Monday, December 28, 2015

Thumbs Cafe

Assalamualaikum...

Hye semua...rasanya masih belum terlambat lagik kot nak ucapkan Salam Maulidur Rasul dan jugak selamat hari natal pd yg menyambutnya. Cuti 4 ari kan...cuti pnjg tuh...hiks. Korang kemana Aku balik kampongsbb kazen aku kawen. Kununnya nak balik hari jerk..last2 tdo sn gaks smlm atas nasehat semua org bahaya blk mlm2. huhu. . Disebabkan xjd blk KL mlm tuh...so, kami geng2 pompuan bercadang nak g Gerbang Malam. Haaa...org KL panggel Uptown ok. heee Disebabkan geng2 lelaki g karok. cait!

Sebelum ke Gerbang Malam...kami lepaking meja dulu kat cafe hipster Thumbs Cafe yg terletak dekat jgk arr dgn Pekan Ipoh. 

Disebabkan kat umah dah makan n kekenyangan...kami juz order air n snaks ringan jerklala...haaa...maaf xamek gambo mknn lgsg. Sempat snap gambo senarai menu jerk...

Ok bleh mentelaah menu2 kt bawah neh ek...mana arr taw kot2 nnt dtg Ipoh nak carik Hipster Cafe mlm2...leh arr terjah Thumbs Cafe neh. 





Kami geng Perempuan sahaja dan anak2


 Haaa...igtkan kat KL jerk ada Cafe Hispter neh..kat Ipoh pown ada dah taw...Cumanya kt Ipoh neh xbukak smpai tgh mlm mcm kt KL neh. 

Aihhh...citer psl  cafe neh tetiber terasa lapa la plak...haha. Okeh nak belanjer satu gamba yg sempat aku snap ms lepaking Hipster Cafe kat Subang dulu.


Banana Chocolate Pancake with IceCream. 
woweee...mmg terbaik...sedap gler doe! 
kat mana nak dptkan neh? g carik hispter cafe kat area subang nama cafe TRYST

okiesla...tuh jerk nakk share...tata




Tuesday, December 22, 2015

Wordless Wednesday: Apa Nak Buat Kalau Belum Berjaya




#Wordless Wednesday
Apa Nak Buat Kalau Belum Berjaya
#BERSYUKUR
Semoga kejayan milik kita di dunia dan di akhirat. InshaALLAH.

Tuesday, December 8, 2015

Wordless Wednesday : CORAL PINK Limited Edition by Rendascarves

Assalamualaikum ...

Hye Semua...Hari neh juz nak introduce satu warna baru limited edition Warna CORAL PINK by Rendascarves. Warna neh limited edition taw so akan dijual sehingga penghujung Bulan Disember 2015 neh sahaja taw. Neh sempena Year End Sale.

Harga seperti biasa RM 35.00 sahaja
+RM6 SM Postage
+RM11 SS Postage

Postage hanya dibuat pada hari SELASA dan JUMAAT jerk taw..

.


#Wordless Wednesday : CORAL PINK Limited Edition by Rendascarves
#Limited Edition


Kot2 terjatuh hati dengan warna yg sgt suwiittt neh..bleh cpt2 PM kt FB lala shopper or follow IG @lalashopper atau emel terus kt kiter k... lala_missu@yahoo.com.

Cepat2 taw...sebelum kehabisan stok... Limited stok for limited edition. Hepy Shopping olls! #muahciked

CLASSIC by Rendascarves

Assalamualaikum korang...

Hye olls...!! Dah lama nak hapdet psl neh...tp xberkesempatan jerk...Nak promot shawl yg ahkak jual neh... CLASSIC by Rendascarves yg menampilkan 11 warna2 menarik & tertarik lagi cantik u'olls! Seriyes...!! 




