Saturday, October 19, 2013

Meritus Pelangi Beach & Spa Resort, Langkawi

Salam semua…
Dah sebulan baru nak hapdet yerk… Last month berkesempatan menginap disini bersama kawan2 sempena jalan2 cari makan dan jugak jalan2 cari pasal…ngeh2.
Resort a.k.a hotel neh bertaraf 5 bintang dan sangat cantik permandangannya. Dalam bilik pown cantik tp, aku rasa bilik2 kat sini macam sesuai utk orang2 dah kahwin dan berhoneymoon. Sebab apa? Sebab lampu2 kat dalam bilik neh sangat malap hokey…payah + rimas plak aku dgn lampu malap2 neh…iskla... Kiranya kalo balik bilik malam2 terus tdo jerkla…jangan nak buek kojo or mengemas barang2 sopin dalam beg plak…nak ngomeh biar siang2 hari…hahaha

Meritus Pelangi Beach & Spa Resort, Cenang Langkawi



Swimming Pool...tak silap ada 3 swimming pool kat resort neh tp, kat lain2 tempat.



Jum layan gambar2 permandangan di resort neh plak...cantik hokey...








Dah dapat kunci bilik mari kita check in...hik2


Mahapla kekawan lain...korang hado? hik2




Masuk2 bilik neh tetiber terasa macam dok kat lokasi penggambaran citer2 melayu...expecially citer antu yg selalu shoot kat umah2 lama...tp,  korang jgn takut la..xrasa seram pown dok kat cni...he2..inshaALLAH xderk apa2. heh



tempat letak beg dgn baju2 neh sangat tidak sesuai yerk letak dalam toilet....sebab tuh cheq kata sgt sesuai utk org2 yg dah kahwin jerk...huh. tp, xpela...maybe nak jimat ruang gamaknyer...hu2







ok, bilik viewnyer mengadap tasik...dan paling best bilik saya paling dekat dgn lobi...so, xyah nak call2 buggy utk amek kami. jalan kaki jerk sudeyyy...he2



neh antara senarai harga bilik disini tp, rasa2nya bukanlah harga tetapkot....dan mungkin berubah2 mengikut musim. 


neh plak antara aksi2 gewdiks sepanjang wat keje part tyme kat cni...hahaha...chumel tak kak ton? haks haks haks...

Okiesla...kepada sesiapa yang terasa2 nak menginap kat sini or nak berhoneymoon kat cni dipersilakan...sbb tempatnyer mmg sangat cantik hokey...dan bolehlah terus kesini.


Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi Pantai Cenang
07000 Langkawi
Kedah Darul Aman
Malaysia
GENERAL ENQUIRIES
Tel: (60-4) 952 8888 Fax: (60-4) 952 8899
Email: pelangi@meritushotels.com
ROOM RESERVATIONS
Email: resvn.pelangi@meritushotels.com



0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!