Sunday, July 27, 2014

Doa Akhir Ramadhan


Assalamualaikum semua...


Semoga berjumpa lagi di Ramadhan akan datang...inshaALLAH.



Saturday, July 26, 2014

Jum Kacau Dodol!


Assalamualaikum semua...


Hari neh dah masuk 29 Ramadhan untuk tahun 2014. Sok dah masuk 1Syawal. Cepatnyer masa berlalu...dan sangat2 sayu rasa hati aku nak ttinggalkan Ramadhan.  Aku harap Ramadhan tahun neh bukan Ramadhan terakhir utk aku dan harap dapat jumpa lagi tahun depan dan masa2 akan datang.InshaALLAH...


Ok...last week, aku berkesempatan menyibukkan diri g tengok orang wat dodol utk raya. Kalau nak taw, aku neh memang hantu dodol. haha.  Dan teringin sgt nak wat dodol sendiri. Mak aku ckp bahan2nya memang senang...Tapi, larat ker nak kacau katernyer? haha...memang tak larat arr citernyer kan...kuat sgt arr kederat aku neh. huhu. 

Tapi, aku igt dulu masa kecik2 aku penah arr try kacau dodol ms kat umah opah aku. Kacau tyme dahliat maw tak tumpo?! haha Nak sangat kacau dodol kannn..Siyes arr...aku mmg sker dodol. Aisshhh...!


Aku ke kampong my cik abe donde jerk...kebetulan tyme tuh dorang nak wat dodol. Amek kesempatan untuk g tgk jerkla...nak tolong kacau memang xlarat ler aku...walaupown hakikatnyer tingin sangat. haha. Tapi, xpela...tengok pown jadikla...hehe. 


Ececeh...abang sasa ku kusyuk kacau dodol nampak?! tak sedar gambo kena snap curik2..haha :p




Memandangkan aku tukang tengok jerk kan...pe lagik keje aku makan jerkla...Sambil tengok dorang kacau dodol. hehe... Walaupown aku jamah sket (hokey...bulan puasa sy memang xlalu nak makan byk2 yerk) Tapi, sambal tauhu sumbat dan jugak nasik lemak n sambal Mak Lang sangat sedap hokey! Sampai skang dok terbayang2. haha 

 Dorang start kacau dodol lepas berbuka...sampai ke pagi ler jawabnyer menunggu sampai tertido2 aku...tak senonoh toi aku neh! huhu.

Okiesla...tuh jerk entri utk arineh. Jum kemas umah plak yuk! chiow! ^_^

Friday, July 25, 2014

BurgerByte Seksyen 15, Bangi

Assalamualaikum semua...

Jam dah pkl 5pagi dan dah pown masuk 28 Ramadhan. Mata tak leh nak lena dari malam tadi sampaila dah lepas sahur neh...hadoila. Akibat tak leh tdo...Alhamdulillah siap jugak aku mengemas bilik aku yang dah cam rupa haper ntah. huhu...Sok siang igt nak wat kuih raya...jgn aku g tertido tyme wat kuih udahler...huhu


Tengok dah gambo dinding kat atas tuh? Korang penah dengar n penah g makan kat ctu x? eheh. Actually, aku g makan kat cni pown masa awal puasa arituh...Yes...g buka puasa dgn BFF aku. Tak plan pown sebenarnyer...secara tetiber jerk punn....hu2Dorang suggest g mkn kat ctu, aku follow jerkla. 



Dah nama kedai pown BURGERBYTE kan...makanyer menu utama mestilah burger kan...



Neh model cili sos. haha
xsabo nak berbuka...cili sos pown nak minum ek? krik2


hokey, maaf gambar curik.


Jum buka dgn Kurma dan air dulu yuk!


Hokey...kami semua order Naked Burger.  Ada Beef, Chicken, Lamb, Set Combo (Campo) dan jugak dgn nasi. Aku amek combo. Panggil Naked sebab tanpa roti...jgn pk bukan2 plak...or pk motorbike laks...haha :p






Haaaa....licin sudah. Memang sedap! 
Tapi, nak komplen sket bleh tak? Arituh aku kan order Combo campo ayam dan beef...maw komplen yg ayam tuh sejuk lorh...hu2. Sila masak betoi2 nohhh...Dan satu lagi...kasi service cepat yerk. sebab agak lmbt. Erm...maybe sebab nak tunggu masak or kekurangan pekerja. Maybe mungkinlaaaa....
Kepada tuan pemilik restoran neh Enceq Artis Zizan Raja Lawak...plz take note yerk?! tQVm! ^_^

Walaucamnerpown...rasa sedap dan idea yg sgt kreatif...sebab hidangan Naked ala2 cam mkn steak. Memang sedap sebab dagingnyer sangat2 lembut hokey.

