Monday, December 31, 2012

Rumpai Laut Kering (Pure Marine Seaweed Collagen)


Assalamualaikum semua...!!!

Permulaan bicara Tahun Baru 2013...semoga tahun ini dijalani dengan baik2 sahaja ok...In Shaa ALLAH...! :)

Korang pernah dengar Collagen Rumpai Laut tak? Mungkin ramai yang tahu apa kegunaan & keistimewaan rumpai laut neh sebab sekarang neh dah makin popular baik di Sabah khasnya mahupown di Semenanjung. Tapi, dalam aku dok promote2 kat pages FB, ada yang tak tahu apa kegunaannya. Okiesla, kat entry neh aku akan terangkan serba-sedikit kegunaannya, keistimewaannya dan juga cara penyediaannya sebab aku sendiri pown mengamalkannya. Eheh.

Seperti yang kita semua tahu, perempuan dan kecantikan tidak dapat dipisahkan…betul tak? Sesetengah orang akan kata, “Muka tak cantik takpe, biar kulit licin” “kalau mula lawa, tapi berjerawat tak guna juga” Hamboiii…mak jemah, bukan main mengutuk yerk?! :p
Sebut saja apa-apa produk yang boleh buat kulit kita lawa. Macam2 produk ada dijual diluar sana. Ada yang sanggup berhabis berpuluh2 serta beratus2 duit kerananya. Almaklumlah collagen yang ada di pasaran bukanmya murah…beratus-ratus harganya sekotak. Itu pon beratus bukan untuk sebulan..tp ada yg hanya stok untuk dua minggu sahaja. Ada yang jenis extrak memang banyak ada yang terbukti berkesan. Tp mahal la sikit. Yang jenis ada tambahan dalam minuman dalam sachet tu tak diketahui berapa banyak kandungan collagen dalam tu...kalo kita berkemampuan..terlebih duit gitu..ok jerk kan beli yang mahal tu..janji berkesan so puas hati. Kalo tak berhabis untuk diri sendiri untuk siapa lagi. Tp, jika ada pilihan lain yang asli plak tu..kena plak dengan harganya yang lebih murah…tak rugi la kan…dan lebih berkesan…lagi memang terbaik la kan…hehe.

Sejak aku melibatkan diri dalam bisnes neh…(ecewah!) Tambah2 sekarang neh mempromosikan rumpai laut Collagen. Ramai yg tanya aku apa kegunaannya, kat bawah neh nanti aku terangkan ok.

Ok, rumpai laut neh bukan sahaja bertindak sebagai Ibu Collagen dan salah satu produk kecantikan malahan juga untuk kesihatan.



Rumpai laut neh boleh digunakan tanpa was-was sebab 100% asli tanpa campuran bahan pengawet, bahan kimia yang berbahaya atau diragui Fresh from the Sea! Boleh di consume dengan confident  sebab 100% halal. TIada side effect yang buruk melainkan kulit makin cerah, licin, tegang dan cantik.

Rumpai Laut Gred AA ini adalah rumpai laut berkualiti tinggi dari Semporna, Sabah dan telahpun digunakan dalam industri kosmetik, skincare, makanan ringan dan lain-lain. Ia telah dikeringkan terlebih dahulu dan siap sedia digunakan sebagai terapi kesihatan dan kecantikan dalaman dan luaran. Produk yang sangat diperlukan dan dikehendaki oleh orang ramai terutamanya wanita yang mementingkan penampilan tubuh dan dalaman yang terbaik dalam pasaran ketika ini.

Rumpai Laut (Seaweed) Gred AA ini adalah spesis Euchema Cottonii atau Euchema Kappayachus Alvarezi. Rumpai Laut jenis ini mempunyai jumlah kepekatan kolagen yang tinggi dan juga dikenali sebagai Pure Marine Collagen. Seperti yang disiarkan dalam rancangan Nona di TV3 pada 20 Mei 2012 lalu, spesis Rumpai Laut ini adalah Keempat terbaik didunia.
atau di TONTON TV3 



Rumpai Laut Gred AA (Kuning)




Hanya RM 25 / pack (100gram) termasuk postage

PROMOSI NEW YEAR klik SINI






KHASIAT RUMPAI LAUT COLLAGEN:-


  • Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi
  • Melancarkan kitaran darah
  • Mencantikan kulit agar lebih putih dan tegang
  • Melambatkan penuaan dan melangsingkan badan
  • Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre iaitu kelenjar thyroid membengkak
  • membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh 
  • Membantu merawat gastrik.
  • Bertindak sebagai Antikulat dan Antibakteria.
  • Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
  • Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
  • Membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.
  • Membantu merawat penyakit gout.
  • Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
  • Menguatkan tulang dan sendi.
  • Meningkatkan sel rawan dan otot.
  • Merawat penyakit gaut.
  • Mencegah kanser
  • Merawat Anemia.
  • Menyerap lebihan garam dalam tubuh(lumpuh).
  • Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan)
  • Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat)
  • Menpercepatkan penyembuhan luka
  • Menstabilkan kandungan gula dalam darah(kencing manis)
  • Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
  • Memberi Kekenyangan(diet).
  • Melancarkan sistem metabolisme
  • Memulihara usus kecil (sembelit)


CARA PENYEDIAANNYA:-



Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali 


Direndam semalaman selepas itu dibasuh lagi beberapa kali sebelum direbus.





