Sunday, December 2, 2012

Ayam Penyet



Salam semua…!


Arineh nak wat review 2 restoran yang menghidangkan Ayam Penyet yang pernah aku santap.heh. Walaupown sebelum2 neh ada arr beberapa tempat a.k.a restoran ayam penyet yang pernah aku jamah…tp, aku xsempat nak snap2 pic. Antaranya kat Ayam Penyet AP kat Wangsa Walk, dua tempat Ayam Penyet kat Cyberjaya (satu di  Terminal Bas Cyberjaya dan satu lagi dekat2 area KFC tuh…hu2 xigt apa nama tmpt tuh. Heh) So, kat bawah neh antara dua restoran ayam penyet yang sempat aku snap pic utk di review kan…eheh.


Restoran Ayam Penyet AP, Alamanda Putrajaya.

Ok…restoran neh macam yg korang dah baca tajuk kat atas tuh…terletak kat Alamanda, Putrajaya ler…hik3. Banyak kali jugakla makan kat sini…hik3. Sebab kami2 semua neh memang peminat setiap ayam penyet…bleh kata tetiap ari kot g makan. Sampai rasa muak. Haha. Tapi, ok jerk kot…hik3. Tapi, selain restoran ayam penyet AP neh…kat RASA Foodcourt pown ada jugak stall yang jual ayampenyet ok. Harga pown lebih murah sket arr dari restoran neh. Ok2….jum tgk jerk pic2 kat bawah neh…antara menu2 yang ada dijual di Restoran Ayam Penyet AP neh…



Menu2 yang ada dan boleh dipilih













   





Gambar kat bawah neh...gambar model AP yang gewdix. haha :p









Neh set yang kami order



Memula order 3 set jerk..pastuh tambah lg order...hehe. TOTAL= RM 39.25



Neh pic yg baru jugakla kejadiannya...Macam dah xderk tmpt lain dah nak g mkn yerk...ki3 :p


Kepada sesaper yang nak ke Restoran Ayam Penyet AP neh...kat bawah neh alamatnya yerk

Lot G88, Alamanda Shopping Centre, 
Jalan Alamanda, Precinct 1, 
62000, Putrajaya. 

Contact: 013-4515611


Okiesla...tempat kedua adalah...



Waroeng Penyet, The Curve


Waroeng Penyet? Terbelit2 lidah sebut ek? haha...Sebut Warong Penyet jerk suda...xpayah nak weng weng sgt nyer pun...haha :p/ Dah taw dah kan letaknyer kat mana kan? Yups...kat dalam The Curve ala...sopin kompleks kat Damansara tuh...betul2 sebelah IKEA. hiks

1st tyme g makan kat sini...sebab dengar orang cakap ayam peneyt kat sini sedap. Erm...dah gi dah pown...boleh tahan arr rasa...sebab sambal dye sedap. Rasa2nya sebelum neh pernah nak g makan kat sini...tp, xjd. haha... Pe kes ntah? Finally menyantap jugak kat sini. Memang sedap. 



Menu2 yang boleh dipilih





Selepas order menu dan buat pembayaran di kaunter, baru makanan sampai...sementara tuh...ada bg nombor ok.




Ok...makanan dah sampai


Ready to eat!


Total = RM 30.75


Kepada sesiapa yang nak merasa sendiri keenakan serta kelazatan ayam penyet di Waroeng Penyet neh (cawangan di The Curve) bolehlah ke alamat seperti dibawah.






Lot 131 &; 132, 
1st Floor, The Curve
 No.6, Jalan PJU 7/3 
Mutiara Damansara, 
Petaling Jaya, 
47800 Selangor. 

Office: 03-7726 6761 

Fax: 03-7731 6132 
 Person In-charge: Riduan (Hp:0169200877)




Okiesla...selamat menjamu selera u'olls!~ ^_^


0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!