Monday, December 28, 2015

Thumbs Cafe

Assalamualaikum...

Hye semua...rasanya masih belum terlambat lagik kot nak ucapkan Salam Maulidur Rasul dan jugak selamat hari natal pd yg menyambutnya. Cuti 4 ari kan...cuti pnjg tuh...hiks. Korang kemana Aku balik kampongsbb kazen aku kawen. Kununnya nak balik hari jerk..last2 tdo sn gaks smlm atas nasehat semua org bahaya blk mlm2. huhu. . Disebabkan xjd blk KL mlm tuh...so, kami geng2 pompuan bercadang nak g Gerbang Malam. Haaa...org KL panggel Uptown ok. heee Disebabkan geng2 lelaki g karok. cait!

Sebelum ke Gerbang Malam...kami lepaking meja dulu kat cafe hipster Thumbs Cafe yg terletak dekat jgk arr dgn Pekan Ipoh. 

Disebabkan kat umah dah makan n kekenyangan...kami juz order air n snaks ringan jerklala...haaa...maaf xamek gambo mknn lgsg. Sempat snap gambo senarai menu jerk...

Ok bleh mentelaah menu2 kt bawah neh ek...mana arr taw kot2 nnt dtg Ipoh nak carik Hipster Cafe mlm2...leh arr terjah Thumbs Cafe neh. 





Kami geng Perempuan sahaja dan anak2


 Haaa...igtkan kat KL jerk ada Cafe Hispter neh..kat Ipoh pown ada dah taw...Cumanya kt Ipoh neh xbukak smpai tgh mlm mcm kt KL neh. 

Aihhh...citer psl  cafe neh tetiber terasa lapa la plak...haha. Okeh nak belanjer satu gamba yg sempat aku snap ms lepaking Hipster Cafe kat Subang dulu.


Banana Chocolate Pancake with IceCream. 
woweee...mmg terbaik...sedap gler doe! 
kat mana nak dptkan neh? g carik hispter cafe kat area subang nama cafe TRYST

okiesla...tuh jerk nakk share...tata




Tuesday, December 22, 2015

Wordless Wednesday: Apa Nak Buat Kalau Belum Berjaya




#Wordless Wednesday
Apa Nak Buat Kalau Belum Berjaya
#BERSYUKUR
Semoga kejayan milik kita di dunia dan di akhirat. InshaALLAH.

Tuesday, December 8, 2015

Wordless Wednesday : CORAL PINK Limited Edition by Rendascarves

Assalamualaikum ...

Hye Semua...Hari neh juz nak introduce satu warna baru limited edition Warna CORAL PINK by Rendascarves. Warna neh limited edition taw so akan dijual sehingga penghujung Bulan Disember 2015 neh sahaja taw. Neh sempena Year End Sale.

Harga seperti biasa RM 35.00 sahaja
+RM6 SM Postage
+RM11 SS Postage

Postage hanya dibuat pada hari SELASA dan JUMAAT jerk taw..

.


#Wordless Wednesday : CORAL PINK Limited Edition by Rendascarves
#Limited Edition


Kot2 terjatuh hati dengan warna yg sgt suwiittt neh..bleh cpt2 PM kt FB lala shopper or follow IG @lalashopper atau emel terus kt kiter k... lala_missu@yahoo.com.

Cepat2 taw...sebelum kehabisan stok... Limited stok for limited edition. Hepy Shopping olls! #muahciked

CLASSIC by Rendascarves

Assalamualaikum korang...

Hye olls...!! Dah lama nak hapdet psl neh...tp xberkesempatan jerk...Nak promot shawl yg ahkak jual neh... CLASSIC by Rendascarves yg menampilkan 11 warna2 menarik & tertarik lagi cantik u'olls! Seriyes...!! 




11 Warna dari kombinasi warna merah, Biru dan juga chocolate

5 warna "Earth Tone" Kombinasi warna chpcolate
3 warna "Shades of Blue" Kombinasi warna Biru
3 warna "Lovely Pink" Kombinasi warna Merah


5 warna Kombinasi Chocolate
EARTH TONE

Caramel Chocolate

 Latte Chocolate

Mocha Chocolate


Hazelnut Chocolate

Cappucino Chocolate



3 Warna Kombinasi Biru
SHADES OF BLUE

Midnight Blue


Powder Blue


Teal Blue



3 Kombinasi Warna Merah
LOVELY PINK

Majestic Pink 
[HOT SELLING]

Princess Pink
 [HOT SELLING]

Bubble Gum Pink
[HOT SELLING]



Ok kiter sertakan details pasal shawl neh ek...




