Saturday, February 23, 2013

PROMOSI :TABITA Skincare (Pre-Order)

Salam semua...!!!

Diatas permintaan ramai, saya buka lagi harga PROMOSI Pre-Order untuk TABITA Skincare untuk kedua2 set REGULAR & EXCLUSIVE SET. Harga Promosi neh sehingga 28 Februari 2013 ini sahaja yerk. So, kena cepat2 order and wat payment pada saya...sebab mungkin lepas2 neh lambat lagi akan ada promosi TABITA neh..


PROMOSI PRE-ORDER TABITA SKINCARE

Regular Set =  RM 288
Exclusive Set = RM 298

FREE POSTAGE...!!!

Cepat2 dapatkan sekarang yerk kawan2....Boleh buat order dan buat pembayaran sebelum 28 FEBRUARI 2013 ini dan barang akan di pos pada 6 Mac 2013 nanti. Jum gebu2kan kulit u'olls dengan TABITA..!!! ^_^

Untuk order sila PM saya di FB LaLa Shopper
atau
E-mail : lala_missu@yahoo.com


Haruskah Terpisah

Salam  all...arineh layan lagu...dedicate this song to somenone yg tengah sedey frust tertonggeng2 katanya....aisssshhhh...lek arr deeeeee....life must go on beb! Dan aku rasa lagu neh sangat2 sesuai kot dgn ko...diatas situasi yg ko alami baru kejap td. hu2. 



Satu pesanan dari aku...jangan letak seluruh hidup kita pada seseorang tuh...tinggalkan sket hati dan perasaan kasih sayang tuh pada ALLAH S.W.T terutamanya...kat ibu bapa kita, adik-beradik kita, family kita dan jugak kawan2 kita...supaya kita tak terasa sakit dan tergantung harap pada orang yg kita betul2 sayangkan tuh. Seperti yang aku pesan sebelum neh...contoh dah ada, sila jangan ikut contoh tersebut...jadikan ia sebagai teladan..okies?! Dah2 dengar lagu neh ramai2 yuk! hehe...layan!~



Haruskah Terpisah by Cakra Khan
Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenungMerenungkan jalan yang kan membawaku pergiPergi tuk menjauh, menjauh darimuDarimu yang mulai berhentiBerhenti mencoba, mencoba bertahanBertahan untuk terus bersamaku
Ku berlari kau terdiamKu menangis kau tersenyumKu berduka kau bahagiaKu pergi kau kembali
Ku coba meraih mimpiKau coba ‘tuk hentikan mimpiMemang kita takkan menyatu
Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembaliKembali untuk mempertanyakan lagi cintaCintamu yang mungkin, mungkin tak berartiBerarti untuk ku rindukan
Ku berlari kau terdiamKu menangis kau tersenyumKu berduka kau bahagiaKu pergi kau kembali
Ku coba meraih mimpiKau coba ‘tuk hentikan mimpiMemang kita takkan menyatu
Ini harusnya kita coba saling melupakanLupakan, lupakan kita pernah saling bersama
Ku berlari kau terdiamKu menangis kau tersenyumKu berduka kau bahagiaKu pergi kau kembali
Ku coba meraih mimpiKau coba ‘tuk hentikan mimpiMemang kita takkan menyatu


hahaha...jangan wat pangai camneh hokey?! 



NOTA KAKI: 
Ketika ditinggalkan seseorang, jangan berfikir yang kita ini tak mampu untuk menemui seseorang seperti dia. Tapi, berfikirlah bahawa dia tak mungkin akan dapat menemui seseorang seperti kita.

Monday, February 18, 2013

Happy turned 6th Birthday Bash Nuffnang!




"Hepy Bezday to u...
hepy bezday to u...
heppy bezday to Nuffnang
Hepy bezday to u...!"

