Tuesday, December 31, 2013

Selamat Tahun Baru 2014

Assalamualaikum semua...


Selamat Tahun Baru 2014 semua...

Lama tak menghapdet. he2. Apa azam tahun baru 2014 neh? Dah juper "Mr. Azam"? haha... Ok la xnak membebel panjang lebar sgt...Juz nak Wish Happy New Year 2014 dan  harap segala yang dirancangkan dan diusahakan untuk tahun neh terlaksana dan dipermudahkanNya dengan izinNya....InshaALLAH...Aminnn....!!!  ^_^





Monday, December 23, 2013

Cuba Teka



Cuba Teka - Tasha Manshahar ft. Syed Shamim


Matamu lembut bagai bayu

Juga awan biru di langitku
Senyum mu seindah mentari
Selalu menerangi mimpi sepi

Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?

Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Seluruh hidupku..

Matamu redup bagai bayu
Juga awan biru di langitku
Senyummu seindah mentari
Selalu menerangi mimpi sepi

Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?

Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Cuba cuba
Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?
Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Seluruh hidupku..

Caramu mempersona kalbu
Sesungguhnya aku tahu kamu terbaik untuk diriku







Friday, December 20, 2013

Pencarian Si Pencari




Duhai pencari,
Tanyakan pada hati,
Apa yang sebenarnya kau cari?
Tanyakan juga padanya,
Di mana carianmu itu tersembunyi?
Walau belum ditemui masih lagi mencari,
Walau jauh berbatu masih lagi mendaki…

Buat dirimu duhai pencari,
Yakinlah pada apa yang kau cari,
Sandarkan citamu pada daya,
Labuhkan layarmu pada cinta,
Apa yamg kau cari itu pasti akan kau jumpa…

Yang tak kelihatan itu tak semestinya sedang bersembunyi,
Yang tak kelihatan itu tak
Semestinya tidak menanti,
Kerana mencari yang tidak nampak
Itulah sebenarnya pencariaan,
Mencari yang nampak itu
Sebenarnya hanyalah ujian…

Selangkah dirimu mencari,
Seribu langkah kau sedang hampiri,
Jangan brhenti pada helah dan dunia,
Kerana yang kau cari itu abadi,
Yang kau lihat itu adalah fana,
Jangan kau gentar pada sunyi,
Kerana sunyi itu mengajarmu rindu pada yang dicari…

Jangan kau peduli pada caci,
Kerana caci itu menguatkan cintamu pada yang di cari,
Wahai pencari, teruskan mencari kerana yang dicari itu sedang menantimu dalam keadaan reda dan meredai.



Sumber

Kredit to WKWI ^_^



Saturday, November 30, 2013

Sunset di Pantai Morib


Salam semua...



Sejak dua menjak tiga empat menjak neh...ntah kenapa asik ke Morib jerk kejenyer...Udah ler g memalam buta, balik ari plak tuh...ini semua gara2 kawan aku sorg neh ler...selalo menggila dgn dye jerkla...Buatnyer tetiap minggu kesana...haaaa minggu neh jerk x, sbb kwn segila aku tuh xderk kt KL. So,minggu neh dokrehat kat umah jerkla yerk... Minggu depan start balik aktiviti menggila kami. Ke mana destinasinya? jeng3...ada ler...kemungkinan besar akan balik ari jugak...tp, tmpt neh lg jauh dari Morib...hehe... So,kepada semua jgn kawan dgn kami sebab kami memang gila. hahaha


