Thursday, October 31, 2013

Cerita Raya Haji

Salam semua...

Dah seminggu berlalu pown raya Haji...tapi, baru arineh nak hapdet pasal raya haji. Boleh gitu? hik2. Bolehkan ajerkla yerk...layankan ajerkla yerk...asal boleh! ngeh2

Sempena  hari raya haji lepas...kira bermakna arr raya haji thn neh sbb dapat sambut mlm raya kat kampung kan...raya poser arituh malam raya kat KL lg...hu2...

Yang paling best..malam raya g jenjalan kat umah macik2 aku...pastuh pekena plak lemang dgn rendang...ok, sangat syahdy serta nyaman... sebab sedap. Tak sama arr lemang2 kat KL tuh...konpem2 arr depa p rebus dulu baru dok bakar...sangat tidak ori ok. hu2 Haaa..kat kampong dapat makan lemang betul2 ori dibakar dari awal sampai ler dah amsak. haaaa...baru arr ada umpphhh!! haha :p





Sedaaaaapppp...!!!!




Neh plak anak buah baru aku...nama dye Aisy Zafri (betul ker ejaannya ek? ) hehe




Ok hari raya sudah menjelma...keh3 (macam lagu plak eh!) Neh menu bekpes kami di pagi raya...



Tengahari plak makcik aku wat openhouse...


Openhouse adik bradik jerk...


Nasi Arab yg di horder...Boleh tahan...tp, lg sedap kat Saba kot...hehe




Dah kenyang...jum balik KL...hokey neh gmbr gewdiks...sila jgn tatap lelamer sgt...nnt terdode plak..hahaha (perasan :p)


Ape2pown...terima kasih kepada makcik aku yg sudi bagi kami sekuarga makan2...bg tmpg bertedih spjg kt sn...maceh2...

Hokey sok Deepavali...ari isnin neh plak Awal Muharam. dikesempatan ini, aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru Islam kepada semua muslimin dan muslimat sedunia. Semoga tahun baru neh ada azam2 baru yg nak dikecapi...InshaALLAH.. ^_^



Tuesday, October 29, 2013

Wordless Wednesday : Batu Terbelah Batu Terlangkup



Selamat hari rabu semua...

2 post Wordless arineh...hik3

Jum layan komik sengal  kat bawah neh yerk...haha



#Wordless Wednesday : Batu Terbelah Batu Terlangkup



Wordless Wednesday: Samsung Galaxy Note 3


Salam semua...



#Wordless Wednesday:Samsung Galaxy Note 3




Monday, October 28, 2013

PROMOSI: Pre-Order TABITA SkinCare

Assalamualaikum semua...

Dah lama rasanya xwat promosi pre-order Tabita...Dan maaf sebab lambat reply pm2 kat fb bertanyakan pasal Tabita dan produk2 lain. Maaf yerk diatas kesibukan yang melanda diri...hu2 Tak sompek nak niaga dan nak hapdet2 sebenarnya...hu2

Holey, arineh nak wat promosi pre-order Tabita untuk Regular dan Exclusive Set


TABITA SKINCARE NOVEMBER RE-ORDER PROMOSI

Regular Set : RM 260
Exclusive Set : RM 280

Termasuk Postage hokey!!!


TABITA SkinCare sudah berwajah baru hokey.. (Pek Baru)




Ok..bagi yang tak pernah lagi pakai TABITA neh...boleh try n guna Trial Set Tabita ReadyStock hanya RM 130 sahaja. Untuk tempoh percubaan selama 3 minggu.

Cara penggunaan  boleh klik LINK SINI


Untuk LOOSE ITEM pown ada harga promosi pre-order., boleh dapatkan harga promosi pre-order utk loose item kat saya yerk..Boleh PM saya di  LaLa Shopper atau emel saya di llala_missu@yahoo.com untuk order hokey. ^_^


Sebelum terlupa, harga promosi pre-order neh berkuatkuasa mulai hari ini dan hari teakhir  untuk buat pembayaran adalah pada hari Khamis, 8 November 2013. Dan barang akan dapat dalam tempoh 2 Minggu selepas tarikhtersebut.