11 Warna dari kombinasi warna merah, Biru dan juga chocolate

5 warna "Earth Tone" Kombinasi warna chpcolate
3 warna "Shades of Blue" Kombinasi warna Biru
3 warna "Lovely Pink" Kombinasi warna Merah


5 warna Kombinasi Chocolate
EARTH TONE

Caramel Chocolate

 Latte Chocolate

Mocha Chocolate


Hazelnut Chocolate

Cappucino Chocolate



3 Warna Kombinasi Biru
SHADES OF BLUE

Midnight Blue


Powder Blue


Teal Blue



3 Kombinasi Warna Merah
LOVELY PINK

Majestic Pink 
[HOT SELLING]

Princess Pink
 [HOT SELLING]

Bubble Gum Pink
[HOT SELLING]



Ok kiter sertakan details pasal shawl neh ek...




 # Material: Chiffon Crepe Shimmer
# Size 70" X 27"
# Less Ironing
#Flowy & Comfortable
#100% opaque (no inner required)
#Easy Styling

Harga?
Hanya RM 35.00 sahaja
+RM6 SM Postage
+RM11 SS Postage

Postage hanya dibuat pada hari SELASA dan JUMAAT jerk taw...

So camner? Agak2 dah terjatuh hati x tgk warna2 shawl neh? hehe... Kalau2 terjatuh hati dan rasa nak order boleh la komen kat cni or bleh emel laju2 kt kiter k?

lala_missu@yahoo.com

atau boleh gak follow instagram kiter

@lalashopper

atau follow page or PM FB kiter 
lala shopper




Dipersembahkan dalam satu minimal pakaging yg sgt sesuai dijadikan hadiah ker or utk pakai sendiri pown boleh. hehe 


Haaa....shawl neh berlabel hokey...weee

I'm Donning Cappucino Chocolate



Dah berkenan cepat2 bgtaw k...sbb mmg cepat abis. Cepat2 order selagi stok masih ada..Hepy Shopping u'olls!

Tuesday, December 1, 2015

Mulanya disini...

berulang kali kau menyakiti

berulang kali kau khianati
sakit ini coba pahami
ku punya hati bukan tuk disakiti

* ku akui sungguh beratnya

meninggalkanmu yang dulu pernah ada
namun harus aku lakukan
karena ku tahu ini yang terbaik

ku harus pergi meninggalkan kamu

yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

repeat *
reff:

ku harus pergi meninggalkan kamu
yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

cintaku lebih besar darinya

mestinya kau sadar itu
bukan dia, bukan dia, tapi aku

begitu burukkah ini

hingga ku harus mengalah

ku harus pergi meninggalkan kamu

yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

(cintaku) cintaku

(lebih besar dari benciku) lebih besar dari benciku
cukup aku yang rasakan
(jangan dia) jangan dia
(jangan dia) jangan dia cukup aku

(jangan dia jangan dia) cukup aku

(jangan dia)


Hye korang...lamanyer xhapdet blog...bz bz bz...bz kije...bz biznez..eheh bz lah! hehe. nak hapdet psl biznez pown xsompek. huhu

nntla update kalo da xbz...xpown korg leh follow ig i'olls kat @lalashopper ha...lg senang. Penat lak rs nak hapdet byk2 tmpt. haha  aiii...neh baru idup b2...kalo da ada anak xtaw la cmner bz nyer...ntah sempat pakai kain ntah idak ntah.hahaha

Okla...sbnrnyer sesajer jerk share lirik lagu kat tas tuh...lagu Bukan Dia Tapi Aku by JUDIKA. Ada cerita sbnrnyer psl lagu neh...Actually aku 1st tyme dgr ms naik keter adik ipar aku...lama dah...best plak liriknya...ms tuh tgh jiwa kacau kan...semua lagu sedey2 leleh2 dok masuk watak. haha kkdg tuh rasa nak ku bakar jerk radio tuh...hahaa nak ku maki dj radio tuh. hahhaa pdhal dorg xbersalah pown...haha

