kenala awalkan..konpem arr pg rayer ke2...pstuh konpem tido smlm jerkla...adoi...singkatnyer masa...pdhal aku dah amek cuti lama...smpai rayer ke-7. Jgn lupa eh rayer ke-7 07.10.2008 tuh besday aku! hahahahahaha :-)) ala...kalo nak bg adiah tuh bg jerkla cokelat yg mahal2 kew...wahkakakakakah! =))
Aku harap raya tahun neh akan lebih bermakna lg dr thn2 sblm neh...w/pown ms singkat dan w/pown ramadhan tidak seindah yg diinginkan spt thn2 lepas...aku harap Aidilfitri thn neh lebih meriah dan membawa seribu kenangan yg indah dlm hidup aku...InsyaAllah... :-)

Suasana Hari Raya-Anuar Zain & Ellina

Kad Rayer dr korang...!

Salamz menanti lebaran tuk u all sumer...1stly aku nak ucapkan byk2 timer kasey kt korg yg sudi anta kad rayer melalui blog neh...kira neh cara ke 7 or 8 or 9 tuk anta kt rayer...hek3! neway thank u very much!
Seblum tuh ada beberapa rangkap pantun tuk korang...
create by sumiyjelly...tp den dah edit blk...he3
Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
Kiriman by blog pun dah kira grand lah ye..!
Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya dah tak sempat
Pakai blogspot pun kira ok what?
Tanpa mengira miskin kaya
Pangkat kedudukan hamba sahaya
Sama-sama menyambut raya
Maaf-maafan dihari bahagia
Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakrapan
Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah ceria
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan riangnya
Saidina Affan menyusun kata
Tutur peri yang aulia
Maaf-bermaafan sesama kita
Di Aidilfitri yang mulia

Antara kad rayer yg aku timer...
w/pown xbyk...
tp, ia amat bermakna tuk aku! :-)

Photobucket
Kad dr : sumijelly

Photobucket
kad dr : ruff♥emo

Photobucket
kad dr : sk8 a.k.a erynn
Sekali lg timer kasey byk2 kt u all...sbb masih lg igt kt aku yg [chumel] neh...n sudi bg kad rayer kt aku..he3! SELAMAT HARI RAYA!!!

Wednesday, September 24, 2008

Salamz Lebaran!!!

Photobucket kad rayer tuk mmber2 opis
Photobucket kad raya tuk member2 study dulu
Photobucket kad raya tuk kekawan sekolah
Photobucket kad raya tuk memember chating & to all my blog viewers


Salamz all!

Sempena nak menjelang hari raya aidilfitri yg akan menjelang tiba tak lama lg...so, rsnyer tak terlalu awal dan tak lerlalu lewat tuk aku mengambil kesempatan neh untuk mengucapkan selamat menyambut aidilfitri maaf zahir dan batin... Memohon ampuan dan maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki atas segala salah dan silap!

To all viewers yg senantiasa setia melayari blog aku neh....

Ampun dan maaf dipinta sekiranya...

TERkasar bahasa
TERsilap bicara
TERmarah yang tak kena
TERtanya tak tentu hala
TERsasul yang tak sengaja

TERpukul kat mana-mana
TERpekik di telinga
TERpinjam harta -benda
TERmoody tak semena-mena
TERumpat bila-bila
TERmacam-macam lagi
yang kena -mengena


Sama ada Yang TER atau SENGAJA.. saya MOhon ampun..
Semoga dimaafkan .,,,,,

Salamz Aidilfitri dan semoga lebaran pada tahun neh lebih bermakna dari tahun2 sebelum2nya...Hati2 di jalan raya!!!

Photobucket

Get this widget Track details eSnips Social DNA

Monday, September 15, 2008

2 lagu yang Best!

Get this widget Track details eSnips Social DNA

Take My Heart

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

Get this widget Track details eSnips Social DNA

I'm Yours

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love
Listen to the music of the moment people dance and sing
We're just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved love loved love loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Well I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I've been saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find that the sky is yours

There's no need to complicate
Cause our time is short
This is our fate, I'm yours

Wednesday, September 10, 2008

KALAU LELAKI HANDSOME, PEREMPUAN KATA APA?

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!
kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...


kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...


kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

Thursday, September 4, 2008

MUHD AQIL HAIL bin MOHD FAIZAL

muhammad aqil hail bin mohd faizal


alelelele...chumel2
he3...neh mummy diew

wif mummy anna & baby

Tepat jam 9.04 minit malam...28 Ogos 2008 hari Khamis di Hospital Universiti, lahirlah seorang putera sulung Puan Salwana dan Encik Mohd Faizal ke dunia...diberi nama Muhammad Aqil Hail...wah! terperanjat gaks aku ms taw nama dia...hik3! tp, tu sumer xpenting...janji ibu dan baby selamat...alhamdulillah... :-) so, maknenyer aku dpt anak sedara lg lew...kih3! Baby merdeka! yeeeha!!!