Ditos dan direbus dengan air secukupnya (2.5-3 liter air).
Rebus seperti masak agar2. 


*Nak bagi wangi, boleh letak daun pandan.






Selesai direbus, kolagen rumpai laut hancur dan menjadi seperti gel/jeli/agar2. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas bertutup dan disimpan dalam peti ais 






Ambil 3-4 sudu besar setiap pagi selepas bangun tidur dan sebelum sarapan serta sebelum tidur, boleh dimakan begitu saja tanpa campur apa2.

Juga boleh dibuat Masker.
(untuk rebusan yang tidak dicampurkan dengan gula atau ginseng)




Boleh dimakan begitu saja tanpa campur apa2 atau dimasukkan dalam jus minuman kegemaran.

PERINGATAN: Untuk pengambilan waktu pagi, pastikan tidak mengambil sebarang jenis kopi atau kafein untuk tempoh 3 jam. 



SIAPA YANG BOLEH MAKAN COLLAGEN NI ?
  • Orang yang nak cantik & sihat semestinya..hehe..
  • ibu mengandung - kulit baby jadi cantik (untuk kandungan 4 bulan keatas sahaja) 
  • ibu rasa bertenaga & tak mudah letih
  • ibu menyusu pun boleh juga. Collagen ni tinggi mineral
  • kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
  • wanita selepas bersalin tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 2 bulan bersalin, anda boleh consume semula.


UNTUK MASKER, CARA2NYA:-


    • Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu
    • Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
    • Bersihkan muka terlebih dahulu
    • Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
    • Atau rebusan yang telah beku seperti jeli/agar2, diambil dalam kuantiti sedikit/secubit dan disapu pada wajah & leher. (Juga boleh dicampur dengan tomato jika mahu)
    • Disapu pada waktu malam sebelum tidur
    • Tunggu hingga masker kering atau dalam 20-30 minit
    • Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
    • Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali


Testimoni Sebelum & Selepas Penggunaan Rumpai Laut (Masker)
#model diri saya sendiri hokey...^_^


*Apa2pown sebelum makan atau sapu pada muka dibuat masker tuh jangan lupa BISMILLAH dan SELAWAT yerk..hehe :)


Kalau ikutkan, dulu aku guna jugak produk collagen yang mahal tuh...tapi xterlarat dan xtermampu nak beli tetiap bulan. Isi sket plak tuh kan…So, dengan ada rumpai laut neh dengan harga yg murah dan penggunaan yang jimat. Lagi berbaloi2!

So, apa tunggu lagi? Dapatkan ia segera, juz emel kepada saya lala_missu@yahoo.com 
atau PM saya disini LaLa Shopper ^_^






Selamat Tahun Baru 2013 Masehi




Masa lalu adalah kenangan, 
Masa kini adalah kenyataan, 
Masa depan adalah harapan, 
Selamat Tahun Baru 2013, 
Selamat Tinggal Kenangan.. Selamat Datang Harapan… ^_^


HePy NeW yEaR...!!!


Sunday, December 30, 2012

PROMOSI Pre-Order Exclusive Set TABITA Skincare

Salam semua!
 
Hari ini nak wat announcement...ada PROMOSI Pre-Order Exclusive Set TABITA Skincare.
 
TABITA SKINCARE EXLUSIVE SET
Normal Price : RM 340
 
Harga PROMOSI
RM 290 sahaja !!!
Tempahan sehingga Jumaat ini 04 Januari 2013.
 
So ,apa tunggu lagi? Mari cepat2 dapatkannya sekarang!
 
