Tuesday, September 30, 2014

Wordless Wednesday: My Besday Card in Advance




Assalamualaikum semua...




#WordlessWednesday : My Besday Card in Advance

Petang semalam dah dpt kad bezday neh from my Opis. Kemain awai lg yerk...cam xnyabo2 nak naikkan satu lagi angka umor aku yerk..haha cet! BTW Thank you Very Much!




Sunday, September 14, 2014

Warung Bunian (Tapak Sulaiman)

Assalamualaikum u’olls…

Cerita pasal makan lagi yerk. Walaupown badan sudah susut sedikit, tapi makan tetap makan hokey…hik3.
Penah dengar Warung Bunian tak? Kat mana? Nak cakap pown tak reti sebenarnyer…yang bleh disampaikan adalah…jalan belakang dari putrajaya nak ke Bangi or Kajang melalui jalan kampong Teras Jernang kalo xsilap. Landmarknyer adalah selepas dari Court Badminton. Heh! Kalo pasneh Court Badminton tuh dah xderk…aku pown xtaw nak bgtaw landmark aper…haha. Korang carik jerkla Warung Tapak Sulaiman arr kot…huk2.

Yang pasti warung neh bukan dimiliki oleh orang bunian yerk…so, jangan berasa was2 nak g makan kt warung bunian neh okies…haha

1st tyme pegi bulan Mei arituh…masa tuh g ari Isnin…so menu2nya adalah seperti berikut…


§  Gulai Ketam
§  Ayam Goreng
§  Ikan goreng kicap
§  Sayur kobis goreng
§  Sambal belacan
§  Nasi Putih
§  Air Laici


Jumlah keseluruhan nya adalah : RM58.00
Kami makan 4 orang…so bahagilah kami berempat yerk…hik3


2nd tyme g baru2 neh…kami g ari Rabu plak…g berempat jugak…so, menu2 pada hari rabu adalah…



§  Gulai Ayam Kampung
§  Sambal Udang
§  Sambal Terung
§  Ikan masin goreng
§  Sambal belacan
§  Nasi Putih
§  Air Sirap Limau
  

Manakala menu hari Selasa adalah…

§  Gulai Udang
§  Sambal Ayam
§  Ikan goreng
§  Sayur
§  Nasi Putih

Menu hari Khamis adalah sama seperti hari Isnin. Dan menu hari Sabtu adalah mana2 salah satu dari menu dari Hari Isnin hingga Khamis yerk.

Oh ya…sebelum terlupa, kalo korang nak g makan kat cni kena booking dulu okies…tak bleh walk in…nnt sia2 jerk datang sebab penuh xdak tempat. Hiks.




Selain tuh jugak, ada menu breakfast yang pemes kat cni okies…iaitu Nasi Lemak Telur Bungkus…ala cam ala2 nasi goreng pataya tuh…Cuma nasiknyer nasi lemak arr…tapi, memang sangat sedap hokey!

Kesimpulannya…makan kat cni memang sangat sedap. Masakan lauk pauk ala2 masakan kampong. Memang terbaekkk! Sedap! Pastuh tak payah nak pening2 kepala nak makan aper…nak pilih menu apa…sebab menu2nya dah ditetapkan by hari. So, sangat mudah.

Okies…kepada sesiapa yang nak g makan kat cni…bawah neh detailsnyer yerk…


WARUNG BUNIAN, KAJANG

NO 80 A JALAN JAMALUDDIN,
DESA PUTRA, SG MERAB 43000
KAJANG SELANGOR DARUL EHSAN

No Tel : 017-3812246 (Alang)
Breakfast = 7.00am – 10.00am (Setiap hari)

Lunch  = 12.30pm – 2.30pm (Hari bekerja)

Saturday, September 13, 2014

KhunThai Authentic Thai Restaurant

Assalamualaikum semua...

Arineh maw citer pasal jalan2 cari makan.  Last month kira minggu last raya arr aku ke area Klang attend my anak buah to be punyer kenduri aqiqah. Then otw nak balik tuh…my cik abe donde ajak g makan seafood katernyer…we’olls hekot jerkla…wpown sebona eh pewot dah kenyang makan kendurik. Huhu.



Memula ingatkan kedai makan yg nak g dok tepi jalan jerk. Tp, makkkk….aihhhh….punyerla jauh masuk ke dalam dengan jalan tanah merah lg kot…lalu lading kelapa sawit lg tuh…sgt adventure u’olls jalan nak ke tmpt makan neh. Dah ler ari ujan laks tuh…mmg kena slow2 ler bawak keter…huhu

Ambil masa dekat setengah jam jugakla nak menyampaikan ke Restoran KhunThai neh dari jalan besar.  Restoran neh betul2 masuk ke dalam dan hujung yerk…Tapi, viewnyer memang cantik la…betoi2 dekat dengan Kuala Langat katernyer…

Masa kami sampai tuh…memang xderk orang sangat. Maybe sebab ari ujan kot…dah lama2 tuh baru ramai. Memula tuh cam was2 jugak arr…sbb tgk cam cina jerk…huhu… Tp, cik abe donde sy kata halal n sedia maklum sy xmkn masakan cina yerk. Huhu.




Then, kami pown orderla menu…disebabkan aku kekenyangan…so, aku ratah lauk jerkla. Hehe…


































candid! 



Hokey...menu dah sampai....


kerabu mangga...my pebret!



tomyam putih...sangat sedap & pedas.






pucuk paku belacan...sedap!




2 jenis menu udang...dapdapdap!






hokey...alhamdulillah! 




kat Thailand arr kununnyer...cait! haha


Kesimpulannya selepas menikmati menu2 kat cni…Alhamdulillah kenyang dan sedap yerk…maybe sbb pure thai kot…terbaek! Selain dari Muara Tanjung Harapan, Klang tuh..korang bleh nikmati seafood masakan thai kat cni. Memang sedap…g try hokey!



So, kepada sesiapa yang nak g…neh alamatnya yerk…

Khun Thai Restaurant

Kampung Air Hitam,
6 1/2 Miles, Jalan Langat,
41200 Klang, 
Selangor. 

Tel: 012-4955 220/03-3081 3308

Open Daily: 11am - 12am