Tuesday, March 5, 2013

Det Station, Ampang

Salam u’olls…^_^

Dah lama nak menghapdet pasal tempat makan pebret aku neh. Tempat makan neh terletak dekat2 area umah aku jerk kat Ampang. Nama dye…DET STATION..bkn DETting hokey?! Keh3. Dulu DET neh, betul2 letaknya kat area kawasan umah aku neh jerk…tp, selepas hangus terbako (kita bako…kita bako) pada bulan puasa tahun lepas (2012) tiada lagi gerai neh kat situ. Tp, sebelum terbakonya gerai tuh…DET neh dah sedia ada Restoran kat area Ampang Avenue. Menunya pown sama jerk…pada masa tuh, kalo kat gerai tuh penuh bleh arr g kat Ampang Avenue tuh. Tapi, sekarang selepas terbakonya gerai DET, semua dah tertumpu kat Restoran DET Station kat Ampang Avenue jerkla. Memang penuh baik kat gerai dulu mahupown sekarang kat Restoran. Kadang2 terpaksa menunggu sebab nak berebut tempat makan. DET neh jugak, bukan sahaja jadi tempat makan pebret aku, dengan kazen2 aku sekali, kawan2 aku yang ntah mana datang…tetiber menepek kat cni. Aisssshhh…betapa majunya DET neh. Sampai terbako gerai DET neh dibuatnya sebab terlampau ramai datang. Haha (Nampak sangat pengaruh DVD) :p

DET neh sama jerk menunya dengan Malee Restoran yang terletak kat Setapak tuh. Menu utamanya Nasi Lemak dan  Char Kuey Tiaw. Tp, kat DET neh ada satu lagi menu tambahan dan special iaitu Burger nya yang sangat sedap hokey!

Kemunculan awal a.k.a asal DET neh pown memang dari kiosk burger nya pown...diikuti pula dengan Nasi Lemak ayam goreng berempah yang sangat sedap dan crunchy. Seterusnya perniagaan semakin berkembang dan maju…maka, adanya gerai dan ditambah lagi menu iaitu Char Kuey Tiaw berencahkan kuchai, taugeh dan juga udang yang besar2 dan segar.

Kalo ikutkan hati aku neh kan, aku nak berKEDEKUT sket nak menREVIEW tempat makan pebret aku neh. Hahaha… Sebab, aku xmo korang datang makan kat sini ramai2, susah plak aku nak makan kat sini nanti. Hahaha (gler pendengki!) Tp, xperla…aku neh kan baik hati Cinderella…tak kesah pown nak bg u’olls datang menyerang kat DET neh pown…sebab aku dah ada port baru tempat makan pemilik adik DET neh. Hohoho…tempat dirahsiakan. Nanti da lama2 nanti  aku wat review hokey?! Huahuahua (gelak jahat)

Selain tuh jugak, DET neh punyer ayaq LAICI tersangatlah sedapnyer punnnn…termasukla jugak MILO AIS nya…waduh2…sedap banget! Tak percaya? U’olls kena pegi dan rasa sendiri ok!





RESTORAN DET STATION di  Ampang Avenue



Neh Gerai Det Station kat area taman umah aku sebelum terbako. hu2


Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah...TERBAEKKK!!!


Neh burger Daging Special





Char Kuey Tiaw biasa





Kat atas tuh antara menu2nya yang pernah aku santap. Selain dari menu2 kat atas tuh…ada macam2 jenis burger yang korang boleh pilih…Nasi lemak telur mata dan jugak Char Kuey Tiaw Special.

Dan disebabkan kawan2 aku neh sker sangat ngajak aku lepaking meja kat DET neh…dah macam2 nama dorang bagi... “jum mengeDET” “jum cheDET” “jum DETing” hahaha…suka hati korang jerk kan menambah2…kena saman baru taw. Balerrr neh balerrr…!

Aishhhh…dok type2 entry neh tetiber rasa lapo la plak…apekata, jum ngeDET! Hehe…adios amigos…Selamat berDETing u’olls! 


2 comments:

secantikmanis said...

akak ni kawan akak sumijelly ke?

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

yes dear...
yg secantikmanis tegur arituh kater "akak neh wife abg eric ek?" hehehe...marah wife abg eric tuh nnt taw...hik3

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!