Then da taw tajuk...aku pown post la kt fb. eheh. Disebabkan lagu neh...aku bertemu jodoh. hahahaSbb 1 LIKE jerk pown...segala2nya bermula...Sebab tuh arr tajuk entry aku neh Mulanya disini...haha. Kami dedua jiwa kacau..haha...tp aku xderkla tahap kronik sgt...masih lg boleh dibendung. haha. Kesian x kt kami b2? kalau dgr lirik lagu neh korg aham2 sndiri la eh situasi yg kami b2 tgh hadapi...wpown berbeza bentuknya. huhu

Dari lagu neh maka kami berkongsi rasa...ewah! rasa jiwa kacau lah. haha tp mstilah aku xkongsi dulu  kannn...aku kan PERAHSIA. haha. lama jgk arr amek masa nak korek rahsia aku. hehe...xsangka lak dr ctu trs ditakdirkan jodoh kami b2. Tuh arr nama pown takdir kan...kalau dah tertulis...n da mcm2 org kita kenal n kwn n da brp thn lm mn pown kita berkawan...kalo bkn tuh jodoh kita maka bukanlah.


eh///bkn nak kater aku bangga sgt da kawen taw...cumanyer aku rs syukur...dr sebuah lagu trs terbentuk satu episod kisah baru dlm idup aku. ewah! haha

korang pown msti ada citer2 gak kan cmner leh kenal hubby or wifey korg kan? Meh arr shar2 citer..heheSebab apa? dekat mana? camner leh kenal? hehe...

Apa yg boleh aku katakan..smoga ikatan yg terbina ini kekal hingga ke Jannah..Bahagia n tabah hadapi segala dugaan n ujian. InshaALLAH. #LOVE#


Wednesday, September 16, 2015

Berkelah di Sg. Congkak

Assalamualaikum semua...

1stly nak ucap Selamat Hari Malaysia utk semua rakyat Malaysia. Dan Hepy bezday to my BFF arineh dan also to My MIL yg sambut bezday pada hari malaysia arineh. Semoga diberi kesihatan yang baik dan bertambah rezki hendakNYA.

Hokey baru berkesempatan nak menaip pjg lebar. dok terperap dlm draft jerk kan..neh citer last week. Plan da lm da nak g picnik..kunun2 nak g tyme adik aku blk cuti. Tp, encik suami memasing keje plak dah...last2 last minit punyer plan tp without adik aku yg bongsu arr...sbb dye xblk. keh2.



Seperti ulang tradisi laks...bler tgk fb ada moment thn lps...aku sekeluarga g berkelah kt tmpt yg sama n pd tarikh yg sm plak...thn neh g lg tarikh sama tp tmbh seorg lg ahli keluarga. heh

Plan last minit neh di buat oleh encik asben aku dgn adik ipar aku. Da arr xbgtaw aku...ntah haper2 ntah. haha kitorg g pown dlm tghari camtuh lps masak2 kt umah. Xsyok arr kan g berkelah xderk mknn. da mndi cejuk2 konpem lapa nnt kan...

 aku dgn encik asben smai dulu. encik asben mmg eksited sbnrnyer..xmenyabo nak tejon sungai. haha tp ngater aku yg eksited. cet!  Buktinya...dye org pertama yg tejon n berendam dlm sungai. haha cait!


Neh bukti org plg eksited! haha










Layan jerkla gambo2 dorg mandi sungai. ternyata gamba aku mmg xderk...haha
mcm biasa arr...aku kan sker amek gambo jerk...


memula xnk trn sungai...xnak basah. tp last2 abeh basah jgk...encik asben pedajal. abeh lenjun baju aku. huh!


Jum makan!



tgk gambo yg last tuh...org pertama yg tejon..org pertama yg bersantap. lapa yer bang?! haha

Kami xlama pown kat ctu...sbb cuaca mcm mendung nak ujan. mmg ms otw blk tuh ujan trn pown...huhu sebbaek arr sempat kemas  ape semua. 

Pasneh nak plan lain plak...Nak wat bako2 plak katernyer...InshaALLAH...






