Wednesday, December 30, 2009

Friendster


Susulan dari entry Sumijelly...sayang sokong kater beliaula kali neh...hahhaa! Setelah sekian lamanya...semalam sy buka laman friendster yg sekian lamanya x sy buka2 sejak suda bergiat aktif di FB...hua3! wah...suda semakin maju friendster neh...dah mcm FB gaks...hua3! layout home dye pown da cantik...satu perubahan yg amat ketara...hik3! FB mmg pesaing yg hebat...hahaha!
Kowang pown mesti ada frinedster kan? sebelum2 neh msti layan friendster kan? hak3! kalo ms zaman2 friendster tgh hebat....mmg best lyn...sbb leh taw sape tgk page kitew...tuh yg plg best aku rs...hua3! kira keistimewaanyerla... Masa memula dulu friendster xleh wat layout page...juz biasa2 jerk...tapi sejak kemunculan myspace...friendster ikut plak dgn sediakan layout sendiri dan bleh gaks edit sendiri...Skang neh friendster dah mcm Facebook plak siap leh wat status a.k.a shoutout siap leh komen2 ag...xpelew...tuh satu usaha tuk meramaikan lagi pengunjung tuk juin friendster. he3!
Erm..Myspace pown da lama aku xbuka...Ape citer ntah? Senyap sunyi jerk...hehhe...skang lyn facebook jerkla...Erm...masa akan datang msti ada web lg best & canggih kan? agak2 ape namenyer ek??? Facebook=Wajah Buku akan dtg mungkin SkinDictionary=KulitKamus kot? hahaha...memandai jerk aku neh kan? jgn amek siyes na....hik3!

Tuesday, December 29, 2009

sepi

editing by [aKu]

Tersentak mendengar melodi dan alunan suara Yuni Shara melalui lagu sepi yang aku dengarkan dari mp3 telefon bimbit sepupu aku. Memang sebelum ni pernah dengar lagu neh...tapi tidak amek berat sangat...entah kenapa hari tuh rasa cam sker laks dengar......sbb lagunya slow n sentimental...he3!

aku cuba cari lagu tuh tuk dimasukkan dlm entry aku neh...tp xjuper laks...so, letak lirik jerkla...he3! Skang pown aku tgh dgr lagu neh...smbil wat kije...syokkkk!!!

Monday, December 28, 2009

Wedding Ceremony

Salamz all!!! Hari Sabtu lepas aku ada 3jemputan kawen...satu di Bangi, 2nd di Taman Melawati dan yang ke-3 di Tasik Permaisuri. Awal pagi sabtu tuh mmber aku dah call ajak g kenduri mmber sekolah dkt2 area taman umah tuh gaks...tapi disebabkan sudah berjanji mahu mengikut family aku...jdnyer aku ikut family aku jgkla....

Perancangan awal ke Bangi terbatal disebabkan kesuntukan masa mahu ke sana dan ke sini...bercabang2 jalannya...Setelah terbatal ke Bangi, jdnyer kami sefamily ke Taman Melawati rumah Kwn bapak aku sekaligus ke rumah ex-bos aku ms praktikal dulu (pengantin laki) Alhamdulillah...akhirnya dye bertemu jodoh dgn pilihan hatinya...bkn org len pown staff Tourism gaks...hak3!

Aku sampai disana dalam pkl 1ptg cmtuhla...setelah bbrp kali menawaf kerana menyangkakan wat dirumah. Mcm2 andaian ms kt dalam keter...aku ckp "dah pndah rumah neh" hahaha...wat lawak jerk...sbb tgk peta mmg betul jlnnya...mak pak aku laks menegakkan keadilan sbb pernah pergi ke rumah pengantin neh sebelum neh...ha! sekali wat di tempat len..bkn wat dirumah...dan penunjuk peta yg aku rujuk tuh menyebelahi aku...walaupown sbnrnyer mereka bknnyer berpindah...cuma menyewa satu tempat yang bleh dijadikan tempat acara/majlis. ngeh3!

Sesampai saja di majlis...my bapak dipelawa tuk menyumbangkan suara....hahhaha...makan dulu...xpueh ati lg tuh...ms sebelum blk pown tuan rumah soh lg...tp xdapek lew...sbb kami nak cpt blk sbb ada lg kenduri maw pegi. hu3!

Bertemakan warna biru..pelamin pown cantik...kebetulan meja makan aku betoi2 berhadapan dgn pelamin...so, dpt arr snap gmbo pelamin...he3! Selesai makan...terserempak laks dgn opismate aku...sembang2 kejap...xlama pstuh pengantin smpai...sempat arr snap 2 3 keping gmbo pengantin tgh berarak...lps tuh gerak ke tasik permaisuri plak arr...



