Friday, December 30, 2011

New Look



Takkan Pisah-KangenBand
Sayang aku ingin berbicara kepadamu
Tentang apa yang tengah aku rasakan
Ada apa ada apa katakanlah semuanya
Ku ‘kan dengarkan duhai cintaku
Bila nanti orang tuamu tak meridhoi dengan
Apa yang ku rasakan padamu
Semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
Begitu pun orang tuaku
Kau takkan tinggalkanku
Takkan pernah sayangku
Janjimu janjiku untukmu

Takkan ada yang pisahkan kita
Sekali pun kau telah tiada
Akan ku pastikan
Ku kan memeluk menciummu di surga

Jangan kau pergi tinggalkan aku
Bawa aku ke mana kau mau
Janji ku padamu
Jiwa dan ragaku mati pun ku mau
Wazzup2 everybody! hiks...Amacam dengan layout baru, wajah baru, citer baru dan terbaru dan makin baru neh? hehe...ada cuwn kah? tarak cuwn kah? Neh baru peringkat permulaan perubahan kat blog aku neh...tgkla macam mana keadaan kalo ada amsa terluang or ada mood aku tuka lg. hahaha... Neh sempena Tahun Baru yang bakal menjelang tiba tak lama lagi. Mahu buang segala kekotoran dan kedakian yang mengotorkan keblogan aku neh dan jugak mahu membuang anasir2 luar yang tak harus jugak aku fikirkan dan layankan yang bleh wat kesemakan di kepala otak aku. uhuk2. Sedikit demi sedikit akan dimansuhkan..ahakz! Tahun baru, cerita baru, muka baru, wajah baru, hidup baru semua2nya barulah. Lama2 tuh kasik buang jejauh...jangan nak hinggap lagi dah...Mudah2an cenggitulah hendakNYA...(~_^)
Tahun 2011 adalah tahun yang banyak sangat dugaan bagi aku. Bukanlah tahun2 sebelum neh aku kata xderk dugaan...ada tetap ada...tp, 2011 neh lagi byk dugaan dari segi kerja dan jugak kehidupan peribadi aku. Dugaan yang datang betimpa2 kat aku macam kena hempap batu jerk aku rasa. Erm...semua tuh aku hadapi dengan redha dan tabah hati. Aku yakin semua yang
jadi tuh ada hkmah disebaliknya. Tuhan tuh jugak takkanuji umat DIA lebih dari kemampuan. Dan jugak aku anggap dugaan2 yang diberi olehNYA tuh adalah untuk menyedarkan dan menginsafkan aku supaya aku menjadi Lebih Baik. Aku yakin tuh. :)
Sempena Tahun Baru neh jugak, Aku dah berjanji p da seseorang dan jugak pada diri aku sendiri (kira azam tahun barulah) Aku nak naik Karpet Terbang zam zam alakazam! hahaha...main2jerkla. :p ok2...siyes ek! Azam tahun baru 2012 neh mcm kat perenggan yang pertama td tuh...Nak mulakan hidup baru, nak buang segala kekotoran dan jugak nasir2 luar yang tak harus aku fikirkan dan layankan. Itu sangat2 penting untuk aku pada tahun 2012 neh. Tak perlulah tanya kenapa, mengapa serta bagaimana yerk. Juz sokong aku dari belakang dan jugak dari hadapan. hak3! Semangat dan kata2 nasihat dari kawan2 baik aku yang sangat aku sayang amatlah diharap2kan dah dihargai sesangat. Thanz a lot!


Kalo korang perasan, tahun 2012 neh la aku jarang glew update blog. Bukan xderk benda nak tulis, bukan xderk idea..sentiasa ada...tp, aku macam ketiadaan mood maw post. last2 aku buh lagu jerk dgn lirik lagu. keh3. Sebab apa? Sebab...aku taw ramai peminat aku yang sentiasa menunggu dan menanti ke UPDATE an ke BLOG an aku neh... So, tuk tidak meng"HAMPA"kan korang, aku update jgkla...w/pown aku juz letak video u-tube da
n jgk lirik algu. ngeh2. Bagi sesape yg kenal aku...aku neh memang peminat lagu2...sker memekak terpekik terlolong kalah pontianak dah...sbb tuh aku sker sgt buh lagu...entry yg neh pown aku buh algu gaks...hahaha...harap xbosan yerk. :p
Haiya...aku sudah byk membebel. ok2...sudah2! Harap korang suka dengan layout baru blog aku neh. Dan seperti biasa kat cni aku buh dua lagu pebret aku. Dedua lagu neh 1st tyme aku dapat n dr kwn rapat aku sorang neh. ada lg 1 lagu...tp, mls arr letak. 2 neh jerk cukup tuk post kali neh...Layankan ajerk...


Got to Go -Najwa

This time I’m gonna live my life
I ain’t no stepford wife
No I ain’t perfect
Gonna find somebody who’s worth it
And no you ain’t that person
Coz i caught you constantly flirtin’


With my best friend
So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy
Why (why why why)
You always makin’ me
Cry (cry cry cry)
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are,
Even if you were a star,
You’ve got to go
(Go go go go go go)
Read my lips I’m leavin’,
and no no I ain’t teasin’,
This time it’s for real,
Gotta find you another girl,
Coz this one sure ain’t stayin’,
By the time you finish what you’re sayin’
I’ll be gone




Wednesday, December 28, 2011

Aku Jatuh Cinta (Cinta Farhat.)