Wordless Wednesday: Selamat Hari Malaysia 2015



#Wordless Wenesday:
Selamat Hari Malaysia

Saturday, August 29, 2015

Jual Shawl la pulak!

Assalamualaikum semua...!!

Hye olls! Entri arineh bukan nak jual barang taw...juz nak berkongsi cerita jerk...pengalaman seronok berniaga. hehe. 

Before neh ramai yg tahu aku juz jual produk kecantikan jerk kan...tuh sampai sekarang pown masih berjalan lagi wpown aku dah lama xhapdet  sbb skang neh bz. huhu Tp, regular customer sentiasa carik aku kalo dorg nak order apa2 barang.

Sebelum kahwin arituh dlm thn lps arr...aku sempat arr carik duit banjer lebih sket dgn jual wideshawl. Sebelum neh aku ada jugak jual tudung...tudung sarung, syria, ala2 fareeda hoody, selendang mawar halfmoon n mcm2 lg. juz tolong kazen aku jual. Then, benti seketika dan sambung jual wide shawl plak...tp stok semua aku amek n pilih sndirik. Kira bergerak sndiri arr...xtolong sesiapapown. 

Bila nak amek stok, konpem2 arr kena kuarkan modal sendirik kan... So, aku kena arr berani amek stok dgn byk. Yerkla...risau gak kan kang amek2 byk2 xterjual xlaku xderk org amek...rugi plak kan? So, aku tawakal jerkla...Dalam hati aku ckp, kalo xderk sape amek...aku pakai sndirik jerkla...hehe.

Alhamdulillah...kali pertama amek stok, abeh terjual kesemua wideshawl aku. Tak sampai pown sehari. Ada yang borong smpai sepuluhhelai. Tak sangka betul!

Lepas tuh...ada permintaan lagi suruh aku amek stok lagi. Aku amek lagik...dan alhamdulillah semuanya abeh terjual. Oh ya...aku jual tak mahal mcm org jual kat luar sana. Selalu harga pasaran aku tgk org jual RM15 sehelai paling murah. Dan kalau jual online org jual RM20-RM25 xtermasuk postage. Aku hanya jual RM12 jerk. Tak amek untong byk sgt pown... Tp, kira untong jgkla wpown aku jual murah. Alhamdulillah rezeki aku kan. 

Aku jual sampai aku rasa aku xnak jual dah.hehe. Ada yg mntak suruh aku amek stok lagi. Tp, aku rasa skang neh da jarang kot org pakai wideshawl.. Yerkla...org xnak pakai benda yg sama jerk kan spjg masa. So aku stop dulu. Kalau ada rezeki balik...ada stok baru aku jual ler balik eh...hehe..inshaALLAH...









neh la dye antara corak2 dan warna2 wideshawl yg pernah aku jual dulu. Habis terjual.  Alhamdulillah...!

Aku berminat jual wideshawl neh sebab aku sker tgk corak2nya...sebab cantik. Tp, ramai yg xberapa reti pakai wideshawl sbnrnyer...sebab wideshawl neh kan bidang besar kan. Sbnrnyer ada mcm2 cara nak pakai wideshawl neh. Tp cara paling mudah juz lipat 2 jerk. tuh paling senang. Lg 1, aku sker pakai wideshawl neh sbb dye besar n bleh tutup dada. haaa..tuh yang penting sbnrnyer. hehe



adik aku arr jadik mangsa jadi model tutorial wideshawl aku..hehe




Skang neh tgh fesen halfmoon  dgn long chiffonshawl. Skang neh dah stop jual wideshawl dan dalam proses wat shawl sendiri untuk pakai sendiri plak. Antara sebab yg membuatkan aku nak wat shawl sndiri neh..sbb aku nak carik kepuasan sendiri. Sebab kekadang beli kat luar meterialnya xbagus pastuh harga mahal plak. So  try wat shawl sendiri n pakai sendiri. Kalau ada permintaan yang nak beli, inshaALLAH aku cuba pertimbangkan. hehe
Ape2pown, dunia bisnes neh ada pasang surut.. Tak semestinya sentiasa untung jerk kan....Kena pandai main taktik berniaga. Bukan taktik kotor taw. tuh xbaik hokey! Tak berkat nnt. 