Sampai di tasik permaisuri dalam pkl 3.30 kot? hahhaa...xpe..ini majlis kenduri sedara...so xderkla segan sgt...he3! lps mkn, leks2 jap...sembang2...base arr org2 tua kan...dah juper sedara mara neh...konpem lepaks lama...aku dok jerkla...huk3! sempat ag beli eskem...hahha! Bertemakan warna merah & silver...mmg cantik...siap ada penari zapin ag....
kemudian kami ke Sg.Long ke rumah pengantin...sebab mak pengantin tak sihat...kesian dan sedey aku tgk...anak kawen, mak saket plak...tp tuhla...nak wat cmner....xde rezki dye nak tgk anak bersnding...pd belah mlmnyer ada lg majlis...tp aku xjuin lew...kami blk awai...
Pergh! gler arr satu hari suntuk berjalan jerk! Blk tuh singgah p.malam...beli mknn tuk mkn mlm...xsempat mlm pown...ptg tuh gaks da balun...hehhee!

Sunday, December 27, 2009

Wat da "dak cik" duin hah?

adoila..kowang tgkla gelagat dak kacik kt bwh neh...adoila! dye neh raisya anak kazen aku...skang dye da dpt kaki...adeh2! semenjak dye da dpt kaki neh...seminit tarak dodok diam wooo...dulu ms lom jln ag...bkn men bek ag dye...skang neh lg lasak dr abg dye si rayyan tuh....cmnerla mak dye leh bwk blk kg nek bas arituh? (thinking of it…??? “ting” ting”)
Kowang tgk arr dak kecik kt atas neh...bkn men agik dye...sonok toi dpt nek lrt...hahhaa!

sedo jerk org tgh snap gmbo dye...hahaha!
tgk arr tuh...igt kusi urut kew? hahhaa


amboi2...ewah2...bkn men lg...igt peha boipren dye kew? hahaha! adehla...

Tuesday, December 22, 2009

Muhammad Akil Hakim


Tepat Jam 12.29 tengahari hari Rabu, 17hb Disember 2009 lahirlah seorang bayi lelaki dari rahim ibunya Pn. Zuhana Azis di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, Kl. Bayi tersebut diberi nama Muhammad Akil Hakim. Aish dah macam nama anak sedara aku dah....eheks!

Baby neh sebenarnyer anak mmber opis aku....si zuhana a.k.a zu a.ka ana...aku pgel dye ana jerk...dye nerh mmber aku ms aku keje kt ptrajaya lg...smpaila skang kt pwtc neh...dah mcm adik badik jgk arr....mak pak aku pown sker kt dye...kalo ada anak laki beso konpem da jd menantu dah neh...sah2 aku da jd kak ipaq dye kot? hahaha...

Tak berkesempatan lg nak pi melawat...sbb dye kuar hospital keesokan harinya 18hb tuh...sbb xderk pape masalah...dan skang neh berpantang kat rumah kakaknyer di Nilai. Erm...tgu da blk umah br leh g tgk kot?

papepown tahniah tuk pn.zuhana & en.amir sbb suda menjadik ibu & ayah kpeada Muhammad Akil Hakim...Sgt chumel ur baby! he3

Wednesday, December 16, 2009

Teka Gambar


Salamz All! Juz nak wat contest....Cuba teka Gambar Apa Kt Atas tuh? Gmbr neh aku ZoOm...So, Kownag teka arr ek! Adiah ada bg Peneka yg BETUL! dan TEPAT sahaja akan diterima...!! Slamat Meneka....:-)

=====/=====/=====/=====/======/======/======/=========/======/======

hE2! nehlew jwpnnyer...Coklat M&M. dan suda ada peneka yg betul! Cik Humaira...w/pown jwpn anda gula2...kira i timer gaks arr....sbb ada perkataan M&M. eheh! Congrats! :-)

Monday, December 14, 2009

Cuppa Cake


Kengkawan!!! Korang berminat x dgn Cup Cake and mcm2 lg jenis kek? Gambar kt atas tuh jenis2 Cup Cake & Muffin tuk aku rasa arituh....br arineh aku dpt Link Blog mmber aku neh...

So, kalo ada yg berminat nak order Cup Cake kew...Muffin kew..dan mcm2 lg jenis kek...korg bleyla masuk ke link neh >>> CuppaCake

Pelbagai jenis dan harga ada tertulis disitu! :-)

Cuba Teka?


