Monday, June 21, 2010

I-CITY

Disebabkan ari jumaat lps ms g uptown cekda xjuin. Jdnyer kami kuar keesokan malamnyer tp bkn bertiga jerk…berempat sbb dak kechik si meera tuh amw juin skaki.heh! Kami g ke I-City Shah Alam. Da lama dah aku niat nak g ctu…br kali neh tercapai. Hehe… Sebenarnyer xtaw tempat tuh ktner sebenarnya…juz dapat gambaran dari kengkawan opis aku yg da pegi…so, aku taw arr jalan nak menghala kesana. Sekali lg aku jd GPS kepada kengkawan aku neh…hahaha…Jadi petunjuk jalan jerk…tempat tuh cari sesame…men redah jerk! Hahaha
Agak jauh jgkla dari tempat tinggal kami. Eheh. Tempatnyer betul2 sebelah federal highway jalan nak menghala ke UiTM Shah Alam dan bebetul sebelah tol. Jangan risau…sbb ada signboard tulis I-CITY kat Federal Higway tuh…so, ikut jerk signage tuh yerk…Konpem takkan sesat cari jalan pulang…hahaha

Kitorg gerak dari KL pkl 9.30…sampai sana pkl 10lebey…Jammed ms nak masuk simpang I-City tuh jerk…pastuh tyme nak carik parking…tuh jerkla…base arr parkingnyer xbrp proper agik…tp kena byr sengget taw. Eheh! Lupa laks nak gtaw…masuk ke I-City neh wat masa neh tidak dikenakan bayaran atau erti kata lain FOC. Keh3! Tapi dgr2 citer…kemungkinan masa akan dtg kalo nak masuk akan dikenakan bayaran…berapa tuh…xtawlew plak. Huhuhu


Apa yang menarik kt I-City? Yang menariknya aku tgk…juz lampu2 jerkla…bkn lampu2 base taw…tapi pelbagai jenis lampu pelbagai bentuk, ada bentuk pokok, haiwan, burung merak, bunga api pown ada, kaktus…lg ape agik ek? Adeh…xtertaip aku dah…huhuhu. Tapi tempat neh memang sesuai untuk bergambar la…sebab cantik dengan kilauan lampu2nyer yg indah…cewah! Hehhe…
Masa dok sakan bergambar…terserempak dgn dak opis la plak…sebbek tarak perasan aku…hahaha. Rupa2nya jgk opismate satu bhgn dgn aku pown dtg cni jgk hari yg sama. Hahaha…sebbek tarak juper…kalo x, kantoi arr…dah arr wat aksi2 terlampau kt sini…hahaha.


Macam2 pose dah kami wat…pastuh, ntah macam mana tengah dok jln2, ttiber ternampak banner bendera negara2 yang masuk World Cup. Start dari Switzerland arr…Makcik penyokong Swiss. Adehla! Pastuh aku laks cari Germany, juper! Hahaha. Turn Cekda ngan dak kechik laks cari Italy ngan Argentina. Tyme neh aku dah saket kaki dah…dah arr pakai selipar…kalo pakai sport shoes leh tahan agik. Ampeh! Juper arr Italy, Negara fanatic si Cekda. Budak Kechik si meera frust arr jgk sbb xjuper Argentina. Hahaha…gelak sama dye. Sunguh2 dye cari. Tak juper. Kami wat keputusan balik jerkla. Kahkahkah…kesian dak kechik neh. Dah arr mak pak jauh blk kampong tinggalkan dye..hahahaha. Tengah dok berjalan2 nak balik., ternampak banner England. Adoi, budak kechik neh ternampak la plak banner Argentina. Hahaha…punyerla jauh berjalan nak cari Argentina punyer pasal..rupa2nya kt blah depan jerk. Sajer jerk nak bg kaki aku saket. Ampes! :p
Selesai bergambar dengan banner World Cup memasing…kami gerak balik la. Tapi sebelum balik tuh, ada satu insiden berlaku la plak. Tayar keter Cekda pancit. Adush! Sebbek ada makcik…dye arr terror bab2 pomen neh. Eheh! Tapi, tgh dok berusaha nak bukak tayar…ada laks motor2 lalu. EJjek2! Macam ampes! Last2 dak2 tuh patah balik tolong kitowang. Ngeh2! Depa keje jaga parking kt ctu. Timer kaseyla adik2 yerk! (rasanya bukan abg2 or bapak2 kowt) hahaha :p


Selesai operasi menukar tayar…kami pown balik lew ke rumah…sebab suda pkl 1pagi. Huhuhu.Gler ah merayap. Tak hengat nak balik rumah ke weih!!! Kikikiki… Ala…bukan slalo pown…ada arr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 kali kowt? Hak3! :p Suda2…jgn melayan kemerepekkan daku ini…mari layan gambar yg agak bykla jgk…rasa cam nak buh sumer jerk dalam neh…hahaha


burung merak

neh pose model tak bertauliah...(sila jangan tiru aksi ini) hehe


dah takderk keje...tembok pown kami nak panjat. (aksi ini adalah dilarang sama sekali) hahaha

pekebendernyer neh ek? hehe


Selamat Hari Raya! hahaha


wif budak kechik (meera)

wif cekda

wif makcik
Kamila penyokong fanatik World Cup~bergamba jerk lebey...poyos jerk! hahaha

Peace to Germany!

