Sunday, April 25, 2010

[hati] yang kau sakiti

Pssttt...! Korang pernah sakit hati tak? Bukan Penyakit Hati tuh... :p tapi hati korang disakitkan oleh orang lain…:p Nyampah! Kalo korang pernah disakitkan hati…ataupown tengah sakit hati…ataupown hati korang tengah disakitkan…bla…bla…bla…Jum layan lagu neh…aku pown da penen dah ngan ayat aku neh…bluwek!

Get this widget Track details eSnips Social DNA


Jangan pernah katakan bahwa
Cintamu hanya untukku
Karna kini kau telah membaginya

Maafkan jika memang kini
Harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

Ku menangis membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Aku lah hati yang telah kau sakiti

Ku menangis
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yang telah kau sakiti

Tuesday, April 20, 2010

Singgahsana Blog Jojoe


Aku tertarik pada kecantikan blog Cik Jojoe...dah arr blog dye cantik...sweet sgt...sker tgk layout blog dye. Pastuh plak ada laks music background...lagu best plak tuh. adoila! sker3! sgt2 enjoy n ceria. Lagu yg dye ltak kt blog dye cam sesuai jerk dgn layout blog dye. hehehe (puji abes neh! bkn saje2 puji ok...siyes beb...mmg sker sgt! xcayer g arr jenjalan singgah blog dye. hiks!

Macam mana aku leh mengesan blog dye? Dye telah meninggalkan ejajak dengan meninggalkan komen kt entry aku. Blom mengenali beliau dgn lebih dekat lg. Dan jugak blom khatam membaca blog beliau. Mcm mana xkhatam...asik dgr lagu jerk kt blog dye. hahaha. Pagi2 masuk opis...aku trs singgah blog dye...semata2 nak dgr lagu. hahaha...Sebbek Automatic repeat. Dengarlew aku smpai muntah ijo...smpai lebam. Debush!

Tak cukup dengan tuh...aku sambung dengar kt rumah plak...hahahhaa! Gler fanatik abeh! Dengarkan algu kt blog Cik Jojoe neh...at least dpt gaks menceriakan ati aku yang tgh dilanda kesedihan neh...hu3!

Aku sempat gaks meninggalkan jejak kt blog Jojoe...dgn bg komen serta bertanya sapekah gerangan penyanyi yang mendendangkan lagu neh? Sebbek arr cik jojoe neh baik ati...timer kasey yerk bgtaw...hehehe...Try carik n download...tp xabeh la plak..xpe2 aku akan cuba download lg smpai berjaya...hahaha! Pasneh leh arr g karok nyanyi algu neh...wahkakakaka! :p

Kat bawah neh...aku ada letak link blog Cik Jojoe dan jugak lirik lagunyer...hehehe. LayanzZ!!!




Teman Biasa - Aiman

Berdebar saat mula bersua
Kaku menahan kata terpesona
Dan malu segala bicara jiwa
Hingga angan terlena bila jumpa

Walau sepandang mata

Siang malam berlagu cinta
Penuh indah melodi kita
Terang bulan tersenyum sama
Di hanyut asmara

Merindui selama resah
Masih wajah setiap kisah
Beterbangan rasa gelisah
Kasih percayalah


Selalu dalam hati kau menemani
Meredai sejuta mimpi
Yang telah lama membelai sepi
Menjadi memori

Suara mu menyentuh kalbu
Pada waktu tiada jemu
Hanya satu ku terus menunggu
Seandainya kau tahu
Tulus janji ku

La la la la la la la

Sang bayu menyentuh renungan
Rupanya bayangan
Mainan perasaan berpanjangan
kehadiran bagi nya cuma
Ku teman biasa
Akur menerima

Siang malam berlagu cinta
Penuh indah melodi kita
Terang bulan tersenyum sama
Di hanyut asmara