Hye all!!! Entry aku kali neh len dr yg len sket kot? hehehe... aku nak wat teka teki...tp xderkla teka teki sgt kot? Juz nak soh korg teka Buah ape (gmbr kt atas tuh)? maybe ada yg taw...dan mungkin gaks ada yg xtaw...so, sape yg taw tuh...teka ek! Adiah? erm....tgk cmnew keadaannyew...hehehe


gmbr yg neh sudah dikupas kulitnyer...
teka arr ek! Selamat meneka...he3 Sebelum terlupa...kepada tukang amek gmbo ngan Pn. Sumijelly xleh teka ek! hahaha...harap maklum...
=================================================================
Sudah ada PENEKA yang BETUL! so yg len2 xleh jwb da ek....
Jawapan: BUAH KERANJI di dalam perahu...hehehe

Thursday, December 10, 2009

Lepak @PappaRich

Malam td teman mmber aku ke hospital UKM kt BTR tuh...pstuh g teman dye g mkn...sian kt dye sehari suntuk xmkn...juz minum air jerk...sekaligus banjer aku lew...hik3! kitowang lepak mkn kt Pappa Rich kt Bandar Sri Permaisuri...kebetulan aku pown xpenah agik mkn kt ctu...penah lalu jerk...so, bley arr aku igt jln kalo nak ke umah kwn aku dkt2 ctu...hehee
Sku kalo ikutkan mlm2 maleh nak mkn berat2...tp disebabkan lapa la jugak...n tingin nak mkn asam laksa...so aku mkn arr asam laksa...Pergh! mmg sedap...cukup rs...tp pedas la plak...maklumlew...aku mmg xthn mkn pedas pown...huh! konpem....(pk la sendirik)
mmber aku ckp kt cni air dye sedap...mmg aku percaya kt dye...sbb mmg sedap...aku order air yg sm dgn dye...Laici Cincau...dgr cam base jerk kan? tp kalo nak rs korg kene g Pappa Rich arr...rs sendirik...mmg sedap!

Laici Cincau

sabar menunggu....

asam laksa

Tuesday, December 8, 2009

Tarian Cuti2 1 MALAYSIA

PADA 6 DISEMBER 2009, telahdiadakan Tarian Cuti-Cuti Satu Malaysia di dataran merdeka yang mengumpulkan seramai 12,000 rakyat Malaysia sekaligus direkodkan sebagai Malaysia Book Of Reord.

Tarian ini dianjurkan oleh Kemneterian Pelancongan dan dikerjasamakan bersama Torusim Malaysia serta dirasmikan oleh Isteri Perdana Menteri Malaysia.

Acara dimulakan dengan nyanyian Negaraku dan diteruskan dengan perasmian dan menandatangani Malaysia Book of Reord dengan belon, burung merpati dan percikan bunga api.

Acara tarian dimulakan dengan lagu Malaysia Truly Asia, tarian Cina, Tarian Sabah, Tarian India, Tarian Sarawak, Tarian Sewang, Tarian Zapin dan akhir sekali Tarian Cuti-Cuti Malaysia. Selepas satu round...berhat sebentar dan bersambung semula untuk pusingan kedua bagi yang masih lg ada di padang dataran tersebut. Acara berakhir pada jam 9.30 pagi.

Okiesla jum layang gmbr2 kt bwh neh.... :-)


jum cha-cha-cha...hehhee
neh geng2 BTeP




geng Purple




Friday, November 27, 2009

Salamz AidilAdha



Di ketika ini pastinyer ramai yang tgh berpusu2 ke Masjid untuk menunaikan Solat Hari Raya Aidiladha...termasuk juga aku...tahun neh kami sekeluarga hanya beraya di Kuala Lumpur sahaja...tak seperti tahun2 lps berya dikampung halaman bersama2 dgn Opah...Raya Haji tahun neh mmg berlainan sedikit...tak mcm thn2 sblm neh...rs sayu pulak dihati....ermmm


Juadah apa yg ada? Ntahla...belum difikirkan lg. Mungkin ala kadar saja...jiran sblh rumah suda semestinya beraya di kampung...jiran2 yg selalu berya di kediaman masing2...juga berya di kampung halaman...dan sebuah rumah lg pergi menunaikan haji di Tanah Suci. Semoga perjalnanan mereka selmamat pergi dan balik dan mendapat haji yg tertinggi...insyaALLAH...


Nama pown raya haji...Lembu2, Kerbau dan juga kambing psti tidak senang duduk...tingin gaks nak g tgk..tp xthn busuk..hehehe...tingat laks ms kecik2 dulu g tgk...base arr mase kecik dulu penakut sket...skang pown penakut gaks...hahaha!