Wednesday, June 16, 2010

Seakan Menguji

Pernah dengar lagu neh tak? Aku rasa cam pernah dengar dulu...tapi xberapa igt la plak. Tiba2 semalam tertarik minat laks kat lagu neh kat FB salah sorang member aku neh. Dye upload lagu neh kt wall dye. Besh plak layan...sentimental gitew. layan jerk dgr...tgk lirik dye pown besh gaks...hehe...Dulu sker dgr lagu Amuk neh...lagu Matahari, Jernih. Lagu Seakan Menguji neh pown besh gaks...sker banget! Timer kasey lew kwn aku yg upload lagu neh kt wall dye dan wat aku tertarik sama..eheh! Jum nyanyi sama2 jum! hehe



Betapa Getirnya Rindu
Yang Kau Kikis
Tak Terhakis Di Persisir Hati
Walaupun Hujan
Menimpa Sahara
Tak Mungkin Hilang
Panas Di Bumi

Dahagalah Musafir
Mengejar Realiti Duniawi
Kiasnya Pujangga
Hamparan Penuh Suci Niatnya

Getar Jari Jemari ku Tahan Jua
Menggenggam Bara Hingga Menjadi Abu
Luka dan Pedih Amatlah Berbisa-bisa
Hanya Kesabaran Penawar Sejati

Pengorbanan Adalah
Satu Kemestiannya
Dalam Hidup
Walaupun Kau Diriku
Seribu Keresahan
Di Mimpi

Cinta Bagaikan Bebayang
Makin Diusir Semakin Hampir
Apa Yang Kita Impikan
Tak Semuanya Menjadi
Datangnya Seakan Menguji

Thursday, June 3, 2010

Lagenda Budak Setan


Salamz all! Korang penah tak baca novel Lagenda Budak Setan hasil penulisan Ahadiat Akashah? Aku ada lah salah seorang peminat novel beliau. Memang best! Suka sangat aku baca...ada lagi satu novel beliau yang aku sker baca...tajuk JOY. Novel neh pown best...kalo wat filem pown mesti besh! eheh!

Wah...hari pertaman tayangan aku dah pi tgk dah citer neh kt TGV KLCC. Panggung penoh. Dok depan skalik laks tuh....adoila sebbek arr blah tepi...xderk arr saket tengkuk sgt...huhuhu Gi plak dgn kazen aku dgn adeq aku...duduk plak asing2...aiseh! Tak kira arr...janji dpt tgk citer neh...hehe
Memang tangkap leleh toi arr citer neh...baik baca novel dye...tgk filem pown tangkap leleh jgk...ntah brp round ntah aku nanges tgk citer neh? tak igt scene yg mana...tp yg aku igt masa last skali Ayu mati tuh...Si Azmi (Que Haidar) dok nganges2 menyesal la kunun...nyampah toi! Memang basah arr tudung aku...hahaha..gler touching sengsorang...sebbaik org sebelah xperasan...hehehe

Ape yang aku bleh tafsirkan serba sedikit tentang jalan cerita Lagenda Budak Setan(LBS) neh...Dalam menjalinkan sesuatu hubungan tuh...perlulah ada kesetiaan. Kesetiaan cinta antara Kasyah dan Ayu. Bayangkanla Kasyah tuh kena wat projek amali dye kt tmpt lain dan mengambil masa bertahun, si Ayu masih sanggup tunggu dan setia pada Kasyah. Walaupown mak si Ayu neh paksa dye kawen dgn Ex-Boipren dye si Azmi seorang yang curang, panas baran, kaki pukul bla bla bla...:p Selepas berkahwin pown...Ayu still setia pada Kasyah..sampai dye kena pukul dengan laki dye yang macam lahant tuh....Eiii....geram!

Diatas kesetiaan itu jugakla...dorang dipertemukan semula tapi dalam situasi yang berbeza...Macam2 dugaan yang dorang tempuh..Dan disebabkan kesetiaan jugakla...mereka akhirnya berkahwin. ( i like) hehe walaupown endingnyer mereka berpisah juga kerana Ayu meninggal dunia semasa melahirkan puteri sulung mereka...Berakhirlah BAB 1...(maybe ada Lagenda Budak Setan 2 neh...) eheh!



Lagu tema LBS neh pown best jugak...tajuknya BILA CINTA. Ada dua versi...satu penyanyi lelaki (Gio) dan satu lagi penyanyi perempuan (Fili). Memang best lagu neh...muzik sentimental leh meleleh airmata...bernanah tinger dengar...hehehe. Jum dengarkan OST LBS neh sesamer...LayanzzZZ...!!!


OST Lagenda Budak Setan

Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan