Thursday, May 5, 2016

BIG CUP 129

Assalamualaikum...hallu eberibadi!

Ok arineh juz nak review kedai makan utk lepak santai2 dgn kkwn or boipren gepren ker family ker kat BIG CUP 129 yg terletak kat area Ampang jerk pown..

Cadangnyer nak ajak enceq hubby g celebrate bezday beliau. Tp, payah nau nak ajak beliau neh sbb beliau neh sker mkn kt umah. Pastuh bler adik ipar aku ajak lepaking meja laju jerk nak g. Ampehgas! haha. So, makanyer aku banjer  kt 129 big cup neh jerkla dgn adik n anak2 buah aku. Pstuh br beliau terperasan yg aku beriya2 ajak beliau kuar mkn tuh sbb nak nak celebrate bezday beliau. Gedix toi suami aku neh la. hahaha padan muka mkn tuh jerkla ok...sape suruh sombong sgt. hahhaa



Apa yg ada jual kat 129 big cup neh?
menu utama Roti John, burger dan semestinya air goncang big cup tuh la kan...
yg plg special adalah roti john cheese sekilo. haaaa
yg pasti harga berpatutan ok
big cp 1 cup RM4 xsilap. 
Nak jimat beli 3 cup RM10 jerk. haaa...


neh pilihan flavor


Roti John
Memang sedap ok!


Big Cup Strawberi


eh lupa...ada menu meatball...sedap!
xyah susah2 g ikea semata nak mkn meatball. hehe

Memandangkan tika itu aku tgh xderk selera makan...so, aku juz nyecak2 jerk mknn adik aku ngan enceq husband. haha. air pown kongsi jerk dgn enceq husband jgk. xlarat oii nak abehkan...beso gler! 

So, ape tunggu lg? Pasneh leh serang...ramai dah terpengaruh dah neh g terjah. hehe
Selamat menjamu selera u'olls!



Wednesday, May 4, 2016

Happy Besday Mak

Assalamualaikum...Hye semua

Dari sehari ke sehari smpai da dekat 2 bulan berlapuk post neh dok dlm draft xtertaip22. hahaMaaf  Maaf atas kesibukan diri yg memang lgsg xmenyempat nak hapdet blog.huhu 
Ok skang bleh bernafas lega sket. hehe Bleh hapdet psl bezday mak aku last 2 month arituh. kena arr hapdet kang mak aku kecik ati lak...arituh hapdet bezday abah aku kan...haha

Memangterlambat sket la celebratenyer...yerkla bkn senang nak bg semua ada. Kebetulan adik bongsu aku tuh pown blk cuti sem...so bleh arr celebret sesamer.

Plan asal nak celebrate mkn kt luar. Tp last2 tuka plan..celebrate kt umah jerk tp semua surprise arr...mak aku xtaw pown...yg lawak muka mak aku masam mencuka sbb kitorg lgsg xwish bezday mak. haha mmg sengaja. Jhat kan kitorg. So, ms mak tgh solat maghrib kt bilik...aku dgn encik husband arr setting semua...smbil diawasi oleh anak2 buah aku. haha lawak. Ok  good job! hahaha




tengok arr tuh...org lainnyer bezday, depa dua org yg shibuk! haha




neh jerkla yg mampu di sponsor..maklum jerkla tgh bulan..fulus kureng da...haha
hanya KFC, pizza, sate ngan kek jerkla. Lenkali kita mkn beso kt luar arr ek. hehe

Aiii...tgk gambo mknn neh aku lak yg lapo. hahaha Ok kpd mak...semoga sehat sentiasa dan bertambah rezki hendakNya serta diberkati hidup dunia akhirat.