Monday, October 28, 2013

TABITA Skincare


Salam wanita2 yang cantik lagi gorgeous! ^_^

Sebelum2 neh aku dok promote2 dengan harga2 promosi kan? So, arineh aku nak terangkan kegunaan TABITA Skincare neh. Sebab, aku taw ramai yang xtaw untuk apa. Makanya aku terangkanlah yerk…satu…satu…heh.




TABITA Skin Care
(Pasti Yang Original / Asli Dari Kami)



PENGENALAN TABITA SKINCARE
Tabita Skincare diperbuat dari bahan semulajadi seperti Japanese Papaya dan serbuk mutiara. Ia sangat berkesan untuk memutihkan kulit dan meremajakan wajah. Ia sangat popular di kalangan artis Indonesia dan selebriti. Setiap set mengandungi Day Cream, Night Cream, Facial Cleanser & Smooth Lotion. TABITA Skin Care adalah produk kecantikan yang dapat mengatasi berbagai masalah kulit yang anda alami, seperti:
·

-       Memutihkan kulit.

-       Menghilangkan jerawat.

-       Meratakan lubang bekas jerawat
-       Menyamarkan dan menghilangkan flek-flek di wajah dan pigmentasi/warna kulit tidak rata.

-       Menghilangkan bekas jerawat.

-       Memberbaiki kulit Kusam.

-       Mencerahkan warna kulit.

-       Mengecilkan pori-pori.

-       Membuat kulit tampak bercahaya.

-       Meremajakan kulit.

-       Menegangkan kulit, sehingga anda terlihat lebih muda.





Set Regular
Harga: RM 320 sahaja
(termasuk postage)




Set Eksklusif
Harga: RM 340 sahaja
(termasuk postage)


KANDUNGAN TABITA



·         Tabita Facial Soap – Facial soap Tabita ini mengandungi Ekstrak Papaya yang dapat memutihkan warna kulit secara semulajadi dan mengurangkan kedutan pada kulit. Keluarkan sedikit saja dan gunakan sehari 2 kali untuk mecuci wajah dan leher.


·          

  Tabita smooth lotion – Toner ini berfungsi untuk menghaluskan kulit. Cara
menggunakannya adalah dengan diusapkan pada wajah yang telah dibersihkaN
menggunakan Tabita Facial Soap. Sekali pemakaian cukup 3 titis diatas kapas muka dan
disapu pada wajah yang masih dalam keadaan lembab (setelah cuci muka, bilas, dan
aplikasikan toner.)




·      Tabita Daily Cream – Daily Cream berfungsi sebagai Tabir Suria yang dapat menjaga kulit dari pancaran matahari dan radikal bebas yang dapat merosakkan kulit wajah. Warna tabita daily cream menyerupai warna kuning mustard. Daily cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).

·        


·         Tabita Nightly Cream – Nightly Cream mengandungi Ekstrak Papaya, Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E serta Benzoyl. Ekstrak papaya merupakan bahan untuk peeling secara semulajadi, Vitamin A sangat baik untuk memperbaiki kulit dari lapisan dalam kulit, Vitamin C dapat mencerahkan kulit dan membuat kulit putih merona, Vitamin E dapat menghaluskan kulit dan meremajakan kulit, dan Benzoyl dapat membantu mengeringkan jerawat. Warna tabita nightly cream menyerupai warna mutiara putih (white pearl). Nightly cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).


Untuk anda yang belum mengetahui cara menggunakan produk TABITA skincare, saya sertakan cara2nya yerk.



Cara-cara pemakaian TABITA skincare. 

Pakai sabun pembersih, secukupnya, jangan di lap dengan kain. Tunggu setengah kering (lembab2 gitu), dan gunakan smooth lotion dengan kapas sebanyak 3 titis, di tepuk2 hingga rata, setelah itu barulah disapu cream malam atau cream siang.

Pada pemakaian sepuluh hari pertama kulit akan terasa agak panas atau kemerahan (jika kita sebelumnya pernah menggunakan cream kacantikan tidak terasa apa2). Pemakaiannya adalah dari wajah hingga leher. Pada pemakaian leher akan terasa gatal2, teruskan pemakaian, kurangkan smooth lotion hanya 2 titis sahaja, setelah kurang lebih 2 minggu ia akan kembali normal dan hasilnya terlihat setelah satu bulan. Dalam masa satu bulan itu jangan di campur dengan produk lain, kalau memang terpaksa pakai bedak satu produk…atau mungkin dalam satu bulan jangan menggunakan bedak jika ingin hasil yang menakjubkan.







Hasil yang sangat menakjubkan! Ikutkan berpantang dari sebarang mekap atau bedak adalah dalam tempoh 3 minggu jerk. Tapi, kalo nak teruskan sampai sebulan pown boleh jerk. Dalam tempoh 2 minggu pown dah Nampak perbezaan pada kulit wajah. Memang pada minggu pertama, akan rasa azab sikit, pedih2 sikit tapi pengelupasan tak terok sangat. Cuma muka akan jadi kemerah2an kalau cuaca panas. Tapi, tuh sekejap jerk…Dah lama2 pakai, ok sudah. Nak cantik kan…kena arr tahan sket. Eheh.

So, apa tunggu lagi? Dapatkan TABITA Skincare sekarang. Untuk tempahan sila emel kepada saya lala_missu@yahoo.com atau LIKE @ PM saya di FB LaLa Shopper



Nota kaki: Sekarang Tabita Skincare sudah ada dalam pack baru. Jadi jangan konpius kata yg lama xori dan baru tuh ori yerk. Dan harga tidaklah setetap tertera kat atas tuh...akan berubah2 mengikut promosi expecially promosi pre-order. So, rajin2la view blog neh kalo nak dapatkan harga promosi dan lebih murah yerk...Jum berTABITA...! ^_^





0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!