Wednesday, December 30, 2009

Friendster


Susulan dari entry Sumijelly...sayang sokong kater beliaula kali neh...hahhaa! Setelah sekian lamanya...semalam sy buka laman friendster yg sekian lamanya x sy buka2 sejak suda bergiat aktif di FB...hua3! wah...suda semakin maju friendster neh...dah mcm FB gaks...hua3! layout home dye pown da cantik...satu perubahan yg amat ketara...hik3! FB mmg pesaing yg hebat...hahaha!
Kowang pown mesti ada frinedster kan? sebelum2 neh msti layan friendster kan? hak3! kalo ms zaman2 friendster tgh hebat....mmg best lyn...sbb leh taw sape tgk page kitew...tuh yg plg best aku rs...hua3! kira keistimewaanyerla... Masa memula dulu friendster xleh wat layout page...juz biasa2 jerk...tapi sejak kemunculan myspace...friendster ikut plak dgn sediakan layout sendiri dan bleh gaks edit sendiri...Skang neh friendster dah mcm Facebook plak siap leh wat status a.k.a shoutout siap leh komen2 ag...xpelew...tuh satu usaha tuk meramaikan lagi pengunjung tuk juin friendster. he3!
Erm..Myspace pown da lama aku xbuka...Ape citer ntah? Senyap sunyi jerk...hehhe...skang lyn facebook jerkla...Erm...masa akan datang msti ada web lg best & canggih kan? agak2 ape namenyer ek??? Facebook=Wajah Buku akan dtg mungkin SkinDictionary=KulitKamus kot? hahaha...memandai jerk aku neh kan? jgn amek siyes na....hik3!

Tuesday, December 29, 2009

sepi

editing by [aKu]

Tersentak mendengar melodi dan alunan suara Yuni Shara melalui lagu sepi yang aku dengarkan dari mp3 telefon bimbit sepupu aku. Memang sebelum ni pernah dengar lagu neh...tapi tidak amek berat sangat...entah kenapa hari tuh rasa cam sker laks dengar......sbb lagunya slow n sentimental...he3!

aku cuba cari lagu tuh tuk dimasukkan dlm entry aku neh...tp xjuper laks...so, letak lirik jerkla...he3! Skang pown aku tgh dgr lagu neh...smbil wat kije...syokkkk!!!

Monday, December 28, 2009

Wedding Ceremony

Salamz all!!! Hari Sabtu lepas aku ada 3jemputan kawen...satu di Bangi, 2nd di Taman Melawati dan yang ke-3 di Tasik Permaisuri. Awal pagi sabtu tuh mmber aku dah call ajak g kenduri mmber sekolah dkt2 area taman umah tuh gaks...tapi disebabkan sudah berjanji mahu mengikut family aku...jdnyer aku ikut family aku jgkla....

Perancangan awal ke Bangi terbatal disebabkan kesuntukan masa mahu ke sana dan ke sini...bercabang2 jalannya...Setelah terbatal ke Bangi, jdnyer kami sefamily ke Taman Melawati rumah Kwn bapak aku sekaligus ke rumah ex-bos aku ms praktikal dulu (pengantin laki) Alhamdulillah...akhirnya dye bertemu jodoh dgn pilihan hatinya...bkn org len pown staff Tourism gaks...hak3!

Aku sampai disana dalam pkl 1ptg cmtuhla...setelah bbrp kali menawaf kerana menyangkakan wat dirumah. Mcm2 andaian ms kt dalam keter...aku ckp "dah pndah rumah neh" hahaha...wat lawak jerk...sbb tgk peta mmg betul jlnnya...mak pak aku laks menegakkan keadilan sbb pernah pergi ke rumah pengantin neh sebelum neh...ha! sekali wat di tempat len..bkn wat dirumah...dan penunjuk peta yg aku rujuk tuh menyebelahi aku...walaupown sbnrnyer mereka bknnyer berpindah...cuma menyewa satu tempat yang bleh dijadikan tempat acara/majlis. ngeh3!

Sesampai saja di majlis...my bapak dipelawa tuk menyumbangkan suara....hahhaha...makan dulu...xpueh ati lg tuh...ms sebelum blk pown tuan rumah soh lg...tp xdapek lew...sbb kami nak cpt blk sbb ada lg kenduri maw pegi. hu3!