Apamotif ke Morib? 1st, sebab meneman member aku yang nak tengok MATAHARI TERBENAM katernyer..hahaha. Udah2 macam dah xderk benda lain nak dibuat gamakanyer yerk...2nd, sebab nak carik kek lapis sarawak yang sangat sedap beli kat Morib arituh...tp, malangnya tyme kami pegi utk kesekelian kalinyer tuh, makcik yg niaga kek lapis sarawak tuh xniaga...sedih pilu, hampa ganda 23 hokey rasa hatiku...(muntah) 
Dan yang ketiga sebab...kami nak pekena Sotong Kering Bakar yang digembar-gemburkan saaaaangaaaaattttt sedaaaappppp oleh seorang kawan aku neh. Hokey, ternyata memang sedap sampai melelh ayaq mata masa makan tuh yerk...PEDAS  nakkkkk..... okey xyah sambung ayat tuh. Dah ler taw aku neh xtahan mkn pedas...kenaperla ko memperkenalkan sejenis makanan itu kepada aku? Kenapa jebat?! Sakit pulak rasa hati kita neh! huh.


neh ler dye Sotong Kering Bakar...sedap memang sedap tapi pedas gler! hu2

Lepas abeh makan...masa utk menikmati keindahan alam...tengok matahari terbenam katanyer...haha...memang cantik!








Amacam? cantik tak?  cantik tak? Cantik kan u'ollssss....lagi cantik kalo korang g sendiri and nikmati sendiri secara live...dengan angin sepoi2 bahasa melayu lagik u'ollsss....memang syokkkkk uhhh!

Kalau ikutkan aku memang xpernah jejakkan kai kat ctu pown 1st and last  tyme 2 tahun lepas... Tuh pown follow member2 wat photoshoot kat sana katanyer...barulah taw pasal Morib...kalo x, asik dengar nama jerk...haha... Kira huntong jgkla dapat kenal orang2 yang dok kat sana neh. heh! Tuh ler 1st and last...and neh baru datang semula tuh pown sebab kawan segila aku neh ler...layankan ajerkla yerk...tp,syokkkk uh!



Wahai Morib...dikau telah mengingatkan daku pada kenangan2 lalu/,,,ecewah! Rinduuuussss gler u'olls! Rindu gler nak lepaking sesamer  macam dolu2...tp,apakan daya... (xmampu nak teruskan ayat) heh!

Lagu BINTANG neh dah macam lagu tema plak yerk...hik2. Dengar lagu neh for sure igt korang...seriously macam mimpi jerk...sekelip mata.hu2. Tapi, xpe...macam lirik lagu bintang neh jgkla... "Kita akan tetap bersama untuk selamanya cuma lain suasana" Perghhh...harap2 kalo korang baca entry neh be positive and profesional arr ek.ek.. ^_^

Agak2 bler lagik leh g Morib lagi ek? Kengkawan yang lain tgk aku check-in kat Morib semua dok nak g jugak...haha...Jum2 kita g bermalam plak kat sana eh walaupown rasa hati tak mampu akan ku gagahi jua...hik3.Okiesla chiow sin channn... !~

[REVIEW]: Ustaz Mu Tunggu Aku Datang

Salam semua...

Setelah sekian lamanya...pergghhhh...lama gler rasanya tak tengok movie kat layar putih. Last bler ntah? hu2...memang dah lama sgt...kalo nak tengok pown citer2 baru tengok kt internet jerkla...nak beli DVD mmg x arr...hik2

So, malam tadi baru arr menjejakkan kai semula tgk movie. Tengok movie lakonan Shiro Rajalwak dgn Ustaz Azhar Idrus. Cadangnyer nak tengok Penanggal tapi cam takut jerk...cam seremmm jerk...dah arr nak tgk midnite. So, layan citer lawak2 jerkla memalam buta neh eh.. hik2.

Ha...nak wat camner citernyer? Jum baca sinopsis kat bawah neh eh



SINOPSIS USTAZ, MU TUNGGU AKU DATANG

Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang mengisahkan seorang pemuda iaitu Dadu (Shahrol) yang tidak mempunyai hala tuju hidup. Dia sering dibuang kerja dan tidak pernah serius dalam hidup.

Tinggal serumah pula dengan Muiz (Ajak Shiro) yang turut bergantung hidup kepadanya sedangkan Dadu juga penganggur. Apatah lagi pegangan agama mereka berdua, memang terpesong dan tidak pernah solat.


