Sunday, April 17, 2011

Lelaki...Lelaki....!

Salamz all! Tetiber malam neh dok selak2 entry2 aku yg lama2 terjuper laks satu entry neh...yang di post pada 10 September 2008 bertajuk "Kalau Lelaki Handsome, Perempuan kata apa?" keh3... dan bg aku idea untuk post entry baru neh. ihiks! Entry aku kali neh adalah susulan a.k.a sambungan pada entry yang aku sebut td tuh. Kalo entry 3tahun lepas tuh citer pasal lelaki handsome...skang neh plak nak citer "Kalau Perempuan Cantik, Lelaki kata Apa?" hikhikhik...jum2 kita layan jum!

Kalau perempuan cantik pendiam
Lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...


Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!


Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...


Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki


Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...


Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni


Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...


Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...


Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...


Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak


hehe...takat tuh jerkla...Untung kan jadi perempuan cantik neh kan? semuanya akan dipandang positif. Kesian plak kat perempuan2 tak cantik. erm...semua nmpak negatif jerk. mmg cam ampeh! Tp, jaga2 taw kaum2 hawa sekelian...lelaki neh mulut dye manis...manis gula pown kalah aku rasa. keh3. Renung2kan dan selamat beramal...! ^_^

3 comments:

Dieny Spencer said...

Kenapa tulisan ini sama seperti karya Agus Susanto (dalam bahasa Indonesia)?

analisismaster said...

ya jangan kalian ini dulu orang2 indonesie hehe

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

owh...yekew....
karya ini sy dpt dr sumber2 yg bleh dipercayai
ianya bkn dari bahasa indonesia yg sy translatekan..tp ia mmg benar2 dlm bahasa melayu
jika ia adalah karya seseorg dr Indonesia…mungkin ianya adalah satu kebetulan…atau copyright
atau mungkin juga mereka saling tiru-meniru satu sama lain. Ihiks.
Yg pastinya sy berminat dan tertarik dgn karya ini. Ahakz!
Tiada niat utk meniru atau apa…juz utk berkongsi cerita =)

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!