Saturday, September 13, 2014

KhunThai Authentic Thai Restaurant

Assalamualaikum semua...

Arineh maw citer pasal jalan2 cari makan.  Last month kira minggu last raya arr aku ke area Klang attend my anak buah to be punyer kenduri aqiqah. Then otw nak balik tuh…my cik abe donde ajak g makan seafood katernyer…we’olls hekot jerkla…wpown sebona eh pewot dah kenyang makan kendurik. Huhu.



Memula ingatkan kedai makan yg nak g dok tepi jalan jerk. Tp, makkkk….aihhhh….punyerla jauh masuk ke dalam dengan jalan tanah merah lg kot…lalu lading kelapa sawit lg tuh…sgt adventure u’olls jalan nak ke tmpt makan neh. Dah ler ari ujan laks tuh…mmg kena slow2 ler bawak keter…huhu

Ambil masa dekat setengah jam jugakla nak menyampaikan ke Restoran KhunThai neh dari jalan besar.  Restoran neh betul2 masuk ke dalam dan hujung yerk…Tapi, viewnyer memang cantik la…betoi2 dekat dengan Kuala Langat katernyer…

Masa kami sampai tuh…memang xderk orang sangat. Maybe sebab ari ujan kot…dah lama2 tuh baru ramai. Memula tuh cam was2 jugak arr…sbb tgk cam cina jerk…huhu… Tp, cik abe donde sy kata halal n sedia maklum sy xmkn masakan cina yerk. Huhu.




Then, kami pown orderla menu…disebabkan aku kekenyangan…so, aku ratah lauk jerkla. Hehe…


































candid! 



Hokey...menu dah sampai....


kerabu mangga...my pebret!



tomyam putih...sangat sedap & pedas.






pucuk paku belacan...sedap!




2 jenis menu udang...dapdapdap!






hokey...alhamdulillah! 




kat Thailand arr kununnyer...cait! haha


Kesimpulannya selepas menikmati menu2 kat cni…Alhamdulillah kenyang dan sedap yerk…maybe sbb pure thai kot…terbaek! Selain dari Muara Tanjung Harapan, Klang tuh..korang bleh nikmati seafood masakan thai kat cni. Memang sedap…g try hokey!



So, kepada sesiapa yang nak g…neh alamatnya yerk…

Khun Thai Restaurant

Kampung Air Hitam,
6 1/2 Miles, Jalan Langat,
41200 Klang, 
Selangor. 

Tel: 012-4955 220/03-3081 3308

Open Daily: 11am - 12am

0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!