Bagaikan satu sinar, suatu hari sepupu Dadu iaitu Hamzah (Along) datang bermalam di rumah sewa mereka dan kedua sahabat itu terpukul dengan perubahan baru Hamzah. Dia semakin mendalami agama dan bercerita mengenai aktivitinya sering mendengar ceramah ustaz di masjid kepada mereka.

Insiden itu terus membuka mata Dadu dan Muiz lantas sepakat untuk kembali ke pangkuan agama. Bagaimanapun, tidak semudah itu apabila dalam perjalanan untuk mendengar ceramah di masjid, mereka diduga dengan pelbagai musibah.

Haaaaa? Nak taw kesudahannya? Korang kena g tgk sendiri ler ek? Kalo rasa2 tak tertarik tuh meh tgk trailler kat bawah neh plak. hiks~



Pendapat aku citer neh Best, lawak disamping ada motif2 dan info2 islamic dalam citer neh...Kira bagus arr citer neh walaupown korang tak kering gusi asik gelak jerk...sebab memang lawak okey. Tak nyesal arr tengok. Kira ok arr...sebab bermotif positif. hehe

So,apa tunggu lagi?Jum serang panggung2 yang berdekatan dengan korang yerk! ^_^

Thursday, November 28, 2013

7 Zikir Pembuka Pintu Rezeki


Salam semua...

Selain dari melakukan solat Dhuha, ada beberapa amalan doa yang boleh kita amalkan untuk membuka pintu rezeki kita...apa dia? Jm baca kat bawah neh yerk





7 Zikir Pembuka Pintu Rezeki

1.Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah – Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At- Tabrani)

2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin -Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi Subhanallahil adziim. Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat yang Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu.(HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

4. Membaca Surat Al-IKHLAS:Barangsiapa membaca Surat AlIkhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan Menghilangkan Kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya (HR. AtTabrani)

5. Membaca Surat Al-WAQIA’AH:Barangsiapa membaca surat Al-Waqiaah setiap malam…maka TIDAK akan diTimpa Kesempitan Hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman)

6. Memperbanyak SELAWAT KEATAS NABI:Dari Umar bin Khaththab dari Nabi Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda bersabda: Barangsiapa Berselawat kepadaku satu kali Selawat maka ALLAH akan membalas sepuluh kali Selawat dan Mengangkatnya Sepuluh DARJAT.

(Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul)

7. Melazimkan BERISTIGHAFAR:Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)

Ya ALLAH berikanlah kami Rezki yang Luas…yang Halal lagi Baik tanpa Memberatkan kami….Jika Rezki kami ada diLangit maka Turunkanlah. Jika ada diBumi maka Keluarkanlah. Jika jauh maka Dekatkanlah. Jika Dekat maka Mudahkan lah.

Jika sedikit maka Banyakanlah. Jika banyak maka BERKATI LAH agar kami dapat menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN & KEDHAIFAN.

YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami…Aamiiin YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.

Semoga ALLAH Mengabulkan Do’a kita.Semoga Bermanfaat. InshaaALLAH.

Tuesday, November 26, 2013

PROMOSI TABITA NOVEMBER 2013



Salam semua...


#PROMOSI TABITA SKINCARE
Tinggal 2 hari lagi harga promosi pre-order Tabita...
Cepat2 tempah sekarang...!!!
Sebelum atau pada 28 November 2013 ini yerk...
Terhangat...Terlaris!
So, apa tunggu lagi?
Jum gebu2kan wajah u'olls...!!
Juz emel llala_missu@yahoo.com 
atau pm saya di FB LaLaShopper
untuk order yerk... ^_^

Wordless Wednesday : Sotong Kering Bakar


Salam semua... ^_^


#Wordless Wednesday: Sotong Kering Bakar

Wednesday, November 20, 2013

Only One



Only One - Yellowcard

Broken, this fragile thing now

And I can't, I can't pick up the pieces.
And I've thrown my words all around, 
But I can't, I can't give you a reason.

