Friday, April 16, 2010

Jadi Mewah Tulis Blog

Korang dah baca paper METRO ari Rabu lepas? Korang sebagai penulis blog harus baca cerita kt dalam suratkhabar tuh...sbb ada cerita menarik pasal penulis blog yang dah berjaya. Ha! Bukan takat orang2 yang wat MLM jerk leh kaya taw? Tulis Blog pown leh jadi kaya taw! hiks...

Pernah dgr nama Redmummy.com? Dye neh penulis blog yg pemes. Pemes dengan tema kalernyer Merah! Citer2 dlm blog dye macam citer2 kita gaks...tp aku sker baca blog dye sbb byk info. Tapi arituh tebenti japs dr nyinggah blog dye...sbb kt opis aku neh da blok laks blog dye neh...ampeh toi! tp skang da leh tgk blk dah...hahaha...

Dapat taw psl Nuffnang neh pown dr blog dye gaks...kalo x mmg xtaw....dan dgn bantuan Pn. Sumijelly, maka terciptalah blog aku neh bersama2 dgn Nuffnang...hehehe! thanx yerk Pn. Sumi!

Korang harus baca cerita kt METRO neh..sbb ada tips2 yang bleh diikut oleh setiap penulis blog. Kat bawah neh aku ada letakkan link Harian Metro & Link Blog serta tips2 menjana pendapatan blog. Aish! Bler arr nak jd glamz cam dye neh? berangan jerk kan? pdhal skang neh penyakit malas beraja jerk...malas jerk nak menaip...hahaha! Camno den nak kayo neh!? hahaha :p

HarianMetroWebsite


Redmummy.Com


Panduan menjana pendapatan menerusi blog:

1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.

0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!