Ups...sebelum terlupa, order adalah secara layan diri kat kaunter...order, bayar siap2 dan makanan akan dihantar ke maja korang kemudian yerk.

So, kepada sesiapa yang nak try, nak cuba, nak test makan kat cni...bleh arr g serang Burgerbyte kat seksyen 15, Bangi  ek.

Neh alamatnyer...

Restoran BurgerByte
No. 11-GF, Jalan 15/1D,
Seksyen 15, Bandar Baru Bangi

Tel : 03-8920 0380



Selamat menjamu selera korang...!!! 


Monday, July 14, 2014

Selamat Ulangtahun Sahabat

Assalamualaikum semua...

Arineh dah masuk hari ke 17 puasa baru berkesempatan nak menghapdet entri neh yg aku simpan dari awal puasa.Tak senonoh toi aku neh kan...ngee.. Maaflah aku sibuk berniaga carik pendapatan lebih. haha...poyo jerk ayat aku neh kan. Waaahhh...senang lenang arineh yerk...mentang2 arineh coti...subuh2 ari dah hapdet blog. heh!

Setelah berkurun lama entri neh berlapok dlm draftbox kan...huhu...ok lurus ke titik asal (haha..bahasa kamus sgt)




Haaa....dah tengok picca atas neh?

Yups....aku nak ucapkan Selamat Ulangtahun Kelahiran pada my bestfren ever n ever...pada hari puasa pertama 29 Jun lepas. Actually, aku repost ucapan tahniah kt ig ko kt aku. Sedey wooo baca...seriyes rasa cam nanges! Terasa cam nak pinjam bahu...bleh? huhu

Walaupown ms skool dulu kita xderkla sekamceng cmneh kannn...after skool kwn hangout dr bertiga terus jadi berdua. Takpe arr beb...ada hikmah2nyer yang kita xtaw kan...Tp,aku tetap syukur ko masih ada lg dgn aku. Even pasneh aku da kawen ker...ko da kawen ker...harap persahabatan kita takkan ptus arr eh. Kalau nak g main kejar2 matahari jgn lupa ajak aku. hahaha...rinduuu weihhh nak kejar matahari. huhu.. Dan jugak kek lapis sarawak. hahaha KMJ betoii weih!! huhu

Tp, mmg seriyes duariyes aku rindu gler nak hangout dgn ko main kejar2 matahari. Bler arr gamaknyer nak dapat neh? sob3. Silalah ajak aku...ajak arr...ajak arr...hahaha. Aku taw ko serba salah nak ajak aku. Uwaaaa...sedey2! (hokey neh ayat cuba memujuk rayu...haha)

Dah arr sebelum aku terus melalut, beh baek aku stop. Neway, semoga ko diberi kesihatan yg baik yerk...nak kawen, jgn lupa jemput aku laks...xjemput siap ko! haha. Hepy bezday pendengar kisah hati pecah ku. heh! Love u muaahhh3! ^_^


Tuesday, July 8, 2014

Promosi MELETOP TTABITA

 
Assalamualaikum semua wanita2 gorgeous!

Dah lama tak buat promosi TABITA Skincare. So, sempena dah nak menjelang raya sekaligus sempena Bonus neh kan...saya nak wat PRMOSI MELETOP BONUS RAYA untuk beberapa Set Tabita Skincare.

 


~HARGA MELETOP PROMOSI BONUS RAYA~

READYSTOCK!

TRIAL SET 15ML
= RM100 SM / RM105 SS
TRIAL SET 30ML = RM120 SM / RM125 SS
TRAVEL SET = RM140 SM / RM145 SS
EXCLUSIVE SET = RM260 SM / RM265 SS


Promosi sehingga 22 Julai 2014


Untuk order boleh PM saya di sini
LaLaShopper
atau e-mail saya disini
lala_missu@yahoo.com
Visit my IG
@lalashopper





 

Cepat2 Rebut selagi stok masih ada...!!! ^_^