APA TUNGGU LAGI?! Jum gebu2kan wajah dengan TABITA dan cepat2 PM saya untuk order sebelum tarikh tutup yerk...^_^







TABITA Skincare


Salam wanita2 yang cantik lagi gorgeous! ^_^

Sebelum2 neh aku dok promote2 dengan harga2 promosi kan? So, arineh aku nak terangkan kegunaan TABITA Skincare neh. Sebab, aku taw ramai yang xtaw untuk apa. Makanya aku terangkanlah yerk…satu…satu…heh.




TABITA Skin Care
(Pasti Yang Original / Asli Dari Kami)



PENGENALAN TABITA SKINCARE
Tabita Skincare diperbuat dari bahan semulajadi seperti Japanese Papaya dan serbuk mutiara. Ia sangat berkesan untuk memutihkan kulit dan meremajakan wajah. Ia sangat popular di kalangan artis Indonesia dan selebriti. Setiap set mengandungi Day Cream, Night Cream, Facial Cleanser & Smooth Lotion. TABITA Skin Care adalah produk kecantikan yang dapat mengatasi berbagai masalah kulit yang anda alami, seperti:
·

-       Memutihkan kulit.

-       Menghilangkan jerawat.

-       Meratakan lubang bekas jerawat
-       Menyamarkan dan menghilangkan flek-flek di wajah dan pigmentasi/warna kulit tidak rata.

-       Menghilangkan bekas jerawat.

-       Memberbaiki kulit Kusam.

-       Mencerahkan warna kulit.

-       Mengecilkan pori-pori.

-       Membuat kulit tampak bercahaya.

-       Meremajakan kulit.

-       Menegangkan kulit, sehingga anda terlihat lebih muda.





Set Regular
Harga: RM 320 sahaja
(termasuk postage)




Set Eksklusif
Harga: RM 340 sahaja
(termasuk postage)


KANDUNGAN TABITA



·         Tabita Facial Soap – Facial soap Tabita ini mengandungi Ekstrak Papaya yang dapat memutihkan warna kulit secara semulajadi dan mengurangkan kedutan pada kulit. Keluarkan sedikit saja dan gunakan sehari 2 kali untuk mecuci wajah dan leher.


·          

  Tabita smooth lotion – Toner ini berfungsi untuk menghaluskan kulit. Cara
menggunakannya adalah dengan diusapkan pada wajah yang telah dibersihkaN
menggunakan Tabita Facial Soap. Sekali pemakaian cukup 3 titis diatas kapas muka dan
disapu pada wajah yang masih dalam keadaan lembab (setelah cuci muka, bilas, dan
aplikasikan toner.)




·      Tabita Daily Cream – Daily Cream berfungsi sebagai Tabir Suria yang dapat menjaga kulit dari pancaran matahari dan radikal bebas yang dapat merosakkan kulit wajah. Warna tabita daily cream menyerupai warna kuning mustard. Daily cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).

·        


·         Tabita Nightly Cream – Nightly Cream mengandungi Ekstrak Papaya, Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E serta Benzoyl. Ekstrak papaya merupakan bahan untuk peeling secara semulajadi, Vitamin A sangat baik untuk memperbaiki kulit dari lapisan dalam kulit, Vitamin C dapat mencerahkan kulit dan membuat kulit putih merona, Vitamin E dapat menghaluskan kulit dan meremajakan kulit, dan Benzoyl dapat membantu mengeringkan jerawat. Warna tabita nightly cream menyerupai warna mutiara putih (white pearl). Nightly cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).


Untuk anda yang belum mengetahui cara menggunakan produk TABITA skincare, saya sertakan cara2nya yerk.



Cara-cara pemakaian TABITA skincare. 

Pakai sabun pembersih, secukupnya, jangan di lap dengan kain. Tunggu setengah kering (lembab2 gitu), dan gunakan smooth lotion dengan kapas sebanyak 3 titis, di tepuk2 hingga rata, setelah itu barulah disapu cream malam atau cream siang.