Akhir kata, Selamat Hari Raya AidilAdha a.k.a hari raya qurban...Berkorban apa saja...jgn korbankan diri dah la yerk...hehehe

Monday, November 23, 2009

Two Thousand Twelve




2012? kowang da pi tgk? maybe ada yg dah g tgk...dan maybe jgk yg blom pi tgk...aku plak br smlm berkesempatan gmenonton dgn opismate aku...cadangnyer nak g tgk last week...tp masing2 ada hal...tuh pown smlm xcukup korum...pg bertiga jerk...k.suraya xdpt juin sbb ada hal..xpe arr next week kalo ada rezki kita jlnkan aktiviti bulanan kitew seterusnyerla ek...kalo xderk papehal lew...huk3

k la berbalik pd 2012 movie yg aku tgk smlm tuh...erm...komen aku citernyer ms sblm tgk mmg rs cam menarik arr...yerkla kt Mesia neh mn penah wat citer psl Hari Kiamat....kalo ada pown citer Maut tuh pown citer psl org mati...mmg menginsafkan... 2012 neh pown menginsafkan gaks..sbb kita dpt tgk cmnew dunia neh hancur bler tibanyer hari kiamat...w/pown ianya xbegitu nmpak logik sgt...tp mmg menakutkan...dan menginsafkan...
sedey bler mengenangkan kalo kita ditempat kuarha Jackson tuh...huhuhu...sian kt anak2 dye yg masih kecik...yg xtaw ape2...ttiber berlaku kejadian cmtuh...mmg menakutkan... Insaf dgn Kekuasaan ALLAH...menjadikan segala2nya...dan memusnahkan segala2nya...w/pown dlm filem tuh omputeh juz gunakan teknik2 komputer yg serba canggih...tp nmpak cam betoi2 real.
tp secara dasarnyer....mmg ada gaks yg xlogik psl citer neh...kalo dah nama pown hari kiamat..mnela ada yg selamat...lari kemana...or sejauh mn pown kita lari...xkan kemana...xkan selamat...tp dlm filem neh ada yg selamat laks...siap leh berhijrah ke negra org len plak. hu3! tp xpe arr tuh mungkin kepercayaan omputeh tuk menghasilkan filem neh dan utk menyedarkan rakyatnya mengenai kejadian2 yg xdiingini cmtuh....
Bg aku, citer 2012 neh mungkin tanda2 akan berlakunya Hari Kiamat...bknla cerita mengenai hari kiamat sepenuhnya....mcm tanda2 yg berlaku kt negara kita skang neh...Tsunami...Gempa Bumi dan mcm2 ag penyatki yg merbahaya yg melanda negara kita skang neh...
tp, filem neh sedikit sebanyak bleh bg pengajaran pd kita semua...supaya kita semua bersiap sedia menghadapi hari kiamat bagi kita yg masih lg hidup neh...xperlula aku ceramah pjg2 lebar...korg tahu...korang pkla sendiri...
Sekian~~

Sunday, November 22, 2009

CONTEST SUDA TAMAT!


Salamz! juz nak gtaw yg contest tuk dapatkan Kalendar 2010 dr aku suda tamat...tuh jerkla nak gtaw...ehehehe

Pemenangnyer xyah lew gtaw rsnyer kot...sbb rs2 kowang taw sendirik...sbb aku nak 3org pertama...tp juz ada 2 pemenang jerk...kira ok arr kan dr xderk. ahahaha!

Okiesla...timer kasey kpd yg sudi menyertai contest yg xsbrp neh...rs seronok plak! xpe neh percubaan pertama...guna brg pree...InsyaALLAH ada rezki...aku wat agik...guna hadiah yg besh2 sket ek! ehehe

Okiesla...kalendar tuh nnt aku pos kan yerk! dont worry arr...Papehal nnt i roger2 oret! Papepown timer kasey skalik lg sbb sudi juin contest neh...:-)

Thursday, November 19, 2009

MAHU KALENDAR 2010?

Assalamualaikum kengkawan, entry neh adalah susuan dr entry Sumijelly.com. Beliau telah membuat contest dgn cara "BERI KOMEN TERBANYAK" kan? disebabkan ada ramai permintaan...dan beliau hanya menawarkan hanya 2 Pemenang sahaja...jd...oleh itu, saya ingin memberi Kalendar 2010 ini secara PERCUMA kepada sesiapa yang bertuah jerk taw!


neh descriptionnyer....yg Quantity tuh xyah bacalew yerk...abaikanjerk!

fresh dari dalam kotak! hahaha


G,br neh copyright from: Sumijelly.Com

Hanya 3 Pemenang jerk saya bg yerk! lebih satu jerk dr Sumijelly. Hehe…
Caranya senang jerk...sape yg tglkan commentnyer kt entry neh 3 yg pertama (except kpd Sumijelly, Anna dan semua pegawai TM yerk!) yang tuh tdk diterima...harap maklum! So, sape cepat...dye dpt!