(Barang akan di pos pada 16 Januari 2013
 
Untuk tempahan:-
atau
PM saya di FB  LaLa Shopper
 
 
 

Tuesday, December 25, 2012

Special Thanks to Sumijelly & Kleenex

 
Salam to all da viewers & readers
juz nak berkongsi cerita dan kegembiraan serta keceriaan dan kemegahan dan juga kebanggaan (hahaha...melampau toi ayat2 aku neh :p)
Okiesla terus kepada tajuk asal
saya sebenarnya nak ucapkan berbanyak2...serta beribu2 dan berjutaan terima kasih pada Pn. Sumi Jelly dan jugak Kleenex sebab bagi izin pd saya juin contest bersama KLEENEX bulan lepas.
Dan akhirnya saya menang MOTOR! haha...tipu jerk...
Menang tisu Kleenex arr dan jugak Voucher Aeon bernilai RM10.
Sngat berharga ok...walaupown orang kata "eleh...setakat tisu dan rm10, apa la sangat!" (haaa...betoi x korang ckp camtuh kan? kan? kan? aku dengar taw...haha :p)
Ape2pown syukur sebab dapat tisu neh...walaupown nnt berbuang jgk sebab dah abeh pakai. hik3
Sekali lagi terima kasih banyak2 SUMIJELLY
sebab bagi hadiah sempena Contest Kongsi Kasih Sayang bersama KLEENEX
woweee~
 
 

Monday, December 24, 2012

PROMOSI RUMPAI LAUT COLLAGEN

Salam all;

PERHATIAN...!!! PERHATIAN...!!!



Sempena Krismas dan menjelangnya Tahun Baru 2013, saya nak memPROMOSIkan 
Rumpai Laut Collagen 
Gred AA (Kuning)
(FREE Postage + FREE GIFT
hanya RM 20 sahaja per-pack (100 gram)
PROMOSI ini bermula hari ini 25 Disember 2012 sehingga 08 Januari 2013. Selagi stok masih ada...!!!



KELEBIHAN RUMPAI LAUT :-


* Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON
* Anti-bakteria, membuang TOKSIN
* Menghilangkan SEMBELIT
* Mengurangkan TEKANAN DARAH TINGGI
* MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN & MENEGANGKAN kulit. (anti penuaan)
* Meransang penghasilan SEL-SEL BARU kulit dan menyembuhkan LUKA
* MENGUATKAN SISTEM ABDOMEN dan memelihara KELENJAR TIROID
* Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN & TEMPAT HITAM, SELULIT dan JERAWAT
* Membantu meningkatkan METABOLISME
* Memejalkkan PAYUDARA, OTOT dan PUNGGUNG
* Menurunkan tahap KOLESTROL dalam tubuh
* Melembutkan TUMIT KAKI merekah
* Menguatkan TULANG SENDI, menjauhi ARTRITIS dan OSTEOPOROSIS
*BMeningkatkan PEREDARAN DARAH, mengurangi sakit BAHU dan BELAKANG
* Mencegah KANSER/TUMOR
* Meningkatkan fungsi PENGHADAMAN/PENCERNAAN dan MERAWAT GASTRIK
* Mencegah ANEMIA
* Memberi Kekenyangan/DIET
* Meningkatkan SEL RAWAN, LIGAMEN dan OTOT
* Memberi TENAGA


Untuk Tempahan:-
Boleh emel kepada saya lala_missu@yahoo.com
atau PM @ LIKE page ini LALA SHOPPER



PROMOSI 2013 KLIK LINK INI >> PROMOSI PENGHABISAN STOK RUMPAI LAUT

Tuesday, December 18, 2012

FELINNA BEAUTY: INCH LOSS LOSYEN

  Salam all...

Arineh ada lg satu produk baru tak baru sgtla aku nak perkenalkan. Sejenis lotion pelangsingan badan dr Felinna Beauty. Aku sendiri pown guna ok. Hasil sangat menakjubkan. Jangan risau...semua produk2 yg aku jual neh...memang aku sendiri guna sebelum jual. buat testimoni dulu...dapat hasil yg menakjubkan barulah leh promot kat kengkawan. eheh. Ada 1 lg produk yg aku xsempat nak post2 lg sampai sekarang...diatas kesibukan dan ketiadaan masa utk aku menghapdet entry kt blog aku neh. Apa2pown korang leh ke link pages neh utk order produk2 yg aku jual neh k. KLIK SINI


 
 
 

FELINNA BEAUTY: INCH LOSS LOTION
 

KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN..:)

 

MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!!

INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..

berharuman persis minyak wangi memukau rasa, memiliki sensasi dingin (tidak terlalu hangat) dan mesra pengguna..

mampu membakar lemak2 berlebihan serta selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. Turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan!!

 
 
 
HARGA:
RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL


APA KEISTIMEWAAN SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN PALING HANGAT MASAKINI?

-diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik.

-dibacakan 30 juzuk al-quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, P.Pinang... Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan sebagaimana diingini pengguna..(Jd jangan langkah ya, simpan di tempat yang sepatutnya.)

-yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak.

-selain menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.

-boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut)


CARA GUNA:

-picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
-sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur.
-boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (ibu dalam pantang juga boleh mengamalkannya)




Untuk order:-
Boleh emel kepada saya (lala_missu@yahoo.com)
atau PM saya di pages ini LaLa Shopper


Lepas buat pembayaran jangan lupa bg details kepada saya seperti NAMA, NOMBOR TELEFON, ALAMAT PENGHANTARAN, NAMA BARANG/PRODUK dan juga TARIKH serta MASA TRANSAKSI sebagai BUKTI bayaran telah dibuat.