Pada pemakaian sepuluh hari pertama kulit akan terasa agak panas atau kemerahan (jika kita sebelumnya pernah menggunakan cream kacantikan tidak terasa apa2). Pemakaiannya adalah dari wajah hingga leher. Pada pemakaian leher akan terasa gatal2, teruskan pemakaian, kurangkan smooth lotion hanya 2 titis sahaja, setelah kurang lebih 2 minggu ia akan kembali normal dan hasilnya terlihat setelah satu bulan. Dalam masa satu bulan itu jangan di campur dengan produk lain, kalau memang terpaksa pakai bedak satu produk…atau mungkin dalam satu bulan jangan menggunakan bedak jika ingin hasil yang menakjubkan.







Hasil yang sangat menakjubkan! Ikutkan berpantang dari sebarang mekap atau bedak adalah dalam tempoh 3 minggu jerk. Tapi, kalo nak teruskan sampai sebulan pown boleh jerk. Dalam tempoh 2 minggu pown dah Nampak perbezaan pada kulit wajah. Memang pada minggu pertama, akan rasa azab sikit, pedih2 sikit tapi pengelupasan tak terok sangat. Cuma muka akan jadi kemerah2an kalau cuaca panas. Tapi, tuh sekejap jerk…Dah lama2 pakai, ok sudah. Nak cantik kan…kena arr tahan sket. Eheh.

So, apa tunggu lagi? Dapatkan TABITA Skincare sekarang. Untuk tempahan sila emel kepada saya lala_missu@yahoo.com atau LIKE @ PM saya di FB LaLa Shopper



Nota kaki: Sekarang Tabita Skincare sudah ada dalam pack baru. Jadi jangan konpius kata yg lama xori dan baru tuh ori yerk. Dan harga tidaklah setetap tertera kat atas tuh...akan berubah2 mengikut promosi expecially promosi pre-order. So, rajin2la view blog neh kalo nak dapatkan harga promosi dan lebih murah yerk...Jum berTABITA...! ^_^





Tuesday, October 22, 2013

Wordless Wednesday: Soft Shell Crab

Salam semua...

Korang pernah makan ketam dgn kulit2nya tak? Selalu kulit ketam kan keras kan? xbleh dimakan kan? Tp, Soft Shell Crab or Ketam Lembut neh boleh dimakan dgn kulit2nya skali taw. Neh pown aku dapat secara online RM25 sepeket ada 4-6 ekor. hu2..mahai mmg mahai...tp, xmerasa punyer pasal, aku sambar 2peket.. hu2. Wat plak goreng tepung...perghhh...sedapppp!!! Nikmat + syahdu mendayu2 weihhh...hik2..xcayer g ler try! heh.







#Wordless Wednesday: Soft Shell Crab

Sunday, October 20, 2013

Restoran Simpang Tiga


Salam semua...

Last week, sehari sebelum raya haji sempat lagi pekena lunch kat Restoran nasi padang di Restoran Simpang Tuga di Ipoh, Perak. Sebenarnya plan asal nak g makan kat Tasik Raban...ups restoran tasik raban...tp, tutup. Pusing punyer pusing g ler makan kat cni...maklum jerkla dah nak raya haji banyak  kedai makan tutup. hu2 Memula aku igtkan kedai makan neh letaknyer kat simpang tiga jalan...rupanya nama dye yg Simpang Tiga...ceh! haha...aptb!



Kat cni aku santap Nasi Ayam Penyet. Kat cni lain dari yang lain...sebab selalunyer ada tempe dgn tauhu kan..tp, yg neh xderk. kuah dgn sambal still ada cuma sambal dye lain sket...mcm ala2 sambal belacan sket...pastuh ada sayur dan jugak ikan masin dan jugak sambal telur puyuh.. Ayam penyet neh plak diorder secara set dgn air yg kita boleh pilih sendiri ada 3 jenis air...tp, aku pilih honeydew jerkla..dan jugak dlm set tuh ada Gado2...Lain dari yang lain kan? kalo kat KL neh mawnyer kena order asing2...neh semua dah siap 1set...senang. hehe Harga? alahai...aku xtaw harga ler...sbb org banjer..xtaw ler harganyer...hu2




Neh jerkla yg sempat di snap. Tak dan nak snap pic2 lain...sebab dah xtahan lapa sgt...hehehe



So, kepada sesiapa yang nak merasa pegi makan ala2 kat Indonesia gitu bolehlah datang kesini yerk... 
Neh alamatnyer

Restoran Simpang Tiga
D-G, Greentown  Square
Jalan Dato' Seri Ahmad Said,
30450 Ipoh, Perak.
Tel: 05-2551180

atau korang boleh tengok kat blog neh utk info lanjut





Dataran Bandaraya Ipoh

Salamsemua...