Thursday, August 27, 2015

13 Adab Suami Terhadap Isteri Dalam Rumah Tangga

Assalamualaikum semua...

Salam Jumaat...Penghulu segala hari. Tadi terbaca satu entri dari kawan aku. Tertarik dengan tajuk entri beliau abeh pown baca dan berminat utk copy n share kat blog sendiri. Juz untuk peringatan diri sendiri dan utk semua jugak. Jum sama2 kita baca adab2 suami pada isteri dan juga adab2 isteri pada suami. Lepas neh jum praktikkan yerk. :)


13 ADAB SUAMI TERHADAP ISTERI 

1. Orang mukmin yang paling sempurna imannya ialah yang paling baik akhlaknya dan paling ramah terhadap isterinya/keluarganya. Justeru hendaklah suami menggauli isteri dengan akhlak yang mulia lagi terpuji


Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Sesungguhnya orang yang paling baik antara kamu semua adalah orang yang paling baik terhadap isterinya dan aku adalah orang yang terbaik antara kamu semua (dalam membuat kebaikan) terhadap isteriku." (Hadis Riwayat at-Tirmizi)

Rasulullah SAW bersabda lagi yang bermaksud: “Orang yang paling sempurna imannya adalah yang terbaik akhlaknya antara mereka dan yang paling baik adalah yang paling baik akhlaknya terhadap isteri-isterinya." 
(Hadis Riwayat at-Tirmizi)



2. Suami tidak boleh kikir dalam menafkahkan hartanya untuk isteri dan anaknya. Justeru hendaklah suami bersifat pemurah dalam hal perbelanjaan untuk isteri serta anak-anak


3. Suami dilarang berlaku kasar terhadap isterinya. Justeru antara adab suami hendaklah berlemah lembut dengan isteri dalam pergaulan harian


4. Suami hendaklah bersabar dalam menghadapi sikap buruk serta karenah isterinya


5. Suami hendaklah menggauli isterinya dengan cara yang baik. Dengan penuh kasih sayang, tanpa kasar dan zalim.


6. Suami hendaklah memberi makan isterinya apa yang ia makan, memberinya pakaian, tidak memukul wajahnya, tidak menghinanya dan tidak berpisah ranjang ketika tidur


7. Suami hendaklah menyediakan pembantu rumah andainya tidak mempunyai ruang dan masa untuk sama2 menguruskan kerja-kerja rumahtangga terutama bagi yang beranak ramai


8. Suami hendaklah selalu memberikan pengertian, bimbingan agama kepada isterinya dan menyuruhnya untuk selalu taat kepada Allah dan Rasul-Nya


9. Suami hendaklah mengajarkan isterinya ilmu-ilmu yang berkaitan dengan wanita (hukum-hukum haid, istihadhah dan yang berkaitan)


10. Suami hendaklah berlaku adil dan bijaksana terhadap isteri.


11. Suami tidak boleh membuka aib isteri kepada sesiapa pun dan dilarang bercerita tentang hal-hal bilik tidur


12. Apabila isteri tidak mentaati suami (durhaka kepada suami), maka suami wajib mendidiknya dan membawanya kepada ketaatan, walaupun secara paksa.


13.Jika suami hendak meninggal dunia, maka dianjurkan berwasiat terlebih dahulu kepada isterinya.





