Monday, February 29, 2016

Grand Lexis, Port Dickson

Wowee...Hye Assalamualaikum semua...Rasa mcm dah berhabuk blog aku neh xderk citer menarik kankan...hee. Okeh arineh nak gediks2 story psl short vacation aku ke Grand Lexis PD. dekat jerk pown...xjauh mn pown. Neh pown sempena retreat division baru aku. hohoho sedar xsedar dah setahun dah aku kat cni. huhu. Rsnyer masih blom beramas mesra lg dgn org2 kat cni. Maybe sbb aku dok kt tmpt yg terlalu jaga rahsia...so xmemudahkan aku utk bergaul secara bebas. erm..gitulah gamaknyer kot. tp xpela...aku pown maleh nak beramas mesra sgt sbbaku malas. hahaha Kang ramai2 kawan wat gado jerk...so, slps kawen neh aku lebih byk wat hal sendirik jerk. malas nak amek taw hal org lain. haha. ok melalut suda.

Berbalik pd topik asal. Aku ke cni pd hujung bln Januari arituh. Aku naik bas sbb aku AJK Bas. Slalonyer xbleh bwk family...tp kali neh bos aku bg bwk family. So, cadangnyer nak bwk enceq suami...tp memandangkan enceq suami kena keje..makanya aku ajak mak pak n adik serta anak2 buah aku arr. Yerkla...bilik sebesar2 alam xnak aku tdo sorg2 da arr dlm bilik ada pool. ok seremmm...hahaha


So inilah bilik yg aku dapat. ada 2 katil king size kau! 
aku dpt bilik yg lantainyer bleh tgk laut. 
kira bilik yg aku dpt neh ok la...strategik...dekat dgn lobi..xderkla jauh sgt nak jln kalo xnak naik baggy


neh plak pool kat dlm bilik aku. haaa besar kan? dalamnyer 4kaki. ok mmg dalam.



2nd day plak ada sukaneka



Memandangkan laki aku xdak...ak bwk ank buah ganti tmpt dye..haha so bleh juin sukan. hehe


ok team dye dpt no 1. ok big clap! haha


neh dak2 div aku...gediks2 semua kecuali aku. haha


Sukan pown abeh awal...aku dgn itu trs blk dan terjun pool dan berendam secara dasatnyer...hahaha Malam lak ada dinner tema Beach & Hawaii. Aku bwk anak buah aku lg ganti tmpt laki aku. haha


Pakai jerk baju yg sedia ada dulu...maleh nak beria nak beli baju baru kan...so, jimat! juz pakai tudung lain jerk. hiks



Ok mak pak aku lak nak posing kat pool bilik.




Ok jum balik! 
atas baggy pown sempat posing. haha

Okes serba sedikit komen aku psl Grand Lexis neh...bagi aku ok la biliknyer sbb besar, ada private pool ada ruang dapo...ada microwave utk panas2 mknn....tp kalo utk family besar kalo dlm bilik tuh ada bilik lg lg ok. mksudnyer ruang tmpt tdo tuh kt dlm bilik la...at least 1 or 2 bilik...haaa gtu. hehe byk songeh lak ek. hehe tp betul aper...harga pown bleh arr naik ikut kesesuaian. yg skang neh pown da mahal kan?

Ok la...papepown thanks a lot to my big bos sbb sbb bg kami dok hotel yg best! hehe bkn senang.  nak byr sendirik mmg xbrp nak mampu la...arituh dpt pree pown ms bujang pown xg...nak g sndirik mmg maleh. haha Dan timer kasih jgk sbb aku dpt Lucky Draw grand jgk..Aku dpt TV. hehe alhamdulillah...rezeki. 

Okiesla tuh jerk. penat da menaip. Ada lg entri..tp nnt la. haha ok tata




0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!