I feel so broken up (so broken up),
And I give up (I give up),
I just want to tell you so you know..

Here I go,
Scream my lungs out and try to get to you,
You are my only one.
I let go,
There's just no one that gets me like you do
You are my only, 
My only one.

Made my mistakes, let you down
And I can't, I can't hold on for too long.
Ran my whole life in the ground
And I can't, I can't get up when your gone.

And something's breaking up (breaking up),
I feel like giving up (like giving up),
I won't walk out until you know..

Here I go
Scream my lungs out and try to get to you,
You are my only one.
I let go
There's just no one that gets me like you do
You are my only, 
My only one.

Here I go,
So dishonestly.
Leave a note
For you my only one.
And I know,
You can see right through me.
So let me go
And you will find someone.

Here I go,
Scream my lungs out and try to get to you,
You are my only one.
I let go,
There's just no one, no one like you
You are my only, 
My only one.

My only one
My only one
My only one
You are my only, 
My only one.




Tuesday, November 19, 2013

Wan Thai Langkawi Restaurant

Salam semua...

Sampai ke Langkawi tak tahu nak makan kat mana? Haaa...jum pekena masakan Thai di Wan Thai Langkawi Resotran  yang terletak di Pekan KUah, Langkawi


Inilah Restorannya dari luar...


Masa kami sampai tuh memang penuh...Sampai kena tunggu turn depa semua beredar baru kami boleh duduk kat ctu walaupown kami dah booking awal. Memang popular restoran neh kat Langkawi...semua  masakan Thai disajikan...Rasa boleh tahan sedap...tapi, kena tahan sketla sebab pedas2. hu2.



Inilah keadaan dalamnya...


muka macam lapar jerk...macam lapar jerk...
letih + xsehat pown sempat lg wat peace hokey..hehe


Inilah menunya yang kami order


Tomyam neh sangat sedap...tp, pedas wooo...


Penuh atas meja u'olls


Jum berebut lauk...!! hehe


yang neh paling aku suka...ala2 Kuih Lompang. Serius sangat sedap!


Jum tengok gambar2 dalam Restoran Wan Tahi neh...







So, camner? Rasa nak pegi makan kat sini tak? Kalau korang dah ada kat Langkawi tuh...alang2 g ler singgah n merasa sendiri makanan kat ctu yerk... Memang sedap. Walaupown akuneh xtahan makan pedas...aku makan jgk...sebab sedap. heh Ayam pandan pown sedap...Otak2 dalam buah kelapa muda tuh pown sedap...pendek kata semua memang sedap lah...hik2 Tak cayer...g try sendirik yerk...Selamat menjamu selera u'olls...! ^_^



RESTORAN WAN THAI, KUAH LANGKAWI

Tel: +6 (0)4 – 9661214
emel : wanthairestoran@bluehyppo.com
Waktu beroperasi :Setiap hari (11am -15pm & 6.30pm -10pm )




Wordless Wednesday : PEPERO


Salam semua...

Pernah tengok kotak bertulis PEPERO kat bawah neh? Pernah rasa dan makan tak? Sedap kan? kan?kan? hehe


#Wordless Wednesday : PEPERO

Monday, November 18, 2013

Lagi Promosi Pre-Order TABITA Skincare

Salam semua...

Lagi...lagi...Promosi Pre-Order TABITA Skincare...
Permintaan yang sangat meluas, dibuka lagi Promosi Pre-Order TABITA untuk set2 berikut:-


PRE-ORDER TABITA

Travel Set = RM 145
Regular Set = RM 240
Exclusive Set = RM 260

Kesemuanya FREE Postage

Promosi ini berkuatkuasa mulai hari ini dan korang boleh buat tempahan dan juga pembayaran sehingga Khamis , 28 November 2013. Dan barang seperti biasa akan dapat seminggu selepas tarikh tersebut yerk. &_&




READY STOCK TABITA

Trial Set = RM 110
Regular Set = RM 270
Exclusive Set = RM 290


Kepada sesiapa yang nak dapatkan secara loose item jugak boleh...boleh PM2 saya or emel sy untuk mendapatkan harga yerk. 