Cuti hari raya hajilepasberkesempatan men lepaking kan diri kat Dataran Bandaraya Ipoh.
Bukan xpernah pown pi mkn kat ctu...penah jerk...tp, xpenah pown hapdet kan kat blog...so, arineh maw hapdetlah...sebab kali neh lepaking dgn family bkn dgn kengkawan. hik2


Slalu kalo lepak cni konpem carik char kuey tiaw xpown steamboat sup. sbb kat cni mmg sedap hokey...kali neh pi xpekena itu semua...tp, pekena nasik goreng usa dgn sate. sedap3...he2








neh jerkla menu2 yg sempat di snap oleh aku...hik3
my aunty order sate smpai 100 cucuk...maw menyenak makan dah arr br lps mkn nasik...isk2...bertambah badaks arr diri neh yg mmg sedia badaks neh...haha
neway tQvM to my aunty yg sudi banjer makan kat cni. 

So, kepada sesiapa yang datang Eypoh mali tatak sumbunk neh...memalam xtaw nak watper meh lepaking kat dataran...macam2 ada...lps mkn leh jenjalan kat gerbang malam plak...ala2 uptown gitu. daaa~~


Saturday, October 19, 2013

Meritus Pelangi Beach & Spa Resort, Langkawi

Salam semua…
Dah sebulan baru nak hapdet yerk… Last month berkesempatan menginap disini bersama kawan2 sempena jalan2 cari makan dan jugak jalan2 cari pasal…ngeh2.
Resort a.k.a hotel neh bertaraf 5 bintang dan sangat cantik permandangannya. Dalam bilik pown cantik tp, aku rasa bilik2 kat sini macam sesuai utk orang2 dah kahwin dan berhoneymoon. Sebab apa? Sebab lampu2 kat dalam bilik neh sangat malap hokey…payah + rimas plak aku dgn lampu malap2 neh…iskla... Kiranya kalo balik bilik malam2 terus tdo jerkla…jangan nak buek kojo or mengemas barang2 sopin dalam beg plak…nak ngomeh biar siang2 hari…hahaha

Meritus Pelangi Beach & Spa Resort, Cenang Langkawi



Swimming Pool...tak silap ada 3 swimming pool kat resort neh tp, kat lain2 tempat.



Jum layan gambar2 permandangan di resort neh plak...cantik hokey...








Dah dapat kunci bilik mari kita check in...hik2


Mahapla kekawan lain...korang hado? hik2




Masuk2 bilik neh tetiber terasa macam dok kat lokasi penggambaran citer2 melayu...expecially citer antu yg selalu shoot kat umah2 lama...tp,  korang jgn takut la..xrasa seram pown dok kat cni...he2..inshaALLAH xderk apa2. heh



tempat letak beg dgn baju2 neh sangat tidak sesuai yerk letak dalam toilet....sebab tuh cheq kata sgt sesuai utk org2 yg dah kahwin jerk...huh. tp, xpela...maybe nak jimat ruang gamaknyer...hu2







ok, bilik viewnyer mengadap tasik...dan paling best bilik saya paling dekat dgn lobi...so, xyah nak call2 buggy utk amek kami. jalan kaki jerk sudeyyy...he2



neh antara senarai harga bilik disini tp, rasa2nya bukanlah harga tetapkot....dan mungkin berubah2 mengikut musim. 


neh plak antara aksi2 gewdiks sepanjang wat keje part tyme kat cni...hahaha...chumel tak kak ton? haks haks haks...

Okiesla...kepada sesiapa yang terasa2 nak menginap kat sini or nak berhoneymoon kat cni dipersilakan...sbb tempatnyer mmg sangat cantik hokey...dan bolehlah terus kesini.


Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi Pantai Cenang
07000 Langkawi
Kedah Darul Aman
Malaysia
GENERAL ENQUIRIES
Tel: (60-4) 952 8888 Fax: (60-4) 952 8899
Email: pelangi@meritushotels.com
ROOM RESERVATIONS
Email: resvn.pelangi@meritushotels.com