Tuesday, November 25, 2014

Khazanah


Assalamualaikum semua...



Syok plak rasa sebab dapat contact2 blk dgn dak2 opis lama. Walaupown opis lama aku tuh dah xwujud lg dah skang neh..tp nasib baik dpt dijejak kasihankan. thanks a lot to my frenz yg telah create group neh. 

Dan disebabkan itu jugaklah...aku post 1 picca (bukan gmbr blanjer selfie ok..haha)  Tp, gmbr brg2 khazanah yg aku simpan dr sejak aku keje kt ctu. 9 tahun u'olls aku simpan. haha Kenangan tuh... tp tuh arr...aku xderk plak simpan gmbr2 ms keje outstesen serata negeri dulu. aishhh!

Actually tag2 tuh...ms kitorg kena bertugas tuk 2 event. 1st, KL Big Rides dan 2nd, Jalur Gemilang Big Rides sempena bulan Merdeka... yg neh jalan serata negeri...memang syok uh...sampai aku xdpt nak g konvo. sob2...sedey2.

ternyata...bler dah contact2 dlm group neh...mcm2 citer dah aku dgr.  Expecially kpd K.nurul yg skangdah bergelar Dato'.Tahniah k.nurul...!!!


Dato' Nurul Hidayah Dato' Seri Dr Ahmad Zahid in da house yaw! hee
Siap promote kat group lg tuh...ok ai akan dptkan this magazine yg xlm lg akan kuar kt pasaran this december . hiks. 

Bila agaknyer nak juper reramai neh ek? Rindu plak rasa...dah dekat 9thn kot xjumpa...hopefully pada hari tersebut nanti kita dpt juper ek? ek? 

Tp, ada sorang jerk ex opismate aku neh xdpt dikesan dan xdpt nak dijejaki...xtaw ler kemana ilangnyer...lost contact trs. Kepada CikYunieza Zailan...kalo terbaca this entry blog..plz contact2 me yerk...huhu

okiesla...that's all for today. chiow sin chan...!!




Sunday, November 23, 2014

Aktiviti Mengejar Matahari

Assalamualaikum semua...
 
Hye oll's...! Throwback pada entry aaku tahun lepas  Sunset di Pantai Morib
tahun neh kami ulang tradisi lagik wat aktiviti mengejar matahari lagi...hikhikhik... Tak perasan plak kami pilih tarikh yg sama...cuma beza sehari jerk pown...tp, tetap ari minggu. haha...sesungguhnya kami memang xderk keje...dah lama sangat menyimpan niat nak kejar matahari lagi kat cni.

Tapi...tapi...tapi...tahun neh kami pi tak sempat nak g kejar pown kat Morib nun...antara salah satu sebabnyer kami terlewat...dan 1 lg plak sebab ari ujan. So, yang sempat adalah snap picca dari dalam keter kat tengah2 highway. hahaha. Sob3 sedey!





 Walau macam manapown...destinasi kami ke Morib tetap diteruskan dengan misi mencari Kek Lapis Sarawak. Kalo tahun lps g b2 dgn bestie aku...tahun neh g b3 skalik dgn cik abe donde sy...mahap ok kerna terpaksa melibatkan awk dlm kegilaan kami berdua. hahaha. Sila redha yerk...dan kami rela dibahan dan bernanah telinga kena bahan sebab kek lapis gagal ditemui. hahaha..memang krikkrik sgt! okbai! :p

Sudahlah ari ujan...makanya kami lepaking makan dengan banyaknyer jerkla... Ujan xbenti2 lg pown mknn tetap xabeh2 jugak...haha terok toi order! (ok, maaf xderk gambar..)  Dudukla kami betapa kat ctu sambil dengar lagu2 dak2 basking. Mentang2la ari ujan...dorang nyanyi lagu2 jiwa kacau plak yerk? Agak metik disitu! hahaha...Agak2 dah reda sket ujan, kami pown beransurlah dengan sedikit kekecewaan...(hahaha...sangat poyo ayat  ini)

Tapi tuh la...kalo dah dok kt morib tuh mula la terkenang citer dolu2..aku taw beliau pown sama gaks...hahaha tp xper...aku ok jerk...let by gone be by gone kata orang jerman..hahawalaupown da bertahun...tp, rs mcm br smlm jerk jd. ecewah! hahaha. Skang pown dah lain dah...perasaan tak percaya tuh ada gaks menyinggah...tp apepown kena percaya jugak. Hidup adalah kenyataan yang perlu diteruskan. (ok...maaf skali lg...tetiber termasuk watak disini...hahaha)


Apa2pwn lirik lagu Bintang "Kita tetap akan bersama untuk selamanya, cuma lain suasana" tuh mcm seolah2 terjadi laks. hiks...Kalau sebelum neh dgr lagu tuh for sure teringat mereka2...skang dgr jgk...tp kurang sketla...juz teringat moment2 dolu2 jerkla...hoho ok maaf utk kesekelian kalinyer tertaip citer2 yg u'olls xbrp nak faham. krikkrik

Ape2pown...hope pasneh dpt g Morib lg...haha (mcm dah xderk tmpt lain plak kan?) Eh...xkira arr...syok uh! hee..So, next destination kemanakah kita? ke laut mana plak kami nak kejar sunset? Tunggu jerkla update entry seterusnya yerk kalo ader..hikhik. okiesla Morib...see u again yeah!