13 ADAB ISTERI TERHADAP SUAMI 


1. Semasa suami bercakap hendaklah isteri diam mendengarnya dan jangan suka menyampuk atau memotong cakapnya.

2. Bila suami marah hendaklah isteri mendiamkan diri, jangan suka menjawab. Sikap
suka menjawab, bertekak dan menegakkan kebenaran sendiri akan menambahkan lagi
kemarahan suami.
Jangan terkejut jika suami angkat kaki meninggalkan rumah berhari-hari atau tidak
mahu bertegur sapa dengan anda sebagai denda di atas kedegilan anda sebagai
isteri.
Sebaliknya, kalau suami kembali ke rumah jangan disambung atau diulang-ulangi
cerita lama. Sambutlah suami dengan senyuman kasih sayang dan bersegeralah
meminta maaf.
Jangan kita tunggu suami meminta maaf dengan isteri, jatuhlah martabat keegoannya
selaku seorang lelaki.

3. Kadang-kadang si suami sengaja suka mengusik isterinya. Bila dia menyakiti hati
isteri hendaklah banyak bersabar, jangan cepat merajuk.
Merajuk adalah sifat orang yang tidak matang dan seperti perangai keanak-anakan.
Cuba kita perhatikan perangai kanak-kanak, mereka akan cepat menjerit bila ada
sesuatu yang tidak kena tambahan pula kalau yang menegurnya itu ibunya sendiri.

4. Bila kuku, misai dan janggutnya panjang hendaklah segera dipotongkan (jika
panjang janggutnya lebih dari segenggam).

5. Jika dia berhajat sesuatu hendaklah isteri cepat bertindak. Bangun segera bila
disuruh. Jangan melengah-lengahkan kemahuannya supaya tidak mencetuskan
kemarahan atau rasa tersinggung dihatinya.
Jangan isteri buat acuh tak acuh, hatinya akan kecewa dan menandakan isteri sudah
tidak taat padanya.

6. Hendaklah memasak mengikut kesukaan suami bukannya ikut selera isteri. Kalau
suami suka makan gulai kari atau masak lemak cili api, janganlah kita masak lauk
asam pedas atau ikan goreng.
Suami akan gembira bila seleranya ditepati.

7. Apabila pakaian suami koyak atau tercabut butangnya hendaklah segera dijahit.
Jahitlah dengan secantik yang boleh supaya pakaian itu kelihatan kemas dan cantik.
Jangan dibuat sambil lewa kerana jahitan tersebut akan melambangkan peribadi isteri
samada ikhlas atau terpaksa.
Semua suami akan berasa bangga jika pakaiannya dijahit sendiri oleh jari-jemari
halus isterinya, sekurang-kurangnya dapat menampung ekonomi rumahtangga.

8. Sentiasa sediakan barang-barang keperluan di dalam poket baju dan seluar suami
iaitu sikat, celak, cermin kecil, minyak wangi dan kayu sugi.
Tidak menjadi kesalahan seandainya si suami menolak segala persediaan tersebut
tetapi sekurang-kurangnya sediakanlah minyak wangi dan kayu sugi.

9. Bila bertembung kehendak suami dan anak-anak, dahulukanlah kehendak suami,
begitu juga dengan kehendak ibu ayah.
Sekiranya suami ingin dilayan hendaklah ditaati meskipun isteri berada di dalam
keadaan letih. Melayani suami merupakan satu pahala besar keatas setiap isteri.

10. Apabila menggunakan harta suami ataupun duit yang hendak kita hadiahkan
kepada ibu bapa maka mintalah izin darinya terlebih dahulu.

Jangan beri dahulu kemudian baharu diberitahu kepadanya. Siapa tahu mungkin wang
itu amat diperlukan sedangkan isteri sewenang-wenangnya telah menghadiahkan
kepada orang lain, suami dapat pahala sedangkan isteri tidak dapat apa-apa.

Sebenarnya meminta izin itu ialah sebelum melakukan sesuatu tindakan bukannya
setelah perkara itu berlaku diberitahu. Ini silap sebenarnya tapi kes-kes seperti inilah
yang sering berlaku di kalangan para isteri.

11. Sentiasa berada di dalam keadaan bersih dan kemas ketika suami berada di rumah.

Isteri hendaklah berada di dalam keadaan berwangi-wangian supaya hatinya senang
untuk bersenda gurau dengan isterinya.

