Tuesday, October 2, 2012

Gayang Seafood Restaurant





Salam u’olls! Lama gaks xmenjenguk dan xmenghapdet blog. Masa aku banyak terbuang dengan duduk diatas awan nan biru. Ceh! Poyo jerk kan? Ingat Awan Dania?! Podahcait! :p


Tapi, betul haper…kejap terbang sana…kejap terbang sini. Dah macam burung dah aku rasa. Hiks! Keletihan xabeh lg neh…adeh2. Okies, baru arineh leh menghapdet. Eheh. Rindu kat saya tak? Haha…perasan!

Baeklah…arineh nak hapdet jalan2 cari makan sket. Neh khusus untuk warga Sabah mahupown warga semenanjung yang nak dan ada kat sabah…boleh try dan nikmati hidangan kat tempat neh.

Aku rasa semua sedia maklum. Sabah is a famous seafood place. So, kalo datang sabah, jangan lupa makan seafood ok?! Sesape yang ada alahan or allergic pada seafood tuh sila bawa ubat anda bersama yerk. Hiks! Okies, tempat yg aku suggest tuk korang pergi adalah tak lain dan tak bukan…GAYANG SEAFOOD RESTAURANT yang terletak di Tuaran, Sabah.

Tempat neh famous taw. Sebelum neh aku juz dengar kengkawan aku citer jerk. Finally, sampai jugak kaki neh menjejakkan kaki kat situ menikmati hidangan seafood yang sedap lagi segar di Gayang Seafood neh.

Okies, serba sedikit info mengenai Gayang Seafood  Restaurant neh merupakan
tempat terbaik untuk menikmati hidangan makanan laut di tepi laut. 
Gayang Seafood Restaurant neh ditubuhkan dari tahun 2002, dan merupakan salah satu Restoran Seafood yang popular di Tuaran, selepas Restoran Kampung Nelayan yang terletak di Kota Kinabalu. Jarak perjalanan hanya 28KM sahaja dari Bandar Kota Kinabalu. Ia terletak di Kampung Baharu, Jalan Sulaman, Tuaran dan menghadap paya bakau. Gayang Seafood Restaurant ini juga merupakan  tempat yang paling sesuai dan sempurna untuk menikmati semua jenis masakan laut yang menarik di Sabah,

Juga menyajikan bahan-bahan segar dengan layanan mesra dan juga menunya halal. So, jangan rasa ragu-ragu atau was-was menikmatinya yerk. Yela…kat Sabah neh rata2 orangnya kulit putih2 macam cina. Boleh wat orang konpius. Was2 samada beragama Islam or tak. Hu2. Aku teringat masa memula jejakkan kaki kat sini…masa tuh g makan kat Salut Seafood (mahapla xdapat nak hapdet dulu…sebab tak amek gambar langsung. Hu2) Masa tuh memang rasa was2 nak makan…sebab sangkaan aku tuh restoran cina. Eeeeuuuwww…taw2 jerkla, aku neh penggeli sket. Biar makanan jepun lagi, jangan makanan cina. Hu2. Yerkla…dah semua muka putih2 macam cina, risau arr aku. Tapi, nasebbaek halal. Kalau tak…hu2…xtaw nak kater haperlah.

Oh, ya! Salut Seafood pown famous jugak taw…kedua famous la dari Gayang Seafood yg telah mengambil takhta Restoran Kampung Nelayan. Tiga tempat yang aku sebut tuh seafoodnya memang sedap dan segar. Gayang neh famous sebab tempatnya cantik.

Masakannya lain dari yang lain. Okies2 jum layan picture2 kat bawah neh yerk…! :)







                                                            Teh Cina













 Bawang & Cili bagi sesiapa yg nak pedas.












                                         Sup Jagung...sedap!!!














NYONYA TALAPIA















                          Neh kawan saya...lala. hahaha :p











 Butter Prawn













               Daging masa ape ntah...tp sedap. hehe

















 Ketam masak merah
(KIM HIONG)












                                          Jelly Kelapa...sedap!















Licin suda...

 

Okies, kepada sesiapa yang datang ke Sabah neh jangan lepaskan peluang g makan kat sini yerk. Neh aku atacchkan sekali alamat dan jugak no telefon.

 

GAYANG SEAFOOD RESTAURANT
Kg. Baharu, Jalan Sulaman
Tuaran, Sabah.
No. Tel: 60 16 810 2395





 Model a.k.a Duta Gayang Seafood.
haha...perasan :p



 

3 comments:

kikin said...

pandai ketam tu masak merah..heh....

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

a'ah...mmg pandai. haha :p

srisembilanria said...

sedap nampak. gayang dan salut ni restoran yang berdekatan juga menghidangkan menu yg sama,so sesiapa yang inginkan masakan laut segar dari laut dan sedap kunjungi mana-mana tempat pun.

thanks mizz, £ã£á¯M¡§§♥ú«

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!