Sunday, November 16, 2014

Restoran Lalapan, ayer@8 Putrajaya

Assalamualaikum semua...

Dah lama entry neh bersarang kat dlm draftbox...tak post2...arineh baru berkesempatan nak type dan post. huhu

Kejadian sebulan yang lepas...sempena besday aku. So, lunch tyme kitorg g lunch kat luar...kat tempat makan baru katernyerkat putrajaya neh...di Ayer @8 kat precint 8, Putrajaya.

Dalam pada masa dok pusing2 nak carik tempat a.k.a restoran mana utk lunch...makanya kami pilih Restoran Lalapan sempena bezday aku katernyer...haha motip sgtkan?! :p

Restoran Lalapan neh cam ala2 restoran ayam penyet la jgk...tp xderkla sama sepenuhnya...mcm sama tp xserupa. haha...pening tak ayat aku? asal korang paham sudah la yerk.

Masa kitorg smpai tuh...mmg xderk org sgtla punnn...So, memula order Lalapan ayam. Tup2 pelayan tuh kata, abeh. Ok, kami pown tukar menu...asam pedas meletop katernyer... Sedap memang sedap..tp kalernyer xsama cam asam pedas melaka or johor..warnanyer kehitam2an sketla...pekat dan sgt pedas yerk...terasa lada hitam...berapi! Memang senangla proses pastuh kalo bg kat perot 2nd hand aku neh. hahaha























Hoke...dah tgk semua gambar2? mahapla..mood penyakit M dah mula berleluasa...Maleh nak menaip. haha

Kesimpulannya..masakan sedap...tapi...tapi...tapi...ai nak komplen sket bleh x? bukan nak kondem yerk...juz to improve ur service jerk. Mahap yerk...service kat Restoran Lalapan neh sangat la OUT! Slowmotion yerk...xtawla sebab masih baru or aper...Tp, at least, plz la wat preparation awal yerk sebelum layan customer. Kitorg yg memula rasa lapar treus kenyang...sebab menu yg kitorg order xsemua dapat...hanya 1 jenis menu jerk yg dpt. So...plz...plz...plzz... plz take note yerk wahai owner restoran lalapan yerk. 

So, bagi sesiapa yang nak g carik tempat makan kat putrajaya...bolehlah ker ayer @8. Best..sebab view sgt cantik.





Monday, November 10, 2014

POMOSI AKHIR TAHUN TRIAL SET TABITA


Assalamualaikum semua...

Dah lama rasanya tak wat promosi Tabita kan? Hokey...memandangkan permintaan yang cukup tinggi...sy nak wat special offer hujung tahun untuk 2 sET tRIAL tABITA


Trial Set Tabita

15ML = RM 75
30ML = RM 95

Tambah RM6 SM / RM 10 SS untuk postage yerk... 

Promosi neh sehingga hujung tahun 2014 ini yerk semua...
So, cepat2 dapatkan selagi stok masih ada. 

 


 Haaa...sebelum neh xpenah post pasal barang neh lg rasanyer kan...
Neh Jamu Seri Pengantin...b4 neh aku juz promot kat IG jerk...so...meh3...keada bakal2 pengantin kepada pengantin lama...pengantin baru...bleh makan jamu neh...sangat2 berkesan yerk...sebab ada customer sy repeat order hokey.

JSP tablet -RM 70 SM / RM 75 SS
JSP Feminine Wash RM 40 SM / RM 45 SS

Dapatkan Set COMBO
JPS Tablet + JSP Feminine Wash
hanya RM 100

FREE POSTAGE!


visit my IG 






Wednesday, November 5, 2014

Resepi Jeruk angga Asam Boi


Assalamualaikum semua...




#Viral: Resepi Jeruk angga Asam Boi

Terliur tak? hik2...dah jd fenomena skang neh... Ramai yang dok carik mana nak beli. Tak payah bazir2 duit beli hokey...sila buat sendiri lg puas hati dan dapat banyak. Meh ai bg resepi dan cara2 buatnya...sangat senang!


Bahan2:

Mangga Muda 
Asam Boi
Gula (lebihkan(
Garam
Cili padi potong2 (lebihkan kalau suka pedas)


Cara2:

Kupas dan belah buah mangga muda dan cuci dan tos.
Gaul buah mangga muda tadi dengan semua bahan lain.
Simpan dalam peti ais  dalam 4-5 jam .
Dan siap boleh dimakan.


Senang kan? Boleh gaks gantikan buah mangga muda tuh dengan jambu & betik jugak. Nenas pown bleh. ikut suka korang la nak buh buah aper yg bersesuaian. 

Selamat mencuba..!