PM sy di FB LaLaShopper
atau emel saya di lala_missu@yahoo.com


Apa tunggu lagi? Jum cepat2 sambar harga PROMOSI ini...!!! ^_^



Sunday, November 17, 2013

Sesaat Untukku


Salam semua...

Jum layan lagu Bintang AF 2013 Pemenang tempat ke-3 neh...^_^


 



Sesaat Untukku - Amira 

Kau datang lagi seperti selalu
Seperti biasa
Kau tak pernah jemu 
Temaniku dalam lenaku 


Kau buat ku merasa ku ada segalanya
Kau buat ku merasa hidupku sempurna


Sentuh hati mu rasai kehadiran ku 
Buka mata mu lihatlah segalanya
Agar kau tahu bahawa aku
Bukan wanita biasa yang bisa kau sakiti

Tetaplah menjadi yang terbaik
Biarpun sesaat sahaja
Namun ia bermakna bagi ku
Kau buat ku merasa ku ada segalanya
Kau buat ku merasa hidup ku sempurna

Sentuh hati mu rasai kehadiran ku 
Buka mata mu lihat lah segalanya
Agar kau tahu bahawa aku
Bukan wanita biasa 
Yang bisa kau sakiti

Yang bisa kau..
Yang bisa kau sakiti.. lagi




Friday, November 15, 2013

Diskaun RM16 Secret Recipe

Salam semua...

Sempena Ulangtahun ke 16 Secret Recipe #SR...maka arineh jatuhnya hari sabtu bersamaan 16 November 2013 diadakan Diskaun potongan sebanyak RM16 untuk semua jenis kek (untuk sebijik yerk) dan jugak promosi Set Deals hanya RM16  untuk satu set. 

Promosi untuk set deals neh dari arineh 16 November sehingga 30 November 2013. 





So,ape tunggu lagik?Jum kita reramai serang SR kat seluruh Malaysia arineh...hik3... Hepy Bezday SR...!!! ^_^

untuk info lanjut boleh layari web ini : http://www.secretrecipe.com.my

Tuesday, November 12, 2013

Wordless Wednesday: Aku Kaya

Salam semua...

Punyerla berkurun aku simpan gambar neh...entry2nya xjugak abeh wat dan pos lg...Ntah bler arr aku nak curik masa nak abehkan dan post pown xtaw ler... hik2...Korang tengok jerkla duit2 kat bawah neh...walaupown bknnya byk mn pown..huuu.. Cer teka berapa nilainya... (dah terang2 ada resit tuh kan...:p)




#Wordless Wednesday: Aku Kaya



Monday, November 11, 2013

PROMOSI TABITA Skincare

Salam semua...

Diatas sambutan dan permintaan ramai...saya buka lagi PROMOSI Tabita Pre-order untuk Regular Set, Exclusive Set, dan juga Travel Set.

TABITA Skincare

Regular Set = RM 240 
Exclusive Set = RM 260
Travel Set = RM 145

Semua harga adalah termasuk postage...!!!


Saya buka promosi ini sehingga Khamis ini 14 November 2013 yerk. Untuk promosi pre-order neh barang akan dapat seminggu selepas tarikh tersebut yerk.



Travel Set

Facial Foam: 60ml
Toner: 60ml
Daily Cream=12.5g
Night Cream: 12.5g


Dan juga  promosi Readystock untuk:-

Trial Set hanya RM 110 sahaja termasuk postage

Promosi readystock Trial Set neh sehingga hujung bulan neh 30 November 2013

Kepada sesiapa yang berminat nak order, boleh PM saya yerk di LaLaShopper
atau e-mail saya di lala_missu@yahoo.com


Jum gebu2kan wajah dengan TABITA Skincare yuk! ^_^