LaLa Shopper
 


Thursday, December 13, 2012

Restoran Kak Nong (Harbour City, Kota Kinabalu)

 Aloha…allop everybody! He2… Cam biasa arr…tengok tajuk pown dah taw kan nak citer pasal apa kan? Kan? Konpem2 arr citer pasal makan…makan…dan makan…heeee~



 Harbour City, Kota Kinabalu

Selalu kat semenanjung ada nasi ayam biasa, nasi ayam Hainan, nasi ayam hailam, nasi ayam berlada (johor), my mum chicken rice (linda onn) dengan chicken rice  shop kan…dan bla…bla…bla…kan? Kan? Tp, kat Sabah ada satu kedai a.k.a restoran yang menyajikan nasi ayam istimewa…di Restoran Kak Nong yang terletak di Harbour City, Kota Kinabalu…dekat2 dgn airport jerk…xjauh pown dari situ. Kalau korang landing ke Kota Kinabalu jangan lupa singgah pekena nasi ayam kat sini ok.


Restoran Kak Nong...nampak dari tepi jalan



Muka lapar...tunggu makanan. he2


Nasi ayam kat sini memang sedap dan lain dari yang lain. Tak percaya, bleh tengok gambar kat bawah neh. Ok, senang cerita…rasanya ala2 makan kat Chicken Hut. Dulu selalu gaks arr pekena nasi ayam kat Chicken Hut, The Mall KL. Ala2 rasa camtuh la..tp, nasinya lain sket…lebih rempah. Rasa cam nasi minyak pown ada. Eh…yeker? Adeh…korang g & try sendiri la. Tp, serius sedap & mengenyangkan.



 Aku jugak dapat merasa makan rojak mee. Ala2 rojak mee mamak kat KL jugak…sedap jugak rasanya…he2




Serta segelas air Bandung Cincau yang sangat menyamankan ok. Memula masa dapat tuh ingatkan air 3layer (teh, susu & gula merah) sebab pucat jerk warna dia macam air 3layer. Rupanya kena kacau dulu…baru tukar kaler. Keh3.Tp, serius memang sedap…sebab cincaunya dicincang halus…so, xderkla tercekik telan cincau masa minum air tuh. Hik3


Selain tuh jugak, Restoran Kak Nong neh famous jugak dengan kelembutan rotinya. Aku sempat jugak arr merasa dua jenis roti dari restoran neh…Roti Butter dan jugak Roti Mushroom. Memang lembut dan sangat sedap.


Kalau korang nak tahu, Restoran Kak Nong neh pernah mendapat macam2 anugerah ok. Antaranya, Best Food Outlet dan yang paling2 penting dapat anugerah tandas terbersih. Tak silap aku jugak, Restoran Kak Nong neh jugak terpilih dan menerima Anugerah Restoran Terbaik untuk Anugerah Pelancongan Malaysia (kategori Restoran). Wahhh…Tahniah2! Dan untuk pengetahuan korang jugak, persekitaran dalam dan luar Restoran Kak Nong neh tersangatlah bersih. Kira memang mengamalkan kebersihan arr dalam menyajikan makanan. So, berbaloilah dapat anugerah kannnn…Tabik spring arrr…!!! 






 Antara gambar2 penerimaan anugerah yang dilekatkan di dinding restoran tersebut



Okiesla…kepada sesiapa yang nak pergi menikmati keistimewaan nasi ayam di Sabah, bolehlah berkunjung ke Restoran Kak Nong neh ok di alamat tertera di bawah.




 B26 & 27, Level 1, 
Block B, Harbour City
Jalan Sembulan, 
88100 Kota Kinabalu, 
Sabah


No Tel : 088-487-411


Selamat Menjamu Selera...!!! :)

Sunday, December 9, 2012

Adam [untuk] Hawa


 
WAHAI ADAM, Jika benar kau kasih & cintakan HAWA :


•.♥• Bawalah dia ke jalan Allah
•.♥• Nasihatilah dia
•.♥• Perbetulkan kesilapannya
•.♥• Jagalah dia dengan baik
•.♥• Kasihanilah dia
•.♥• Lindungilah dia
•.♥• Berilah kasih sayang padanya
•.♥• Hargailah dia
•.♥• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya
•.♥• Bersabar dengannya
•.♥• Terimalah & cintailah kekurangannya
•.♥• Jadi IMAM terbaik & redhalah padany
 
 
 

 
..Moga dia menunggumu di SYURGA sebagai bidadarimu..Amin..

 

“Dear ALLAH. in my way to your Jannah, I need him to be with me please...Thanks a lot…!”