 # Material: Chiffon Crepe Shimmer
# Size 70" X 27"
# Less Ironing
#Flowy & Comfortable
#100% opaque (no inner required)
#Easy Styling

Harga?
Hanya RM 35.00 sahaja
+RM6 SM Postage
+RM11 SS Postage

Postage hanya dibuat pada hari SELASA dan JUMAAT jerk taw...

So camner? Agak2 dah terjatuh hati x tgk warna2 shawl neh? hehe... Kalau2 terjatuh hati dan rasa nak order boleh la komen kat cni or bleh emel laju2 kt kiter k?

lala_missu@yahoo.com

atau boleh gak follow instagram kiter

@lalashopper

atau follow page or PM FB kiter 
lala shopper




Dipersembahkan dalam satu minimal pakaging yg sgt sesuai dijadikan hadiah ker or utk pakai sendiri pown boleh. hehe 


Haaa....shawl neh berlabel hokey...weee

I'm Donning Cappucino Chocolate



Dah berkenan cepat2 bgtaw k...sbb mmg cepat abis. Cepat2 order selagi stok masih ada..Hepy Shopping u'olls!

Tuesday, December 1, 2015

Mulanya disini...

berulang kali kau menyakiti

berulang kali kau khianati
sakit ini coba pahami
ku punya hati bukan tuk disakiti

* ku akui sungguh beratnya

meninggalkanmu yang dulu pernah ada
namun harus aku lakukan
karena ku tahu ini yang terbaik

ku harus pergi meninggalkan kamu

yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

repeat *
reff:

ku harus pergi meninggalkan kamu
yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

cintaku lebih besar darinya

mestinya kau sadar itu
bukan dia, bukan dia, tapi aku

begitu burukkah ini

hingga ku harus mengalah

ku harus pergi meninggalkan kamu

yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

(cintaku) cintaku

(lebih besar dari benciku) lebih besar dari benciku
cukup aku yang rasakan
(jangan dia) jangan dia
(jangan dia) jangan dia cukup aku

(jangan dia jangan dia) cukup aku

(jangan dia)


Hye korang...lamanyer xhapdet blog...bz bz bz...bz kije...bz biznez..eheh bz lah! hehe. nak hapdet psl biznez pown xsompek. huhu

nntla update kalo da xbz...xpown korg leh follow ig i'olls kat @lalashopper ha...lg senang. Penat lak rs nak hapdet byk2 tmpt. haha  aiii...neh baru idup b2...kalo da ada anak xtaw la cmner bz nyer...ntah sempat pakai kain ntah idak ntah.hahaha

Okla...sbnrnyer sesajer jerk share lirik lagu kat tas tuh...lagu Bukan Dia Tapi Aku by JUDIKA. Ada cerita sbnrnyer psl lagu neh...Actually aku 1st tyme dgr ms naik keter adik ipar aku...lama dah...best plak liriknya...ms tuh tgh jiwa kacau kan...semua lagu sedey2 leleh2 dok masuk watak. haha kkdg tuh rasa nak ku bakar jerk radio tuh...hahaa nak ku maki dj radio tuh. hahhaa pdhal dorg xbersalah pown...haha

Then da taw tajuk...aku pown post la kt fb. eheh. Disebabkan lagu neh...aku bertemu jodoh. hahahaSbb 1 LIKE jerk pown...segala2nya bermula...Sebab tuh arr tajuk entry aku neh Mulanya disini...haha. Kami dedua jiwa kacau..haha...tp aku xderkla tahap kronik sgt...masih lg boleh dibendung. haha. Kesian x kt kami b2? kalau dgr lirik lagu neh korg aham2 sndiri la eh situasi yg kami b2 tgh hadapi...wpown berbeza bentuknya. huhu

Dari lagu neh maka kami berkongsi rasa...ewah! rasa jiwa kacau lah. haha tp mstilah aku xkongsi dulu  kannn...aku kan PERAHSIA. haha. lama jgk arr amek masa nak korek rahsia aku. hehe...xsangka lak dr ctu trs ditakdirkan jodoh kami b2. Tuh arr nama pown takdir kan...kalau dah tertulis...n da mcm2 org kita kenal n kwn n da brp thn lm mn pown kita berkawan...kalo bkn tuh jodoh kita maka bukanlah.


eh///bkn nak kater aku bangga sgt da kawen taw...cumanyer aku rs syukur...dr sebuah lagu trs terbentuk satu episod kisah baru dlm idup aku. ewah! haha

korang pown msti ada citer2 gak kan cmner leh kenal hubby or wifey korg kan? Meh arr shar2 citer..heheSebab apa? dekat mana? camner leh kenal? hehe...

Apa yg boleh aku katakan..smoga ikatan yg terbina ini kekal hingga ke Jannah..Bahagia n tabah hadapi segala dugaan n ujian. InshaALLAH. #LOVE#