Sunday, June 30, 2013

Setengah Mati Merindu




Setengah Mati Merindu - Judika (OST Cinta Jangan Pergi)

Mengapa waktu

Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana


Mengapa kita
Masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain


Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang


Aku merindukanmu

Setengah mati merindu
Merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu


Mengapa waktu

Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku

Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang


Aku merindukanmu

Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu

Aku merindukanmu

Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu


Menunggumu

Menunggumu
Aku tetap menunggumu




Nota Kaki: abeh dah drama neh yg tetiap minggu aku  aku follow...Dah kurang dah 1 drama...minggu depan SSID & TK plak abeh...so, tinggal 1lg jerk drama yg akan aku follow...harap2 pasneh xterjebak lagi...haha #kununnyerrr... :p apa2pown "Tak kan ade yang boleh pisahkan cinta sejati" cewahhh....yeker?  
Citer drama biasalah  hepy ending kannn...in reality life gitukah? hik2...dunno! daaa~


Friday, June 28, 2013

Kita




Kita by Forteen - OST Sebenarnya Saya Isteri Dia

Kau renunglah wajahmu
Dimanakah hilangnya raut seperti dulu bila dicemar air mata
Ku tak mahu berpisah kerana hati masih sayang pada dirimu
Tapi harapan makin kabur

Manakah kita jika kau dan aku tidak sekata
Sepi walaupun bila bersama
Dekatkan pun tetapi berjauh hati

Manakah kita bila sering bertentangan
sahaja walaupun bibir cuba menyepi
Hakikat percaya tanya dengan jujur
Manakah kita

Dijiwaku sengsara menanggung derita
kerana cinta berubah tapi tak akan kehilanganmu



Nota Kaki: Dah semakin menggila tengok drama2 adaptasi dari novel skang neh...haha. Kalah dah citer korea...hak3 :p

Wednesday, June 26, 2013

Wordless Wednesday: Waktu Mustajab Doa

 
 
#Wrodless Wednesday : Waktu-Waktu Mustajab Berdoa
 
*Jangan lupa perbanyakkan berdoa waktu2 camneh yerk...semoga segalanya dipermudahkan...InshaALLAH ^_^

Sunday, June 23, 2013

PROMOSI : Pre-Order TABITA Exclusive Set

Assalamualaikum semua...

Sekali lagi ada Promosi Pre-Order TABITA untuk Exclusive Set 
hanya RM 275 sahaja
FREE Postage
Barang akan di pos pada awal bulan Julai ini.
So, apa tunggu lagi...mari2 cepat2 dapatkanny sekarang!






Untuk order...juz inbox me kat sini yerk...

atau

Tuesday, June 18, 2013

Wordless Wednesday : Samsung Galaxy S4



#Wordless Wednesday : Samsung Galaxy S4
*tengok betul2...apa perbezaannya? hik2

Monday, June 17, 2013

Puteri Pavifiv, Johor Bahru

Assalamualaikum semua...

Hye korang...lately neh tahap ke bz an menjelma lagi...rsnya lama jugak x kosenteret katanya....nulis blog. Sampaikan ada bebarapa entry yg patut aku wat...xterbuat2....haiyo...mana tak nyer...bulan neh jerk boleh dikatakan aku tak lekat dok kt umah...tetiap minggu aku menjalan aktiviti Pesta melawat negeri katanya....hahahaha...haaaaa minggu neh xtaw lg ke mana...harap dapat merehatkan diri kat umah...serta menqadha tido yg selama neh xcukup. haha Ini dinamakan proses menaikkan suhu dan lemak2 dibadan...hoho harus diet...sbb asik makan...makan...makan...terok toi dah aku neh...aishhhh...!!!


Okiesla..arituh aku ke JB atas urusan kerja...menginap kat hotel betul2 dlm bandar JB iaitu The Puteri Pacific, Johor Bahru. Memang arr hotel tuh dalam bandar...dan ada ura2 dgr dorg kata hotel tuh macam hotel lama...Ok, lah..tuh mmg xdpt dinafikan arr..bkn lama apapown...juz tv dye xlekat kat dinding jerk...masih pesen lama...haha...tuh jerk...yg lain2 ok...semua facilities ada.


Inilah dia hotel Puteri Pacific JB...
berdekatan dgn Pusat membeli-belah City Square (CS) dan betul2 bersebelah PERSADA, Johor.


Model hotel...haha :p


Alangkah indahnya dapat candle light dinner dgn org tersayang kat sini...haha :p


Lobi

Kat bawah neh gambar bilik hotel yang aku duduk selama 4 hari 3 malam.









Achaner? nmpak cantik & selesa tak? Memang sangat selesa hokay...tengoklah brp star u'ollsss....hik3. Ok, sebenarnya xderkla nak citer brp star pown pasal hotel neh...juz nak kasi UP sket kat hotel neh...sbb...service yang diberi oleh pekerja2 hotel kat situ sangatlah mesra Malaysia...sangat berhospitaliti...peramah2 dan sangat2 baik hati. Tabik spring kat dorang...sbb dorang xsombong. Harap dikekalkan arr sikap macam tuh yerk sampai bila2...Serius rasa seronok...at least xderkla segan nak bertanya kan...hiks.

So, kalo korang yg rasa2 nak cari hotel kat area JB yang selesa dan nak kan perkhidmatan yg ramah tamah boleh jerk nginap kat sini yerk...heh..neh suggestion aku jerk...kalo korang nak stay tmpt lain pown korang punyer hak la kan..hik3. Okiesla...neh alamat hotel...



AddressContact Details
Jalan Abdullah Ibrahim
'The Kotaraya'
PO Box 293
80730 Johor Bahru
Malaysia
Reservation1800-888-533
Telephone607 219 9999
Fax607 219 9998
E-mailinfo@puteripacific.com

Monday, June 10, 2013

3 Tourist Tersesat di JB


 Salam korang...Dah tengok puas2  picca kaat atas tuh? dah ngalahkan org spore dah kitorang neh...hehe. arineh sj gediks nak hapdet pasal jenjalan sopin tingkap jerk kat JPO semalam...ngeh2. tp, dlm dok cuci mata jununnya...sempat lg sambar 1 barang. hik3...ok la tuh...dr  xderkannn...uhuk2

 Gambar kat bawah neh plak gambar kejadian baru jerk kejap td...keboringan xtaw nak g mn...makanya kami wat idea kesengalan g tempat neh...pastuh g berjoging kt pasar karat.haha...peluh2 u'olls...xyah g exercize dah...dah trn 5 kilo dah rsnya neh...hahaha...
okiesla...maw tdo,,,sok lps keroje g jenjalan lg kat JB...korang  ada idea x nak g mn kg kat JB neh ek?  kalo ada, meh komen2 bg idea...hehe