Bertemakan warna biru..pelamin pown cantik...kebetulan meja makan aku betoi2 berhadapan dgn pelamin...so, dpt arr snap gmbo pelamin...he3! Selesai makan...terserempak laks dgn opismate aku...sembang2 kejap...xlama pstuh pengantin smpai...sempat arr snap 2 3 keping gmbo pengantin tgh berarak...lps tuh gerak ke tasik permaisuri plak arr...



Sampai di tasik permaisuri dalam pkl 3.30 kot? hahhaa...xpe..ini majlis kenduri sedara...so xderkla segan sgt...he3! lps mkn, leks2 jap...sembang2...base arr org2 tua kan...dah juper sedara mara neh...konpem lepaks lama...aku dok jerkla...huk3! sempat ag beli eskem...hahha! Bertemakan warna merah & silver...mmg cantik...siap ada penari zapin ag....
kemudian kami ke Sg.Long ke rumah pengantin...sebab mak pengantin tak sihat...kesian dan sedey aku tgk...anak kawen, mak saket plak...tp tuhla...nak wat cmner....xde rezki dye nak tgk anak bersnding...pd belah mlmnyer ada lg majlis...tp aku xjuin lew...kami blk awai...
Pergh! gler arr satu hari suntuk berjalan jerk! Blk tuh singgah p.malam...beli mknn tuk mkn mlm...xsempat mlm pown...ptg tuh gaks da balun...hehhee!

Sunday, December 27, 2009

Wat da "dak cik" duin hah?

adoila..kowang tgkla gelagat dak kacik kt bwh neh...adoila! dye neh raisya anak kazen aku...skang dye da dpt kaki...adeh2! semenjak dye da dpt kaki neh...seminit tarak dodok diam wooo...dulu ms lom jln ag...bkn men bek ag dye...skang neh lg lasak dr abg dye si rayyan tuh....cmnerla mak dye leh bwk blk kg nek bas arituh? (thinking of it…??? “ting” ting”)
Kowang tgk arr dak kecik kt atas neh...bkn men agik dye...sonok toi dpt nek lrt...hahhaa!

sedo jerk org tgh snap gmbo dye...hahaha!
tgk arr tuh...igt kusi urut kew? hahhaa


amboi2...ewah2...bkn men lg...igt peha boipren dye kew? hahaha! adehla...

Tuesday, December 22, 2009

Muhammad Akil Hakim


Tepat Jam 12.29 tengahari hari Rabu, 17hb Disember 2009 lahirlah seorang bayi lelaki dari rahim ibunya Pn. Zuhana Azis di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, Kl. Bayi tersebut diberi nama Muhammad Akil Hakim. Aish dah macam nama anak sedara aku dah....eheks!

Baby neh sebenarnyer anak mmber opis aku....si zuhana a.k.a zu a.ka ana...aku pgel dye ana jerk...dye nerh mmber aku ms aku keje kt ptrajaya lg...smpaila skang kt pwtc neh...dah mcm adik badik jgk arr....mak pak aku pown sker kt dye...kalo ada anak laki beso konpem da jd menantu dah neh...sah2 aku da jd kak ipaq dye kot? hahaha...

Tak berkesempatan lg nak pi melawat...sbb dye kuar hospital keesokan harinya 18hb tuh...sbb xderk pape masalah...dan skang neh berpantang kat rumah kakaknyer di Nilai. Erm...tgu da blk umah br leh g tgk kot?

papepown tahniah tuk pn.zuhana & en.amir sbb suda menjadik ibu & ayah kpeada Muhammad Akil Hakim...Sgt chumel ur baby! he3

Wednesday, December 16, 2009

Teka Gambar


Salamz All! Juz nak wat contest....Cuba teka Gambar Apa Kt Atas tuh? Gmbr neh aku ZoOm...So, Kownag teka arr ek! Adiah ada bg Peneka yg BETUL! dan TEPAT sahaja akan diterima...!! Slamat Meneka....:-)

=====/=====/=====/=====/======/======/======/=========/======/======

hE2! nehlew jwpnnyer...Coklat M&M. dan suda ada peneka yg betul! Cik Humaira...w/pown jwpn anda gula2...kira i timer gaks arr....sbb ada perkataan M&M. eheh! Congrats! :-)

Monday, December 14, 2009

Cuppa Cake


Kengkawan!!! Korang berminat x dgn Cup Cake and mcm2 lg jenis kek? Gambar kt atas tuh jenis2 Cup Cake & Muffin tuk aku rasa arituh....br arineh aku dpt Link Blog mmber aku neh...

