Saturday, February 28, 2015

Selamat Tinggal BTM

Assalamualaikum...

Hye semua...Watper cuti ujung minggu neh? hiks. Aku sebenarnya byk keje nak wat kt umah neh...tp, curik masa jap nak update blog. Tetiber terasa nak menaip. Terasa nak wat ucapan penghargaan. huhu

Ok lah...start from 9th February 2015, aku sudah tiada lagi di BTM. Sedey rs di hati neh nak berpisah dgn BTM's Family...kawan2...kakak2...abang2...serta bos2 yg sporting...Camner aku xsedey weih...8tahun aku kat cni...Rasenyer kat tempat lain xseseronok mcm kt BTM sbb kat cni mcm satu family...mcm adik beradik. Sangat2 best! I'm gonna be miss all of u ! sobs :(



Meniti hari2 terakhir di BTM, mcm2 dorg bg aku adiah, banjer itu ini...uwaaa...sedey2. Terharu!
neh antara adiah yg dorg bg kt aku. Terima kasih banyak atas pemberian hadiah ini. Sangat suka! :)



Last week, dorang invite aku utk Farewell  sempena kepergian aku dan juga sempena persaraan PA  bos Mak Anum. Sedih plak rsnya...Mak Anum neh la rakan segado rakan segosip dan jgk Ibu aku kt BTM dulu... To Mak Anum jaga kesihatan dan pemakanan ok! Pasneh da xdgr da arr citer2 lawak dari Mak Anum. sobs! 








Selamat bersara Mak Anum!


Ini pulak pemberian dr BTM's Family. Thanks a lot for this special gift. Aku takkan lupa setiap saat dan detik ms kat BTM dulu...segala pengalaman aku kat cni.Dari zero to hero! Thanks a lot for da ilmu2 yg berguna utk aku mengenai dunia IT yg serba luas. Beri jugak kepercayaan pada aku utk satu tanggungjawab yg cukup besar utk aku tanggung (ambil gambar utk JOMLA Directory). Terima kasih pada semua yang sanggup melayan kerenah aku yg senget neh bg kerjasama sepanjang bekerja dengan korang semua. Maaf atas segala keterlanjuran kata, kebiadapan bahasa, kekhilafan sikap,  terkurang dan juga yg terlebih...halalkan segala makan minum...maafkan dari hujung rambut hingga hujung kaki yerk. Dan jugak tertima kasih atas jemputan Farewell yg cukup meriah dan cantik hiasannya. Hebat!  Semoga berjumpa lagi...inshaALLAH! 
#LYASM #MYASM 

Friday, February 20, 2015

Kejar Matahari Lagi?!


 "Matahari bangunlah 
indahkan hari ini
engkau perlu hidupkan
semula hidup kami"


Assalamualaikum...

hye oll's! Rasanyer mcm da lama jerk tak menaip kat cni. Last pown thn lps..hehe...mcm jauh sgt jerk thn lps tuh ek? Erm...nak kata xderk benda nak dikongsi tuh mmg byk...tp mood nak menaip dan nak bercerita tuh cam dah makin berkurang plak. Ntah ler kenaper...neh pown sbb cuti pjg kan...bgn pagi2 td tetiber rasa cam nak hapdet blog. hehe

So, hari neh juz nak kongsi citer aktiviti kegilaan aku dgn my BFF. Faham2 jerkla...aku mmg slalo jd mangsa keadaan apabila kegilaan kawan aku sorang neh menjelma. haha. Slalonyer kitorg wat keje gler camneh tyme jiwa kacau. Kalau dulu...jiwa kacau jerk g memekak kat bilik berkedap suara tuh. Terpekek terlolong kat ctu. patuh kasik tuka..jiwa kacau wat keje gler last minit g kejar matahari plak. haha...Tp, rsnya skang neh kacau ker xkacau ker...tetap carik destinasi nak g kejar matahari. krik2. 

Makanya, kali neh kami ke Bagan Lalang, Sepang utk kejar matahari yg plan nya pd hujung pagi awal tghari dan dilaksanakan pada petang hari isnin slps aku abeh keje. 

So, this is my 2nd tyme jejakkan kaki kat cni. 1st tyme dulu ms attend kursus photog utk amek gambar sunset gak kt cni & dpt mkn seafood yg sgt sedap kat cni ok. hiks. Memandangkan aku dgn BFF aku neh g tyme ari keje...so, memangla sgt ketiadaan org yg ramai...bleh dibilang dgn jari ler...haha...aman...damai...syok uh!

Meh arr layan picca2 sunset yg sempat kami snap melalui enpon yg xbrp nak canggih neh...huk2










xdak sapa nak amekkan picca kami...so selfie jerkla..huhu

So,lepas dah puas amek gambo matahari yg nak terbenam smpai la dah xnampak dah...baru kitorang gerak. Perot mmg lapa arr...igt nk mkn seafood...tp, xjdla...setakat kami berdua jerk..cam xbest plak. So, kitorg decide singgah beli makanan kat pasar malam bagan lalang yg kitorg nampak ms otw g cni. Haha...jauhnyer kitorg g pasar malam yerk...smpai ke Bagan Lalang. krik2 sgtttt...

Semalam plak..my kazen ajak aku g PD. Kegilaan apakah semuanya nak mengajak aku g ke laut?! Udahler skang neh cuaca panas berdenting...hu2. Tp, aku xg pown sbb sudah terlalu lewat jikaulau utk menhejar matahari. haha (awat ayat aku neh cam buku teks sgt?) So, tiada apa utk dikejar melainkan mengejar bayang2 di pasir pantai...hahaha ok, aku dah mula melalut. 



Ok la Bagan Lalang...see u again yeah! So, what next plan?! Pantai mana lagik nak kami kejar mataharinya??!! haha chiow!