(Nyanyi ramai2 hokey...^_^)


**BUNGA API + MERCUN PAPAN**






Happy turned 6th Birthday Bash Nuffnang! Sudah 6 tahun rupanya Nuffnang neh...seusia arr dengan aku jugak...hik3...perasan jadi dak tecik yerk? Ok, sebaya dengan usia perkhidmatan aku kat tempat kerja aku...sama2la kita berusia 6 tahun. eheh. Dan aku mula terjebak dengan nuffnang dan dunia blogger neh pown setahun selepas tuh...so, usia blog aku dgn nuffnang neh juz setahun jerkla beza. hehe




Neh gambar kenangan yang semmpat di snap kat Office Nuffnang baru2 neh. ^_^ *wink*wink*

Sempena sambutan majlis ulangtahun Nuffnang yang ke-6 pada tahun 2013 neh, pihak Nuffnang telah menganjurkan satu contest kepada semua blogger serta memberi peluang kepada semua blogger untuk memilih lagu-lagu kegemaran untuk  diputarkan pada majlis tersebut nanti yang akan berlangsung pada 2 Mac 2013 ini.

Dan disebabkan itu, saya dengan ini memilih 5 buah lagu yang  best dan rancak dari penyanyi2 popular kegemaran saya. 

Inilah lagu-lagu pilihan saya dan harap lagu-lagu pilihan saya ini dapat diputarkan pada majlis tersebut nanti. hehe







1. Move Like Jagger - Maroon 5
2. On The Floor -  Jennifer Lopez
3. Smile -  Avril  Lavigne
4. Looked Out Of Heaven - Bruno Mars
5. Beauty And A Beat -Justin Bieber

Dan selepas memilih lagu-lagu pilihan di Deezer.com, haruslah disebarkan kepada rakan2 serta di share kan ke Facebook dan jugak Twitter untuk korang dengar dan juga sebagai menepati syarat peraduan neh.














Okiesla dah siap pown pemilihan lagu2 serta tertunailah sudah syarat2 yang diperuntukkan oleh peraduan ini. Saya harap lagu-lagu pilihan saya terpilih dan dapat diputarkan pada majlis tersebut nanti dan juga saya terpilih untuk menghadiri serta memeriahkan majlis ini nanti.hehe...InsyaALLAH...^_^









Kepada kawan2 yang nak join contest Nuffnang 6th Birthday Bash!  neh jangan segan silu post entry dan ikut syarat2 yang telah ditetapkan oleh pihak Nuffnang neh okies... Mana taw kita sama-sama terpilih dan boleh bergathering kat Majlis neh nanti. hehe.. Okiesla...selamat berpesta u'olls...! ^_^






Sunday, February 17, 2013

BISMILLAH Lima

sumber


BISMILLAH 5


1. Bismillahir Rahmanir Rahiim
2. Bismillahish Shaafii
3. Bismillahil Kaafii
4. Bismillahil Mu’aafii
5. Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma’as mihi syai un fil ardhi wala fis sama’i wa huwas samii’un ‘alim

Maksudnya:-
* Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
* Dengan nama Allah Yang Menyembuhkan
* Dengan nama Allah Yang Mencukupkan
* Dengan nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik
* Dengan nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui

Antara fungsi Bismillah 5 ni:
*penawar bisa diri
*penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang
*penawar bisa-bisa badan
*penawar bisa batu merian
*boleh digunakan untuk mengubati sakit yang tidak diketahui puncanya

Cara menggunakan Bismillah 5 :
1.letakkan tangan di tempat yang sakit, tarik nafas, baca Bismillah 5 tujuh kali kmdn tiup tempt tadi, kemudian baru tiup di air; atau
2.kalau tpt sakit tu tak boleh diletakkan tangan krn sakit atau sukar utk meletakkannya, letakkan tangan di anggota lain dengan penumpuan hati dan perasaan bahwa tempat tersebut adalah anggota yang sakit.
Kesan Sampingan:
Dengan mengamalkan Bismillah Enam dan Bismillah Lima akan menyebabkan segala jenis racun menjadi tawar serta tidak mendatangkan mudharat jika terminum. Gelas yang dipegang oleh pengamal Bismillah Enam dan Bismillah Lima akan pecah pecah dengan sendirinya jika kandungannya mengandungi racun.




