Monday, December 28, 2009

Wedding Ceremony

Salamz all!!! Hari Sabtu lepas aku ada 3jemputan kawen...satu di Bangi, 2nd di Taman Melawati dan yang ke-3 di Tasik Permaisuri. Awal pagi sabtu tuh mmber aku dah call ajak g kenduri mmber sekolah dkt2 area taman umah tuh gaks...tapi disebabkan sudah berjanji mahu mengikut family aku...jdnyer aku ikut family aku jgkla....

Perancangan awal ke Bangi terbatal disebabkan kesuntukan masa mahu ke sana dan ke sini...bercabang2 jalannya...Setelah terbatal ke Bangi, jdnyer kami sefamily ke Taman Melawati rumah Kwn bapak aku sekaligus ke rumah ex-bos aku ms praktikal dulu (pengantin laki) Alhamdulillah...akhirnya dye bertemu jodoh dgn pilihan hatinya...bkn org len pown staff Tourism gaks...hak3!

Aku sampai disana dalam pkl 1ptg cmtuhla...setelah bbrp kali menawaf kerana menyangkakan wat dirumah. Mcm2 andaian ms kt dalam keter...aku ckp "dah pndah rumah neh" hahaha...wat lawak jerk...sbb tgk peta mmg betul jlnnya...mak pak aku laks menegakkan keadilan sbb pernah pergi ke rumah pengantin neh sebelum neh...ha! sekali wat di tempat len..bkn wat dirumah...dan penunjuk peta yg aku rujuk tuh menyebelahi aku...walaupown sbnrnyer mereka bknnyer berpindah...cuma menyewa satu tempat yang bleh dijadikan tempat acara/majlis. ngeh3!

Sesampai saja di majlis...my bapak dipelawa tuk menyumbangkan suara....hahhaha...makan dulu...xpueh ati lg tuh...ms sebelum blk pown tuan rumah soh lg...tp xdapek lew...sbb kami nak cpt blk sbb ada lg kenduri maw pegi. hu3!

Bertemakan warna biru..pelamin pown cantik...kebetulan meja makan aku betoi2 berhadapan dgn pelamin...so, dpt arr snap gmbo pelamin...he3! Selesai makan...terserempak laks dgn opismate aku...sembang2 kejap...xlama pstuh pengantin smpai...sempat arr snap 2 3 keping gmbo pengantin tgh berarak...lps tuh gerak ke tasik permaisuri plak arr...



Sampai di tasik permaisuri dalam pkl 3.30 kot? hahhaa...xpe..ini majlis kenduri sedara...so xderkla segan sgt...he3! lps mkn, leks2 jap...sembang2...base arr org2 tua kan...dah juper sedara mara neh...konpem lepaks lama...aku dok jerkla...huk3! sempat ag beli eskem...hahha! Bertemakan warna merah & silver...mmg cantik...siap ada penari zapin ag....
kemudian kami ke Sg.Long ke rumah pengantin...sebab mak pengantin tak sihat...kesian dan sedey aku tgk...anak kawen, mak saket plak...tp tuhla...nak wat cmner....xde rezki dye nak tgk anak bersnding...pd belah mlmnyer ada lg majlis...tp aku xjuin lew...kami blk awai...
Pergh! gler arr satu hari suntuk berjalan jerk! Blk tuh singgah p.malam...beli mknn tuk mkn mlm...xsempat mlm pown...ptg tuh gaks da balun...hehhee!

0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!