Friday, February 1, 2013

Johor Premium Outlets (JPO)

Salam semua kaki2 sopin sedunia ^_^

Arineh nak wat review mengenai Johor Premium Outlets atau nama ringkasnya JPO yang terletak di Kulai,  Johor Darul Ta’zim.

Okies…aku rasa ramai yg dah taw dan ramai yang dah pegi…maklumlah JPO neh pown dah lama dibuka since 11 Disember 2011 lagi. Aku jerk baru menjejakkan kaki kat sini. Tuh pown sebab dah alang2 ada kat JB singgah kejap masa on da way balik KL. Ntah kenapa sejak dua menjak tiga menjak neh asik ke JB jerk kejenyer aku neh…next month InsyaALLAH g JB lg…adeh merayap jerk kejenyer aku neh yerk? Hik3

Aku ke sini pown tak lama sangat…sampai dalam pukul 11 pagi macam tuh…kira2 1-2 jam kot aku kat situ. Dan yang paling2 penting tyme aku g tuh xramai orang sebab g ari keje…ari jumaat plak tuh…syok uh! Hik2

Aku pown xderk beli apa sangat kat situ juz sempat beli selai dua baju untuk anak buah aku kat GAP & selai baju aku kat Cotton On…tengah SALE..oklakan. hehe… Lagipown aku memang saja2 nak jalan2 jerk tengok2 dan cuci mata. “sopin tingkap” omputeh cakap. Haha :p


Oh yer…bler aku sampai kat JPO neh terasa cam kat Queens Park, Cheras plak. Sama structure dan environmentnya…ada branded shoplot dan harga murah. Memang tak dinafikan arr harga2 kat JPO neh jauh lagi murah dari kat KL. Kalau nak beli barang hantaran branded2 bleh arr beli kat sini yerk…sebab murah. Tp…tp…tp…sama dengan jerk kot kalo dari KL ditambah, ditolak,didarab dan dibahagi…nak ke JPO dengan minyak lagi tol lg…hahaha…sama jerk kot. Haha…suka hati korang arr nak sopin mana…malas campo! Haha :p



Haaaa....neh snap from da highway. Senang jerk nak g sebab nampak dari tepi highway. hiks

zoOm iN...!!!

Menara JPO

Macam pintu gerbang USS pown hader...xpown cam A'Famosa. hik3

 Tourism Information Centre & Pondok Polis


kepada pelancong or pensoping2 sedunia..jangan lupa kasi signature kat Buku Pelawat okies kat kaunter neh. hik2


Kat bawah neh antara butik2 yang sempat aku snap.









Aku rasa ramai yang datang JPO semata-mata nak beli COACH jerk kot…Kedai yang pertama aku masuk pown COACH jugak. keh3. Memang murah…tp, disebabkan aku tak withdraw wang berjuta2…(juta la sangat! :p) dan aku memang takderk niat langsung soping secara beria kat sini..so, lupakan ajerkla niatku ini yerk…haha. Maybe lenkali aku datang lagi untuk soping secara jayanya… (Macam kaya sgt kannnn….) Takper…dah ada, so..xnyesal kalo xbeli. Eheh (ayat penyedap hati sendiri) :p




 Peta Lokasi JPO



 Neh pic gewdix2 sebelum sopin...haha...ngalahkan pelancong asing plak :p


Okies...pesanan terakhir sebelum mengakhiri entry neh...Jangan lupa singgah JPO neh k kalau dah ada kat area JB...otw blk leh singgah kejap...bkn jauh pown dari highway tuh...dekat jerk. eheh. Selamat Bershopping u'olls! ^_^


0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!