Ketahuilah bahawa bersenda gurau antara suami isteri juga merupakan salah satu
ibadah yang diredhai oleh Allah swt.

12. Air minum suami hendaklah sentiasa disiapkan jangan sampai dia minta biarpun
sekadar air masak sejuk.

Sebaik-baiknya sediakanlah minuman panas seperti kopi, teh atau susu.

Kalau boleh sediakan makanan ringan seperti kuih-muih dan biskut

Hal ini juga dapat mengelak anak-anak dari membeli makanan ringan di kedai yang
tidak mengandungi zat di samping tidak terjamin kebersihannya.

13. Hendaklah isteri sentiasa menghormati dan memuliakan keluarga suami.

Bersikap ramah-tamahlah dengan keluarganya dan bersabarlah di atas segala
tindakan mereka walaupun kita kurang menyukai.


Sumber Info


Sunday, July 5, 2015

The Quays, Ayer 8 Putrajaya

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...hari neh dah masuk 18 Ramadhan kita semua umat Islam berpuasa. Arineh terasa macam letih semacam jerk...rasa nak baring jerk arineh. Rasa cam bermalas-malasan. hadoila. Mkanya, aku hapdet blog ler sblm penyakit M aku neh semakin berleluasa yerk. 

Nak story psl semalam jerk. Plan asalnyer dr member aku arr...dye yg beriya nau ngajak beriftar beramai2. Tp, last2 dye yg xjd slps sorang demi sorang xdpt juin. Cait! Aku pown pd mulanya cam xdpt nak juin jgk sbnrnyer...yerkla status aku dah bertukar sekarang. So, segala aktiviti ke so sial an aku agak terbatas yerk. So, kpd kwn2 aku yg masih xbrp nak faham tuh...sila lah faham ok. Sesungguhnya tak semua life nyer sama taw taw taw. 

Maka dengan takdirNya dan izin encik asben tersayang, beliau izinkan sy beriftar dgn BFF sy neh dgn syarat jgn nakal2. Krik2. Love u very much encik asben! 

Makanya kami teruskan plan berjumpa dan bergelak ketawa. Hehe. Kami kalo dah juper mmg xsah kalo xmenyengal. Haha. 

Kami berbuka kat The Quays Ayer 8 kat precint 8 Putrajaya.
penah arr g makan kat ayer 8 neh...tp xpenah arr lg mkn kt the quays neh. Sedap gak makanannya...jum tgk menu kat bawah neh. 









Neh menu yg aku makan. 
Pesto with TQ Fried Chicken dan Green Mango Float
sedapp hokey! Tgh menaip neh pown dok telan ayaq liuq. Hahaha












Hehe...sempat lagik berposing. Kami ada ahli baru hokey! krik2
Terima kasih ahkak kedai kerana sudi ambilkan gambar kami. hehe


neh total harga makanan2 yg kami order...xmahal sgt kan...hokey la....




model kebaya esah. haha sker nau dpt baju raya ek

Haaaa...kat ayer 8 neh bkn setakat ada kedai2 mkn jerk taw...ada jgk butik2 baju dan jugak tudung. So, kami sempat arr menyinggah sekejap sblm balik. Sempat la menyoping secara ala kadar...hiks



Apa2pown aku nak mintak maaf kat enceq peres sbb kami sampai lambat sesangat dan wat ko tertunggu lama. huhu. 1st tyme rsnyer bukak poser dalam keter...terasa macam musafir di aidilfitri plak. hahaha


Walaupown plan yg dirancang awal xmenjadi, aku syukur gak dpt juper 2org BFF aku neh. Yerkla...lps kawen rsnya xjuper korang lagi kannn...Harap raya nnt dpt juper lg ek...inshaALLAH. 

Tahun dpn kalo korang nak wat lagi iftar beramai2...aku xbleh nak janji taw leh juin ker tak. huhu. Ada rezki....inshaALLAH.