Saturday, October 6, 2012

Muara Hat -OST Adam & Hawa



Aku rasa ramai yang sekarang neh tengah sakan a.k.a kemaruk a.k.a ketagih tonton drama bersiri kat Astro Mustika HD setiap hari Isnin-Khamis jam 10 malam. Yups…drama yang diadaptasikan dari Novel Adam & Hawa karya Aisya Sofea. Aku memang pernah baca novel beliau masa tyme muda remaja dulu. Maksud aku, zaman sekolah ler… Sekarang neh memang tak terbaca arr novel2 neh…maw aku terawang2, tersengeh sorang2 tyme baca. Langsung tak jadi keje aku kang…hik3. Memang betul beb, kalo dapat baca satu novel neh…sanggup  sengkang mata…kalo boleh nak abehkan satu novel yg tebal tuh dalam masa satu hari. Hamboiiii…mak abah suruh baca buku untuk exam xmo ek? Novel ko khatam dulu yerk? Ape pown tak boleh! Heeee…

Sebelum neh aku ketagih tengok Dejavu di Kinabalu kan…yg citernyer ala2 baca novel gitu…terawang2…aiseh! Sekarang neh dok layan Adam & Hawa. Lagi lah tengok…Aaron Aziz berlakon tuh…sape xnak tgk Bintang Paling Popular berlakon. Hik3. Dan jugak heroinnya Nadia Nissa yg memang aku  sker tgk dye berlakon…sebab dye pandai menjiwai watak.1st drama yang aku tgk dye berlakon drama kat astro jugak..pasal budak2 remaja yang ketagih dadah. Aku tak ingat la plak apa tajuk dye..yang aku taw arahan Sheila Rusly. Dan kalo korang perasan dye neh jugak model video klip lagu “Bisakah” yg dinyanyikan oleh Dato’ Siti Nurhaliza. Aku memang sker tgk muka dye…chumel. Walaupown dye dah berkahwin dan ada anak…tp, cute. Hehe Seterusnya aku sker gaks dye berlakon watak Manis dalam movie Cun. Dan sekarang aku sker dye pegang watak Ain Hawani dalam Drama  Adam & Hawa neh.Kesimpulamnya…aku sker la dye! Hehe…

Aku rasa jugak, tak semua ada Astro Mustika HD, dan ramai yang menonton secara online. Ok, korang boleh tengok kat link neh..korang klik jerkla ek link neh...hu2


Aku sker gaks dengar OST drama bersiri neh. Tambah2 dinyanyikan oleh penyanyi pebret aku…Dato’ CT bersama Hafiz AF. Perghh…dedua vocal memang mantap ok! Walaupown mulanya rasa macam xsesuai gitu…tp, ok jerk plak bler dah selalu dengar…hik3. Best2!

Ok, jum layan sesame OST Adam Hawa kat bawah neh yerk…layan…!~





Muara Hati - (OST Adam & Hawa) - Dato' Siti Nurhaliza ft. Hafiz AF

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersenandung
Takkan terpisah hati

Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..


4 comments:

kikin said...

hamboi.....ko join contest die x?

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

hehehe...
xjuin pown...
arituh dgr iklan dye gt2 jerk
kena tgk episod 17-24 kan?
dan aku perasan hadiah ditaja Tourism Australia. perghhh...dasat toi!
ko juin ker contest tuh kin?
hik2

kikin said...

aku mmg eksited nak join..join je le....soalan super senang...tp last week bz x tgk episod 23 & 24....lom ade mase nak tgk lg..join la ila...Ps..kalo join nak jwpn spisod 23&24...x tgk lagi ni..bz gile..

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

camner cara nak juin contest tuh ek?
haha
ala...ape susah kin...kalo xsempat tgk kt mustika HD tuh tgk online jerkla...
kan aku dah bg link tuh...
hik3

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!