Monday, June 21, 2010

I-CITY

Disebabkan ari jumaat lps ms g uptown cekda xjuin. Jdnyer kami kuar keesokan malamnyer tp bkn bertiga jerk…berempat sbb dak kechik si meera tuh amw juin skaki.heh! Kami g ke I-City Shah Alam. Da lama dah aku niat nak g ctu…br kali neh tercapai. Hehe… Sebenarnyer xtaw tempat tuh ktner sebenarnya…juz dapat gambaran dari kengkawan opis aku yg da pegi…so, aku taw arr jalan nak menghala kesana. Sekali lg aku jd GPS kepada kengkawan aku neh…hahaha…Jadi petunjuk jalan jerk…tempat tuh cari sesame…men redah jerk! Hahaha
Agak jauh jgkla dari tempat tinggal kami. Eheh. Tempatnyer betul2 sebelah federal highway jalan nak menghala ke UiTM Shah Alam dan bebetul sebelah tol. Jangan risau…sbb ada signboard tulis I-CITY kat Federal Higway tuh…so, ikut jerk signage tuh yerk…Konpem takkan sesat cari jalan pulang…hahaha

Kitorg gerak dari KL pkl 9.30…sampai sana pkl 10lebey…Jammed ms nak masuk simpang I-City tuh jerk…pastuh tyme nak carik parking…tuh jerkla…base arr parkingnyer xbrp proper agik…tp kena byr sengget taw. Eheh! Lupa laks nak gtaw…masuk ke I-City neh wat masa neh tidak dikenakan bayaran atau erti kata lain FOC. Keh3! Tapi dgr2 citer…kemungkinan masa akan dtg kalo nak masuk akan dikenakan bayaran…berapa tuh…xtawlew plak. Huhuhu


Apa yang menarik kt I-City? Yang menariknya aku tgk…juz lampu2 jerkla…bkn lampu2 base taw…tapi pelbagai jenis lampu pelbagai bentuk, ada bentuk pokok, haiwan, burung merak, bunga api pown ada, kaktus…lg ape agik ek? Adeh…xtertaip aku dah…huhuhu. Tapi tempat neh memang sesuai untuk bergambar la…sebab cantik dengan kilauan lampu2nyer yg indah…cewah! Hehhe…
Masa dok sakan bergambar…terserempak dgn dak opis la plak…sebbek tarak perasan aku…hahaha. Rupa2nya jgk opismate satu bhgn dgn aku pown dtg cni jgk hari yg sama. Hahaha…sebbek tarak juper…kalo x, kantoi arr…dah arr wat aksi2 terlampau kt sini…hahaha.


Macam2 pose dah kami wat…pastuh, ntah macam mana tengah dok jln2, ttiber ternampak banner bendera negara2 yang masuk World Cup. Start dari Switzerland arr…Makcik penyokong Swiss. Adehla! Pastuh aku laks cari Germany, juper! Hahaha. Turn Cekda ngan dak kechik laks cari Italy ngan Argentina. Tyme neh aku dah saket kaki dah…dah arr pakai selipar…kalo pakai sport shoes leh tahan agik. Ampeh! Juper arr Italy, Negara fanatic si Cekda. Budak Kechik si meera frust arr jgk sbb xjuper Argentina. Hahaha…gelak sama dye. Sunguh2 dye cari. Tak juper. Kami wat keputusan balik jerkla. Kahkahkah…kesian dak kechik neh. Dah arr mak pak jauh blk kampong tinggalkan dye..hahahaha. Tengah dok berjalan2 nak balik., ternampak banner England. Adoi, budak kechik neh ternampak la plak banner Argentina. Hahaha…punyerla jauh berjalan nak cari Argentina punyer pasal..rupa2nya kt blah depan jerk. Sajer jerk nak bg kaki aku saket. Ampes! :p
Selesai bergambar dengan banner World Cup memasing…kami gerak balik la. Tapi sebelum balik tuh, ada satu insiden berlaku la plak. Tayar keter Cekda pancit. Adush! Sebbek ada makcik…dye arr terror bab2 pomen neh. Eheh! Tapi, tgh dok berusaha nak bukak tayar…ada laks motor2 lalu. EJjek2! Macam ampes! Last2 dak2 tuh patah balik tolong kitowang. Ngeh2! Depa keje jaga parking kt ctu. Timer kaseyla adik2 yerk! (rasanya bukan abg2 or bapak2 kowt) hahaha :p


Selesai operasi menukar tayar…kami pown balik lew ke rumah…sebab suda pkl 1pagi. Huhuhu.Gler ah merayap. Tak hengat nak balik rumah ke weih!!! Kikikiki… Ala…bukan slalo pown…ada arr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 kali kowt? Hak3! :p Suda2…jgn melayan kemerepekkan daku ini…mari layan gambar yg agak bykla jgk…rasa cam nak buh sumer jerk dalam neh…hahaha


burung merak

neh pose model tak bertauliah...(sila jangan tiru aksi ini) hehe


dah takderk keje...tembok pown kami nak panjat. (aksi ini adalah dilarang sama sekali) hahaha

pekebendernyer neh ek? hehe


Selamat Hari Raya! hahaha


wif budak kechik (meera)

wif cekda

wif makcik
Kamila penyokong fanatik World Cup~bergamba jerk lebey...poyos jerk! hahaha

Peace to Germany!

4 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!