Oh ya! Komen uth bkn bentuk biasa2 jerk taw? kena bg slogan KENAPA MAHUKAN KALENDAR 2010 dari TM neh? Jawab dalam bentuk >>> "Saya ingin mendapatkan KALENDAR TM 2010 ini kerana....(tidak melebihi 10 perkataan).

Hanya 3 pemberi komen dan slogan yang terbaik sahaja akan dipilih. So, ape tunggu lg? Mari dapatkan Kalendar ini!!! Siapa Cepat dye dpt!!! :-)

P/S: sila tglkan emel adress anda skali bersama2 dgn komen slogan anda yerk! timer kasey!

Tuesday, November 17, 2009

Baju vs Beg

ahakz! penah tgk x baju t-shirt jd beg? neh aku nak pomot neh...aku da dptkan satu...mmg len dr yg len...limited edition neh...ihiks! aku rs kt lua xde kot org jual...eheheh...harga? tuh kene tnyer tuan yg jual lew...eden xbrani nak gtaw...tp berpatutan arr...kalo aku mampu...kowang pown mampu beli gaks...aku xsure ada agik kew x? tp aku pomot jerkla...kalo ada yg berkenan...dye wat agik kot...




kalo berminat...leh arr tnyer tuan yg menjual baju beg neh yerk! kt link neh >>> MayaShoppe
adios! :-)

Monday, November 16, 2009

TAG dr Sumijelly

Memandangkan aku dah kekurangan idea n topik tuk diceritakan...aku merisik2 pd Sumijelly...xderk topik kew nak diciterkan? tag kew...ape kew...ropernyer ada Tag dr dye yg belom aku jelaskan utangnyer...eheh! so aku jwb arr...Jum Layan!

1. Adakah anda rasa anda hot?
- HOT? Xbrp nak hot kot…sbb skang neh musim ujan…so sejuk jerk manjang..hahhaah

2.Upload gambar kegemaran anda


3. Tak ada soalan pun… so i guess kena citer pasal gambor tu ler kot…
– Sker gmbr neh…sbb nmpak semer hepy jerk dgn balloon…J

4.Bila kali terakhir makan pizza?
– Jumaat lepas punyer lepas… pi mkn ngan Sumijelly neh la…dye kenyang ber”broadband” aku laks kenyang mkn pizza…ErrrkK…Alhamdulillah…hehehe

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
– lagu Nobody…neh lagu korea…sker dgr sbb melodi rancak…lirik dye aku ada letak kt entry sblm2 neh…tgk arr sendirik yerk! :-p

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
–tgh wtper ek td? Xigt arr…kowang igt x ape aku wat td? Hua3

7. Selain nama sendiri anda dipanggil nama apa?
– LaLa

8. Tag lagi 6 orang
1. sk8. 2. TIADA NAMA 3. Anna, 4. Comel, 5. Cik Jard, 6. RuffEmo

(mntak maaplew...maleh nak wat link...kowang cr sendirikla nama2 dowang neh kt frenlist aku kt sblh kanan neh ek! he3)

9. Siapakah orang No.1 pada anda?

Sk8 neh kwn chatting aku yg 1st aku kenal ms kt Chatoorm Perak1 dulu. Dye neh mmg sempoi & slumber jerk! Skang neh dye xderk kt mesia … ada nun kt Moscow sn…hu3!

11.Kata sesuatu mengenai orang no 5

- CikJard xbrp kenal dye neh sgt…sbb br kenal kt blog neh la…rajin gaks dye neh mengomen blog aku…timer kasey yerk! Keep in Touch! :-)

10. No.3 ada hubungan dengan siapa?

- Anna neh kak sedara aku…kira mmg rapat gaks arr…ape xrapatnyer…udahla sedara…satu tmpt keje…g mkn sm2…smpai slalo kene peril “xderk kwn len kew nak pi mkn?” hahhaa…jeles la tuh :p

12. Bagaimana pula orang no.4?

- Conel dye neh laks aku kenal kt VF. Ahakz! Xpenah juper pown…tp skang neh da jd followers aku laks…wah…rs cam dah HOT la plak aku neh…hahhaa

13. Pesanan kepada orang no 6

-- RuffEmo “cik ruff….jgn emo2 sgt yerk!” Tuh jerkla pesanan sy tuk anda…he3

* Sila siapkan laporan TAG anda.. jika tidak berkesempatan, sila beri KOMEN…and katakan anda MALAS nak buat! Timer Kasey! :-)

Thursday, November 12, 2009

Secret Love

Penah x korg terkena dgn kengkawan korg kew dgn boipren korang kew...tunang korang kew...gepren korg kew...suami or isteri korg kew...dgn menggunakan permainan neh...


ala....pemenan neh...juz masukkan nama ngan 3 org yg betoi2 kita suka or admire la...melalui link yg diberikan oleh kenalan kita tuh...ahakz!

maybe ada yg penah dgr jerk...dan maybe jgk ada penah juin n terkena...hahahhaa! kalo yg xtaw pape tuh...mungkin jwb secara jujur la...toi x? tp yg da taw...dorg akan jwb men2...contoh buh nama sbnr...tp nama 3org tuh buh nama artis kew...nama pemain bola sepak kew...nama model terkenal kew...tau papejerk! hua3!

arineh aku dikenakan oleh sorg kenalan aku neh la...dye nak taw sape yg aku sker arr tuh...cait! yg neh rsnyer mmg aku xpenah juin agik arr...web secretlove neh la...sblm neh aku penah terkena dgn seorg mmber aku neh...dr web Gemintang.com. neh web indon arr...ayat2 dye mmg klaka...wahkakakakkaah!

so, disebabkan aku da taw psl mende2 neh...aku pown jwbla soklan2 tuh...hehehe! 2kali lg aku bg kt dye...kira pueh ati sketla kan? hahaha!

yg 1st tuh...aku jwb ape ek? Lelaki, si kacak, si encem… 2nd tuh...aku bg cam kt bwh neh...yg neh jerk sempat aku copy paste...hek3!

p/s: jgn mrh ha...xmengena lew perangkap samar ko tuh....hahahhaa! cuba lg lenkali ek! Hua3!

Nuffnang berwajah baru lg!


xderk topik dah dicoretkan...pg neh sj tgk nuffnang...nak tgk pergerakan n perjalanan graf...eheks! tgk2 suda tukar da....bagus2...xyah da nak scroll kiri n kanan lg da...jumlah $ pown kene klik dulu br leh tgk...kira privacy arr sket...hek3! okiesla...tuh jerk nak citer...Kpd kengkawan yg juin nuffnang...Slamat Menambahkan Pendapatan yerk! :-) daaaaaa!!!

Wednesday, November 11, 2009

Jika Kau Ubah Fikiran

Diriku sedar siapalah ku dimatamu
hanya sebutir pasir di pantai kau berlabuh
cukup di situ hasrat ku terkubur

Kau juga bilang kau belum bersedia lagi
untuk mengganti pasangan dalam sanubari
mungkin kerna masih basah luka lama

Jika kau ubah fikiran
aku kan setia menanti
jika kau perlukan teman
carilah disini
jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan
jika kau ubah fikiran

Akan ku serah segalanya oh kepadamu
senang atau susah aku tabah tuk menempuh
tapi sayang hatimu belum terbuka

Jika kau ubah fikiran
aku kan setia menanti
jika kau perlukan teman
carilah disini
jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan
jika kau ubah fikiran

Aku mahukan kamu
sungguh benar dan jujur
aku mahukan kamu
sungguh benar dan jujur
tapi sayang hatimu belum terbuka

Jika kau ubah fikiran
aku kan setia menanti
jika kau perlukan teman
carilah disini
jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan
jika kau ubah fikiran

Aku kan setia menanti
jika kau perlukan teman
carilah disini
jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan
jika kau ubah fikiran
jika Kau Ubah Fikiran

Tuesday, November 3, 2009

NOBODY

Allop! arineh aku juz nak post kan lyrics NOBODY . lagu neh lagu korean. arituh kan aku post liriknyer dlm bahse korea...arineh aku bg yg dlm bahse inggerisnyer...br arr phm sket kan? kan? he3! nak buh lagunyer...tp xdapeklew plak...lirik pown jd la ek! hik3


You know i still LOVE you baby,
And it will never change
I want nobody, nobody but you
I want nobody, nobody but you
I want no one else but you
Can't have anyone but you
I want nobody nobody nobody nobody
Why are you trying to push me away?
you know that I hate it,
you ignore what im saying
Why are you trying to send me to other?
You push me away like a little
each day why?
Saying that this is for my own good
Saying that you are just not worth it
Please, stop it right now coz'
you know me enough that i will come back to you no matter what!
I want nobody, nobody but you
I want nobody, nobody but you
I want no one else but you
Can't have anyone but you
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody, nobody but you
I want nobody, nobody but you
I want no one else but you
Can't have anyone but you
I want nobody nobody nobody nobody
All the pushing won't change my feelings
I am happy to have you,
more than willing to please you
i'm begging you please
don't walk away from me
Coz' i can't be happy away
from your side
Saying that this is for my own good
Saying that you are just not worth it
Please, stop it right now coz'
you know me enough that i will come back to you no matter what!
I want nobody, nobody but you
I want nobody, nobody but you
I want no one else but you
Can't have anyone but you
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody, nobody but you
I want nobody, nobody but you
I want no one else but you
Can't have anyone but you
I want nobody nobody nobody nobody
I don't want nobody, body
I don't want nobody, body
Life is unperfect without seeing you
I cannot have anyone but you... ahhh
I want nobody, nobody but you
I want nobody, nobody but you
I want no one else but you
Can't have anyone but you
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody, nobody but you
I want nobody, nobody but you
I want no one else but you
Can't have anyone but you
I want nobody nobody nobody nobody
Rap:
BacK to the days when we were
so young and wild and free
Everything we had back then
was like a dream
If only i could turn back time
Why do you keep on pushing me away?
why do you push me away?I
I don't want nobody, nobody,
nobody. nobody but you

Wednesday, October 28, 2009

a song to sing

hu3...lm toi xmengupdate blog neh....citer psl deepavali pown aku xupdate...hahaha! maleh arr xderk mood nak story...:p

arineh maw g melalak...tepekik terlolong kot ngan dak2 opis aku....hahaha! suda lm sbnrnyer plan neh...tp xpg2 sbb masing bz...sblm kupon neh expired...so g la arineh...InsyaALLAH...g 4org jerk kot...dgn geng2 base....hahhaa...isk maw nyanyi lagu ape neh ek kang? kew xmaw nyanyi...konpem kene mrh kalo xnyanyi...hu3. tgk arr kang kalo ada mood nyanyi lew...kalo xderk mood...aku mkn jerkla ek! hahahaatp rs2 cam nak nyanyi algu neh kang kalo ada arr...hehehe

NOBODY
You Know I still Love You Baby.
And it will never change.
I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
Nan dareun sarameun sirheo niga animyeon sirheo
I want nobody nobody nobody nobody
Nan sirheunde wae nal mireonaeryeogo hani jakku naemareun deutji anko
Wae ireoke dareun namjaege nal bonaeryeo hani eotteoke ireoni
Nal wihae geureotan geumar
Neon bujokhadaneun geumar
Ijen geumanhae neon nareul aljanha wae wonhajido annneungeol gangyohae
I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nan dareun sarameun sirheo niga animyeon sirheo
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nan dareun sarameun sirheo niga animyeon sirheo
I want nobody nobody nobody nobody
Nan joheunde nan haengbokhande neoman isseumyeon dwae deo baralge eomneunde
Nugul mannaseo haengbokharan geoya nan neol tteonaseo haengbokhal su eobseo
Nal wihae geureotan geumar
Neon bujokhadaneun geumar
Mari an doeneun mariran geol wae molla niga eobsi eotteoke haengbokhae
I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nan dareun sarameun sirheo niga animyeon sirheo
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nan dareun sarameun sirheo niga animyeon sirheo
I want nobody nobody nobody nobody
I don't want nobody body body.I don't want nobody body
Naneun jeongmal niga animyeon niga animyeon sirtan mallya a~
I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nan dareun sarameun sirheo niga animyeon sirheo
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody nobody But You I want nobody nobody But You
Nan dareun sarameun sirheo niga animyeon sirheo
I want nobody nobody nobody nobody
Back to the days when we were so young and wild and free
Modeunge neomuna kkumman gatatdeon geuttaero doragago sipeunde
Wae jakku nareul mireonaeryeo hae
Why do you push me away.
I don't want nobody nobody
Nobody nobody but you.

kalo ada lagu2 neh...aku nak nyanyi lagu neh arr...hahaha...poyo x? lantak arr org nak kater ape...sker ati aku arr! :p jnji aku hepy n dpt lupakan sumer mslh yg dah menimpa aku mmg bertimpa2 rsnyer bln neh...tp tuh bia aku sorg jerk yg taw....lalalalalalalalalalalal

Thursday, October 15, 2009

Jualan Persidangan UMNO

smlm g jln2 kt bwh opis aku...kan skang tgh persidangan UMNO...so cam base arr konpem msti ada jualan kain, tudung n mcm2 ag arr...aku smlm sempat beli dua tudung dgn harga RM15 jerk. ada kain yg aku berkenan...tp maybe satg kot aku g beli..hehhee!


neh laks gerai mee rebus nadia mustafar...harga tuk makan RM4.50 kalo tapau RM5. rs bley xtahan xderkla xsedap...

neh lew gaya toke mee rebus neh...tarak kenai ka? neh pelakon darr...

