Thursday, December 13, 2012

Restoran Kak Nong (Harbour City, Kota Kinabalu)

 Aloha…allop everybody! He2… Cam biasa arr…tengok tajuk pown dah taw kan nak citer pasal apa kan? Kan? Konpem2 arr citer pasal makan…makan…dan makan…heeee~



 Harbour City, Kota Kinabalu

Selalu kat semenanjung ada nasi ayam biasa, nasi ayam Hainan, nasi ayam hailam, nasi ayam berlada (johor), my mum chicken rice (linda onn) dengan chicken rice  shop kan…dan bla…bla…bla…kan? Kan? Tp, kat Sabah ada satu kedai a.k.a restoran yang menyajikan nasi ayam istimewa…di Restoran Kak Nong yang terletak di Harbour City, Kota Kinabalu…dekat2 dgn airport jerk…xjauh pown dari situ. Kalau korang landing ke Kota Kinabalu jangan lupa singgah pekena nasi ayam kat sini ok.


Restoran Kak Nong...nampak dari tepi jalan



Muka lapar...tunggu makanan. he2


Nasi ayam kat sini memang sedap dan lain dari yang lain. Tak percaya, bleh tengok gambar kat bawah neh. Ok, senang cerita…rasanya ala2 makan kat Chicken Hut. Dulu selalu gaks arr pekena nasi ayam kat Chicken Hut, The Mall KL. Ala2 rasa camtuh la..tp, nasinya lain sket…lebih rempah. Rasa cam nasi minyak pown ada. Eh…yeker? Adeh…korang g & try sendiri la. Tp, serius sedap & mengenyangkan.



 Aku jugak dapat merasa makan rojak mee. Ala2 rojak mee mamak kat KL jugak…sedap jugak rasanya…he2




Serta segelas air Bandung Cincau yang sangat menyamankan ok. Memula masa dapat tuh ingatkan air 3layer (teh, susu & gula merah) sebab pucat jerk warna dia macam air 3layer. Rupanya kena kacau dulu…baru tukar kaler. Keh3.Tp, serius memang sedap…sebab cincaunya dicincang halus…so, xderkla tercekik telan cincau masa minum air tuh. Hik3


Selain tuh jugak, Restoran Kak Nong neh famous jugak dengan kelembutan rotinya. Aku sempat jugak arr merasa dua jenis roti dari restoran neh…Roti Butter dan jugak Roti Mushroom. Memang lembut dan sangat sedap.


Kalau korang nak tahu, Restoran Kak Nong neh pernah mendapat macam2 anugerah ok. Antaranya, Best Food Outlet dan yang paling2 penting dapat anugerah tandas terbersih. Tak silap aku jugak, Restoran Kak Nong neh jugak terpilih dan menerima Anugerah Restoran Terbaik untuk Anugerah Pelancongan Malaysia (kategori Restoran). Wahhh…Tahniah2! Dan untuk pengetahuan korang jugak, persekitaran dalam dan luar Restoran Kak Nong neh tersangatlah bersih. Kira memang mengamalkan kebersihan arr dalam menyajikan makanan. So, berbaloilah dapat anugerah kannnn…Tabik spring arrr…!!! 






 Antara gambar2 penerimaan anugerah yang dilekatkan di dinding restoran tersebut



Okiesla…kepada sesiapa yang nak pergi menikmati keistimewaan nasi ayam di Sabah, bolehlah berkunjung ke Restoran Kak Nong neh ok di alamat tertera di bawah.




 B26 & 27, Level 1, 
Block B, Harbour City
Jalan Sembulan, 
88100 Kota Kinabalu, 
Sabah


No Tel : 088-487-411


Selamat Menjamu Selera...!!! :)

4 comments:

kikin said...

kat johor pon ade restaurant jual roti lembut ni...tp die bakar pastu ade butter atau kaya...ade jugak roti camni inti dalam otak2....

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

owh yeker kin?
nnt bolehla bwk aku g tmpt jual roti tuh kalo aku g sn thn dpn...he2

achai said...

Mahal gile nasi lemak kak nong ni..nasi lemak telur mata pun RM6.50..dahla x sedap..sedey

achai said...

Mahal gile nasi lemak kak nong ni..nasi lemak telur mata pun RM6.50..dahla x sedap..sedey

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!