Merindui selama resah
Masih wajah setiap kisah
Beterbangan rasa gelisah
Kasih percayalah

Selalu dalam hati kau menemani
Meredai sejuta mimpi
Yang telah lama membelai sepi
Menjadi memori

Suara mu menyentuh kalbu
Pada waktu tiada jemu
Hanya satu ku terus menunggu
Seandainya kau tahu
Tulus janji Ku

Melangkah momen ke momen
Mencari penjelasan
Sudah ku temui kenyataan
Tidak mudahnya berharapan

La la la la la la

Teman biasa

Saturday, April 17, 2010

Denting

Lagu neh petikan dari Filem Ada Apa Dengan Cinta? Lagu neh salah satu lagu pebret dalam citer neh...selain lagu Tentang Seseorang, Bimbang & Hanya. Wah! Dah mcm komposer lagu plak aku neh. hehehe...sajerk jerk buh video neh kt cni...leh arr lyn jiwa tgh2 mlm buta neh dgr lagu sentimental neh...manela taw kalo ada yg xleh nak tdo...leh tdo plak...hiks! Aku pown sambil2 menaip neh pown tgh dgr lagu neh gaks...layan jerk mata aku neh...dah kuyu dah neh...hahaha...Marilah kita melayan sambil terawang2 dibuai mimpi yang indah...cewah! poyo jerk! :p



Denting yang berbunyi dari dinding kamarku
Sedarkan diriku dari lamunan pajang
Tak terasa malam kini semakin larut
Ku masih terjaga

Sayang kau dimana aku ingin bersama
Aku butuh semua untuk tepiskan rindu
Mungkinkah kau disana merasakan yang sama
Seperti diriku di malam ini

Rintik gerimis mengundang
Kekasih di malam ini
Kita menari dalam rindu yang indah

Sepi ku rasa hatiku
Saat ini oh sayangku
Jika kau disini
Aku tenang...

Friday, April 16, 2010

Jadi Mewah Tulis Blog

Korang dah baca paper METRO ari Rabu lepas? Korang sebagai penulis blog harus baca cerita kt dalam suratkhabar tuh...sbb ada cerita menarik pasal penulis blog yang dah berjaya. Ha! Bukan takat orang2 yang wat MLM jerk leh kaya taw? Tulis Blog pown leh jadi kaya taw! hiks...

Pernah dgr nama Redmummy.com? Dye neh penulis blog yg pemes. Pemes dengan tema kalernyer Merah! Citer2 dlm blog dye macam citer2 kita gaks...tp aku sker baca blog dye sbb byk info. Tapi arituh tebenti japs dr nyinggah blog dye...sbb kt opis aku neh da blok laks blog dye neh...ampeh toi! tp skang da leh tgk blk dah...hahaha...

Dapat taw psl Nuffnang neh pown dr blog dye gaks...kalo x mmg xtaw....dan dgn bantuan Pn. Sumijelly, maka terciptalah blog aku neh bersama2 dgn Nuffnang...hehehe! thanx yerk Pn. Sumi!

Korang harus baca cerita kt METRO neh..sbb ada tips2 yang bleh diikut oleh setiap penulis blog. Kat bawah neh aku ada letakkan link Harian Metro & Link Blog serta tips2 menjana pendapatan blog. Aish! Bler arr nak jd glamz cam dye neh? berangan jerk kan? pdhal skang neh penyakit malas beraja jerk...malas jerk nak menaip...hahaha! Camno den nak kayo neh!? hahaha :p

HarianMetroWebsite


Redmummy.Com


Panduan menjana pendapatan menerusi blog:

1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.

Saturday, April 10, 2010

Aku Bukan Pilihan Hatimu by UnGu

layan jiwa japs...huhuhu...tgh sedey sebenarnyer...dalam dua tiga ari neh...mcm2 hal berlaku...menyapah toi arr! layan jerkla lagu Ungu neh...aku maleh nak kata ape dah...huh!