Perasan tak sejak dua menjak tiga menjak empat menjak neh..aku asik update buh lagu jerk kt blog aku neh. ha2...dah mcm blog carian lirik lagu jerk aku rasa. hik2...jgn marah ha wahai pembaca blog aku yg setia dan budiman..nanti2la aku update story-mory yerk...aku da wat schedule da siap2...tunggu jerkla...tiba tarikhnya dan masanya ia akan keluar secara otomatik. Tak semua arr...ada gaks yg aku dah siap taip, tp aku tak post pown...malas arr...biarkan jerk dlm neh dendiam. Biar simpan dalam hati lubuk sanubari. wawawa...muntah! :p

Eh, eh...ada tak dikalangan korang yang sker menonton Slot drama pepetag kat TV3 tuh? Sebelum neh aku fanatik gler dengan drama Soffiya...skang neh da kemaruk dengan citer yang slalo jerk wat darah aku mendidih.. riso gaks kena darah tinggi aku neh kang gara2 tgk dram Tentang Dhia Dan disebabkan drama neh jgkla...aku tertarik dengan salah satu lagu dari drama neh...Baru jerk petang semalam dengar. Best banget! Serius terasa cam terjatuh chenta lagi untuk 289kalinya...ha2...mesti ada yang menyampah dengar ayat aku neh kan? Pada yg rasa2 nak termuntah baca ayat aku neh...nampak tak belah atas sekali...ala belah kanan atas skali tuh..ada tanda X kan? klik jerk ctu...abeh celiter mah...hak3:p

Kepada yg masih setia nak baca pembebelan aku neh...meh2 layan lagu kat bawah neh by Norman Kamaru. aku pown xkenal dye neh sape...xpe..abaikan psl penyanyi neh..yg penting...aku sker lagu Cinta Farhat yg dye nyanyikan neh...jum layannnnnzzZZZ...!~




CINTA FARHAT - NORMAN KAMARU

Aku jatuh cinta lagi disaat ku punya cinta
ajari bagaimana memulai hubungan ini

Aku jatuh cinta lagi disaat kau punya cinta
kau dan aku sama sama ada yang memiliki

Haruskah cinta lagi antara kau dan aku
cinta ini tak melepas cinta yang lainnya
harus cinta terbagi antara kau dan dia
cinta tak mengakhiri cinta yang pernah ada


Saturday, December 17, 2011

Lara Lagi...

Hi2...masih lagi demam Ombak Rindu. Satu lagi lagu dari filem Ombak Rindu gaks...Best gakslagu neh...jum layannnnn!!~




Lara Lagi - Adira (OST Ombak Rindu)

Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk ati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia...




“Allah menguji kita dengan sesuatu yang sangat kita sayang,
kita diberi cubaan dengan kehilangan,
Allah menguji kita dengan sebuah impian yang amat kita harapkan,
kita terduduk berlinang airmata saat impian kecundang,
sesungguh Dia lah pemberi segala, kerana segalanya kepunyaanNya.
saat ditariknya nikmat yang ada, Dia sedang mengaturkan untukmu sesuatu yang lebih berharga.
jangan bersedih, dunia ini tidak selayaknya ditangisi.”



‎~Bantulah aku menjalani hari. Bantulah aku menerima ketentuan dengan ketabahan. Agar terhapus semua kesedihan dan kekecewaan. Agar dapat ku pujuk hati. Kerana ALLAH lebih tahu. Sesungguhnya aku tidak mengetahui, sedangkan Engkau Maha Mengetahui. Takdirkanlah kebaikan bagiku, dan jadikanlah hatiku meredhainya~

Sunday, December 11, 2011

Untuk [kamu]

Allop ebelibodi! hehe... Juz nak kongsi citer jerk dgn u ollzz...sebab akhirnya aku dapat jugak menonton filem OMBAK RINDU neh last week wif my BFF. Sker sangat2 sampai diserang "Selsema" kat dalam panggung. (sok...sek...sok...sek..) haha. Adehla...sangat menyentuh hati dan perasaan lew citer neh...se BEST cam novel dye gaks... Best2...tambah2 "boipren angkat" aku berlakon laks dalam citer tuh...lg bertambah best arr. hahaha *sangat perasan! :p Tp, xpe...aku sker Maya Karin dalam citer neh. Lisa cam xberapa nak sesuai sgtla plak pegang watak cmtuh. hehe. Eh, aku neh dah jd pengkritik filem da kew? hohoho...tidaaakkkKKK!!!

Kalau aku dah start merapu...abeh aku taip mcm2 dlm neh... Sebelum aku terlebey sawan menaip, beh bek lew aku stop. Tp, sebelum tuh jum layan lagu kat bawah neh...ost dr Ombak Rindu jugak. Best gaks lagu neh... Khas -Untuk [KamU]- layannnnn....!!~




Untuk Kamu-Hafiz

Raut wajah…Mendamaikan…
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata…Mempersona…
Bagai gugur seluruh jantungku…

Aku Ingin engkau tahu…
Cinta aku satu…
Tercipta buat dirimu..
Hanya… Untuk kamu…

Huuu…Huuu…Huuu…
Huuu…Huuu…Huuu…

Aku ingin engkau tahu..
Cinta aku satu…..
Tercipta buat dirimu…
Hanya untuk kamu…