Sunday, October 20, 2013

Restoran Simpang Tiga


Salam semua...

Last week, sehari sebelum raya haji sempat lagi pekena lunch kat Restoran nasi padang di Restoran Simpang Tuga di Ipoh, Perak. Sebenarnya plan asal nak g makan kat Tasik Raban...ups restoran tasik raban...tp, tutup. Pusing punyer pusing g ler makan kat cni...maklum jerkla dah nak raya haji banyak  kedai makan tutup. hu2 Memula aku igtkan kedai makan neh letaknyer kat simpang tiga jalan...rupanya nama dye yg Simpang Tiga...ceh! haha...aptb!



Kat cni aku santap Nasi Ayam Penyet. Kat cni lain dari yang lain...sebab selalunyer ada tempe dgn tauhu kan..tp, yg neh xderk. kuah dgn sambal still ada cuma sambal dye lain sket...mcm ala2 sambal belacan sket...pastuh ada sayur dan jugak ikan masin dan jugak sambal telur puyuh.. Ayam penyet neh plak diorder secara set dgn air yg kita boleh pilih sendiri ada 3 jenis air...tp, aku pilih honeydew jerkla..dan jugak dlm set tuh ada Gado2...Lain dari yang lain kan? kalo kat KL neh mawnyer kena order asing2...neh semua dah siap 1set...senang. hehe Harga? alahai...aku xtaw harga ler...sbb org banjer..xtaw ler harganyer...hu2




Neh jerkla yg sempat di snap. Tak dan nak snap pic2 lain...sebab dah xtahan lapa sgt...hehehe



So, kepada sesiapa yang nak merasa pegi makan ala2 kat Indonesia gitu bolehlah datang kesini yerk... 
Neh alamatnyer

Restoran Simpang Tiga
D-G, Greentown  Square
Jalan Dato' Seri Ahmad Said,
30450 Ipoh, Perak.
Tel: 05-2551180

atau korang boleh tengok kat blog neh utk info lanjut





0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!