Nota Kaki: Jangan lupa amalkan BISMILLAH  LIMA neh ok :)



INFO: ISlamic



Tuesday, February 12, 2013

MeatBall @IKEA Damansara

Salam semua…

Aku asa ramai yang pernah dating dan membeli belah kat IKEA, Damansara untuk beli barang2 kelengkapan rumah. Sebab kat sini cantik2…moden2…dan harga pown berpatutan. Pastuh plak besar…ala2 gudang gitu. Selain dari pemes sebagai tempat memberli belah barang2  kelengkapan rumah, kat IKEA neh jugak femes dgn MeatBall dan jugak Karipap Besar. Eheh. Dan semestinya tujuan aku ke IKEA neh pown sebab nak pekena Meatball semata-mata. Hik3





IKEA Damansara betul2 sebelah The Cure





Kalo nak pekena Meatball kat IKEA neh kena banyak bersabar sket la yerk...sebab teramatlah ramai orangnya punnnn....So, kena beratur panjang...hu2







Menu2...boleh pilih...


Perghhh...sedapnyerrrr!!!


 Neh troli IKEA...Tupperware tuh pown  beli last minit kat IKEA...kena tapau sebab tempat duduk taak...ramai orang. hu2

untuk pengetahuan u'olls...kalau nak tapau, kena bawak bekas sendiri ok...xdak dibekalkan plastik or apa2 bekas untuk tapau. huk3


MeatBall...berapa bijik maw? 10? 20? hik3


 Macam2...ada...




Ayam muda katanya...jangan salah tafsir plak yerk...haha




Kalau makan kat situ...camneh rupa dye



Kalau tapau...camneh arr rupanya...hik3
wat keje nakal sket...makan kat dalam panggung sambil tengok Husin, Mon & Jin Pakai Toncit buat yang keberapa kalinya...haha #takdokojo




Neh ler dye karipap besar IKEA...Sedap & pedas.


Sebona eh...picture2 kat atas tuh ada yang aku baru snap baru2 neh..dan ada yang aku snap lama dah...tapi, baru la neh berkesempatan nak hapdet. Kira ok la kan...dari xderk...keh3. 

So, u'olls yang teringin nak makan MeatBall yang sedap lagi mabellessssss...boleh arr serang IKEA Damansara neh okies...Selamat Menjamu Selera u'olls...!!


Monday, February 11, 2013

Mr. Kabab & Briyani, Putrajaya

Salam semua...! (sleeq...hik3)

Hari neh nak hapdet citer yang lama berkurun aku tak hapdet2...baru arineh berkesempatan menghapdetkan keblogan keentryan ini. hu2. Sebenanrnya....aku terlupa nak hapdet...padahal dah berapa banyak kali dah mentekedarah kat sini. hu2. Yang keberapa kali ek aku pernah makan kat sini ek? Ek? Pertama…dengan tuttttt…kedua dgn tetttt….ketiga dgn tittttt…(haha…byk nau sound effect) Tp...tp...tp...pic2 kat bawah neh yang sempat aku snap masa g dgn family aku tahun lepas...(aiseh...lama x?) hu2



Inilah dye perkarangan Restoran Mr. Kabab & Briyani (Makanan Tradisi Arab & Pakistan) yang terletak di Precint Diplomatik, Putrajaya. Restoran neh ada 3  pintu xsilap...besar hokey...

Kat bawah neh plak antara menu2 yang korang boleh pilih...pilih...pilih...jgn xpilih! harga pown berpatutan.












Bawah neh plak antara menu2 yang kami order...