Monday, October 5, 2009

Teruskanlah...

pernahkah kau bicara tapi tak didengar
tak dianggap sama sekali
pernahkah kau tak salah tapi disalahkan
tak diberi kesempatan

kuhidup dengan siapa ku tak tahu kau siapa
kau kekasih ku tapi orang lain bagiku
kau dengan dirimu saja kau dengan duniamu saja
teruskanlah teruskanlah kau begitu

kau tak butuh diriku aku patung bagimu
cinta bukan kebutuhanmu

kau dengan dirimu saja kau dengan duniamu saja
teruskanlah teruskanlah kau begitu

Wednesday, September 30, 2009

JaNgaN BiLanG TiDaK!


Ku pernah punya cinta namun kini kusenang suka kamu

Cintaku dulu telah kubuang jauh kiniku ingin kamu


Ku pernah menyendiri di sini ku akan terasa sepi
Walaupun bibir penuh gelak tawa namun hatiku sepi

Jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
Siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku

Banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
Kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan
Cinta kita kan abadi

Monday, September 28, 2009

Cheese Cake


nmap cam best x? hehe! neh cheese kek aku tempah kt opismate aku...dye wat sndirik taw! sbnrnyer aku da terlmbt tempah...ms jumaat lps aku mai opis kejap...tyme tuh arr aku tempah kt dye so dpt lps raya arr...
tp tersilap gaks...terckp kt dye soh bwk arineh...patutnyer soh dye bwk jumaat neh kew...leh gaks jamu org mkn weekend nnt coz kazen aku nak mai umah....xpelew...yg neh aku wat mkn2 arr dulu..mn taw kot2 ada jiran2 aku nak dtg umah mlm neh...leh arr jamu. toi x? hehe
aku xsker sgt...tp adeq aku yg no 2 tuh sker sgt mkn cheese kek. bia die perabihkan...hahaha! mkn arr smpai ko jd bulat..wakakaka! adesh!
jgn terliur laks ek tgk kek neh...hehehe! kowang tgk jerkla yerk! hahaha

Thursday, September 10, 2009

`Nur Kasih`


Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih


hu3! xsaba nak tgu citew neh abeh! sape ader lagu tema citew neh without dialog? bley send kt aku x? hehehe!

Wednesday, September 2, 2009

Berbuka Puasa Bersama Nuffnang di The Apartment KLCC

Menjelang bulan Ramadhan yang mulia ini, kami di pihak Nuffnang ingin menjemput saudara dan saudari untuk berbuka puasa bersama kami di Sesi Berbuka Puasa Bersama Nuffnang di The Apartment, KLCC.

Tujuan sesi berbuka puasa ini diadakan adalah untuk mengeratkan silatulrahim di antara para blogger beragama Islam dan kakitangan Nuffnang yang berada di sebalik tabir perkhidmatan menjual ruang-ruang iklan di blog anda. Selain itu, para blogger juga boleh mengambil kesempatan ini untuk bertemu dan bergaul di antara satu sama lain terutamanya bagi mereka yang tidak pernah bertemu sebelum ini tetapi telah lama membaca blog sesama diri.
Para blogger juga berpeluang menjamu selera dengan hidangan Buffet Ramadhan yang disediakan khas oleh The Apartment yang mengutarakan sajian Kelantan sebagai tema utama tahun ini.


Kepada mereka yang belum pernah menjamu hidangan ‘Kelate’, inilah masa untuk anda mencuba.

Ayuh, sekiranya anda ingin menyertai Sesi Berbuka Puasa Bersama Nuffnang, hantarkan email kepada berbukapuasa@nuffnang.com dengan nama penuh dan URL blog anda. 30 blogger pertama yang menghantar emel kepada kami akan dijemput untuk menghadiri sesi berbuka puasa ini. Jika anda ingin menghadiri sesi ini dengan pasangan anda, sila maklumkan kepada kami di dalam emel anda. Sesi berbuka puasa ini adalah esklusif untuk ahli-ahli Glitterati sahaja.

Kami di pihak Nuffnang ingin mengucapkan ‘Selamat Menjalankan Ibadah Puasa’ kepada semua Muslimin dan Muslimat di seluruh negara.

* aku juz re-post jerk blk entry neh...cam best jerk kan? he3!

Friday, August 21, 2009

Aen Wedding

allop! neh sumer gmbr kawen mmber aku. My Best Fren kt YM...dia emel kt aku gmbr kawen diew soh aku edit....neh jerkla yg mampu aku wat...sbnrnyer aku xdpt pg majlis diew...sbb ada family day kt melaka...papepown aku doakan semoga dia dan suami a.k.a abg ipo bahagia hingga ke akhir hayat...InsyaALLAH amin!