Friday, June 27, 2014

Bariani Kinrara Kafe & Katering


Assalamualaikum semua…

Lama rasanyer tak menghapdet entri pasal makan2 kannn… Sebab aper? Bukan sebab tak makan hokey, dah bertambah2 berat dah neh sebab terlebih makan. Haha…

Hokey, dah berlapuk entri neh sebenarnya…baru arineh berkesempatan  nak menghapdet serta mengepost. Hiks.



Last month, my Boss ajak aku and my opismate ke restoran milik bersama di Bariani Kinrara Kafe & Katering yang terletak di Bandar Kinrara, Puchong Selangor Darul Ehsan. Wahhh…details gitu! Hehe… Kami pergi pown dah lepas lunch hour, so restoran dah xderk orang..kira ok arr kan.

Apa yang disantap? Dah naama pown Bariani kan…op koz ler Nasi Beriani menu utamanya. Aku tak makan sebab puasa. Huhu… So, seperti biasa snap2 picca jerkla keje aku… Walau macam manapown…aku dah penah makan dah sebelum neh…memang sedap hokey! Nasinya lembut…cukup dengan segala jenis rempah ratus. Lauknya pown memang sedap. Tak cayer…nnt korang g arr sendirik try hokey.





Semua dah tak sabar nak bersantap menu yang dah diorder masa otw ke restoran neh. Kami semua order menu yang sama...senang sket... Bariani Ayam dan Bandung Soda. Perrghhh...sangat menggoda keimanan aku yer yang berpuasa neh. hahaha





Ruang dapur dan segala ruang di restoran neh...hiks


Haaa...jangan tak tahu...restoran neh jugak salah satu pilihan JJCM @TV3 tuh hokey...




Antara menu2 yang ada dijual...neh satu yg dapat aku snap. Yang bawah neh ihsan dari Blog Sumijelly masa dye wat review perasmian restoran neh tahun lepas.




Air Barbican


Hokey...makanan dah sampai










Sedapnyerrr...depa bersantap! ngee


Muka kekenyangan...haha




Yang neh aku punyer...Tapau untuk buka puasa. TQVM boss banjer! hehe



Hokey,kepada sesiapa yang nak cuba merasa kesedapan nasi bariani disini bolehlah datang serang yerk...
Neh alamatnya...


Bariani Kinrara Kafe & Katering
No.2 Jalan BK 5B/3
Bandar Kinrara
47180 Puchong
Selangor Darul Ehsan
Tel : 013 - 644 1717
Website : www.barianiOri.my
Email : kinrarabariani@gmail.com
Waktu Operasi :10:00 pagi - 10:00 malam
GPS Koordinat :
Latitude : 3° 2' 13.82" N / 3.037173
Longitude : 101° 38' 18.81" E / 101.638557
Google Map : http://goo.gl/bNDbO


Dan jugak...jangan lupa untuk Buffet Ramadhan juga disediakan untuk bulan puasa tahun neh. Hanya RM25nett sahaja..

Selamat menjamu selera dan Selamat Berpuasa semua...!! ^_^


2 comments:

Anonymous said...

Nk tanye, kedai mkan ni dh tutup ke? Aritu pergi dua Kali, ari ahad dan selasa, kedai tk beroperasi pon, dh pindah ke ape?

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

menurut info, tutup untuk sementara waktu. tp, nnt akan dibuka semula.

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!