So, kalo ada yg berminat nak order Cup Cake kew...Muffin kew..dan mcm2 lg jenis kek...korg bleyla masuk ke link neh >>> CuppaCake

Pelbagai jenis dan harga ada tertulis disitu! :-)

Cuba Teka?


Hye all!!! Entry aku kali neh len dr yg len sket kot? hehehe... aku nak wat teka teki...tp xderkla teka teki sgt kot? Juz nak soh korg teka Buah ape (gmbr kt atas tuh)? maybe ada yg taw...dan mungkin gaks ada yg xtaw...so, sape yg taw tuh...teka ek! Adiah? erm....tgk cmnew keadaannyew...hehehe


gmbr yg neh sudah dikupas kulitnyer...
teka arr ek! Selamat meneka...he3 Sebelum terlupa...kepada tukang amek gmbo ngan Pn. Sumijelly xleh teka ek! hahaha...harap maklum...
=================================================================
Sudah ada PENEKA yang BETUL! so yg len2 xleh jwb da ek....
Jawapan: BUAH KERANJI di dalam perahu...hehehe

Thursday, December 10, 2009

Lepak @PappaRich

Malam td teman mmber aku ke hospital UKM kt BTR tuh...pstuh g teman dye g mkn...sian kt dye sehari suntuk xmkn...juz minum air jerk...sekaligus banjer aku lew...hik3! kitowang lepak mkn kt Pappa Rich kt Bandar Sri Permaisuri...kebetulan aku pown xpenah agik mkn kt ctu...penah lalu jerk...so, bley arr aku igt jln kalo nak ke umah kwn aku dkt2 ctu...hehee
Sku kalo ikutkan mlm2 maleh nak mkn berat2...tp disebabkan lapa la jugak...n tingin nak mkn asam laksa...so aku mkn arr asam laksa...Pergh! mmg sedap...cukup rs...tp pedas la plak...maklumlew...aku mmg xthn mkn pedas pown...huh! konpem....(pk la sendirik)
mmber aku ckp kt cni air dye sedap...mmg aku percaya kt dye...sbb mmg sedap...aku order air yg sm dgn dye...Laici Cincau...dgr cam base jerk kan? tp kalo nak rs korg kene g Pappa Rich arr...rs sendirik...mmg sedap!

Laici Cincau

sabar menunggu....

asam laksa

Tuesday, December 8, 2009

Tarian Cuti2 1 MALAYSIA

PADA 6 DISEMBER 2009, telahdiadakan Tarian Cuti-Cuti Satu Malaysia di dataran merdeka yang mengumpulkan seramai 12,000 rakyat Malaysia sekaligus direkodkan sebagai Malaysia Book Of Reord.

Tarian ini dianjurkan oleh Kemneterian Pelancongan dan dikerjasamakan bersama Torusim Malaysia serta dirasmikan oleh Isteri Perdana Menteri Malaysia.

Acara dimulakan dengan nyanyian Negaraku dan diteruskan dengan perasmian dan menandatangani Malaysia Book of Reord dengan belon, burung merpati dan percikan bunga api.

Acara tarian dimulakan dengan lagu Malaysia Truly Asia, tarian Cina, Tarian Sabah, Tarian India, Tarian Sarawak, Tarian Sewang, Tarian Zapin dan akhir sekali Tarian Cuti-Cuti Malaysia. Selepas satu round...berhat sebentar dan bersambung semula untuk pusingan kedua bagi yang masih lg ada di padang dataran tersebut. Acara berakhir pada jam 9.30 pagi.

Okiesla jum layang gmbr2 kt bwh neh.... :-)


jum cha-cha-cha...hehhee
neh geng2 BTeP




geng Purple