Sunday, November 16, 2014

Restoran Lalapan, ayer@8 Putrajaya

Assalamualaikum semua...

Dah lama entry neh bersarang kat dlm draftbox...tak post2...arineh baru berkesempatan nak type dan post. huhu

Kejadian sebulan yang lepas...sempena besday aku. So, lunch tyme kitorg g lunch kat luar...kat tempat makan baru katernyerkat putrajaya neh...di Ayer @8 kat precint 8, Putrajaya.

Dalam pada masa dok pusing2 nak carik tempat a.k.a restoran mana utk lunch...makanya kami pilih Restoran Lalapan sempena bezday aku katernyer...haha motip sgtkan?! :p

Restoran Lalapan neh cam ala2 restoran ayam penyet la jgk...tp xderkla sama sepenuhnya...mcm sama tp xserupa. haha...pening tak ayat aku? asal korang paham sudah la yerk.

Masa kitorg smpai tuh...mmg xderk org sgtla punnn...So, memula order Lalapan ayam. Tup2 pelayan tuh kata, abeh. Ok, kami pown tukar menu...asam pedas meletop katernyer... Sedap memang sedap..tp kalernyer xsama cam asam pedas melaka or johor..warnanyer kehitam2an sketla...pekat dan sgt pedas yerk...terasa lada hitam...berapi! Memang senangla proses pastuh kalo bg kat perot 2nd hand aku neh. hahaha























Hoke...dah tgk semua gambar2? mahapla..mood penyakit M dah mula berleluasa...Maleh nak menaip. haha

Kesimpulannya..masakan sedap...tapi...tapi...tapi...ai nak komplen sket bleh x? bukan nak kondem yerk...juz to improve ur service jerk. Mahap yerk...service kat Restoran Lalapan neh sangat la OUT! Slowmotion yerk...xtawla sebab masih baru or aper...Tp, at least, plz la wat preparation awal yerk sebelum layan customer. Kitorg yg memula rasa lapar treus kenyang...sebab menu yg kitorg order xsemua dapat...hanya 1 jenis menu jerk yg dpt. So...plz...plz...plzz... plz take note yerk wahai owner restoran lalapan yerk. 

So, bagi sesiapa yang nak g carik tempat makan kat putrajaya...bolehlah ker ayer @8. Best..sebab view sgt cantik.





0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!