PURI with DAL (sedap wooo...TERBAEKKK!!!) -aku punyer
RM 5.00 sahaja






3 Jenis Nasi Briyani yang berbeza namanya...salah satu tuh lauknya daging kambing...tuh adik bujang aku arr punyer menu. hu2
Aku dah tak ingat apa nama menu yang dorg pilih.... hu2...nnt rujuk kat pic2 menu kat atas tuh eh...hehe





yang neh adik pompuan aku punyer menu...yg neh pown aku xigt ape nama menu yang dye pilih...adehla...nampak sangat dah lama xhapdet...lupa suda...hu2




 Haaa....yang neh aku punyer lagi...semestinya aku ingat
Tandoori Roll Kebab -RM 6.00 sahaja



 Alhamdulillah....licin & kenyang suda kami santap...hik3



 Okiesla...dah terliur tengok menu2  kat atas tuh? hehe...So,kepada penggemar2 nasi briyani ker Kebab ker Poori ker...bolehlah datang berkunjung kat Restoran Mr. Kabab, Precint Diplomatik Putrajaya neh k. Sebab makanan2 kat sini sangatlah sedap dan harga sangat berpatutan. Tak terlalu mahal...dan tak terlalu murah...ok la...sedang elok. heh. Kat bawah neh aku sertakan alamat...Senang jerk nak cari...sederet dengan Bank Rakyat dan jalan nak ke Jabatan Imigresen.



No.42,44,46, Jalan Diplomatik 3/1,
Presint 15,
62050 Putrajaya




BON APPÉTITE...U'OLLS! ^_^

Friday, February 8, 2013

Thank You Sumijelly & Nuffnang

Asslamualaikum reader...^_^

Hari neh juz nak hapdet mengenai jutaan ucapan terima kasih pada Sumijelly dan juga kepada Nuffnang Khusunya kerana sudi dan telah memilih saya sebagai  salah seorang daripada pemenang contest Contest Slogan BREEZE. Walaupown nampak macam agak mudah dan maybe orang akan kata..."xderkla lumayan sgt adiahnnyer" sampaikan tak sabar2 nak tengok "ape ker hadiohnya" bak kata usop wilcha dalam Hantu Kak Limah tuh kan...tp,kira okla rezeki dapat...setelah dapat emel dari Nuffnang & jugak pengisytiharan pemenang2 slogan contest kat entry [KEPUTUSAN] 6 pemenang GIVEAWAY Breeze Produk neh...he2


Emel from Nuffnang...tQ :)

Oleh yang demikian, aku kenalah collect hadiah kat Office Nuffnang kat KL. So, merasa sendirila g office Nuffnang neh...dan kesempatan itu...ape ker lg...op kos la snap pic bebanyak kat situ kan. Ingat senang ker nak datang situ? Dengan redah jammed lagik...aissshhh...lgpown sebelum2 neh dok teman si k. Sumijelly jerk g amek adiah...dok tunggu dlm keto yo...sekarang neh turn teman plak yerk ...hik3...hua3


Neh perkarangan pintu hadapan Office Nuffnang


Dalam Office Nuffnang


Haaaa....posing2...jangan tak posing yerk!
#inisemuapoyohaha


neh muka hepy + enjoy sbb dah dapat adiah dari Nuffnang...haha



Inilah dye adiah2 yang aku dapat
Sabun liquid Breeze Botol Purple...sabun pebret aku...sebab tersangat lah  wangi nyer hokey!
Sabun pelembut Comfort
Dan jugak Voucher Tesco bernilai RM30 (pasneh leh sopin kat tesco...ki3)




Okiesla...sebelum mengakhiri entry neh...sekali lagi aku nak ucapkan berjuta-juta juta juta juta juta juta...(ha ok, aku xnak sebut cam dlm movie mamat khalid tuh JKKKKKKKKKKK dan K!) haha...kepada Pn.Sumijelly dan jugak Nuffnang! Lain kali kalo ada contest lagi dan nak pilih pemenang...pilih saya lagi yerk...hik3


DANNNNNN......


GONG XI FAT CHOI
kepada semua Warga NuffNang yang berbangsa Cina (rasanya memang semua cina...he2)
dan kepada semua kaum2 Cina Sedunia!


Adios...Amigos...
Majulah Blogger untuk Negara...haha #tetiber  ;)