Tuesday, July 26, 2016

Salam Syawal 1437H

Assalamualaikum semua...

Hye...Masih xterlambat lg kan nak ucap Selamat Hari Raya pada semua Maaf Zahir batin wpown arineh dah masuk 22 Syawal. hehe lg bbrp ari jerk lg da nak abeh syawal. Kesempatan neh sy nak menyusun sepuluh jari memohon ampun maaf sekiranya ada salah dan silap serta terkasar penggunaan ayat dlm setiap entri dlm blog sy neh ek. 

Cerita hari raya pertama sy thn 2016 neh xderkla semenarik cerita2 raya korang. Walaupown thn neh turn raya belah family sy tp xseceria sblm2 neh la...sbb plan awalnyer mmg kami semua nak blk beraya kat kampong tp xtercapai dan xdiizinkan  sbb my sis xcident so semua plan terpaksalah dibatalkan...berayala kami di KL.

Ok thn sblm2 neh  penah gak arr 1st raya beraya kat KL jgk..tp thn neh 1st syawal lain dari yg lain sket...haaa apa dier? xpenah2la 1st raya sebaik slps aku blk dr masjid for solat raya, rumah family aku dikunjungi tetamu start dr pkl 10 pagi smpaila ke malam ok...xputus2 org dtg ms 1st raya. haha. Sampaikan aku saket2 kaki sbb berdiri terlalu lama dok kat dapo. huhu yerkla...faham2jerkla slalo kan kat kl neh sape la yg ada...semua dok pakat blk beraya kat kampong kan... kalo thn2 sblm2 neh 1st raya tuh lps blk dr msjid, kalo beraya kt kl la...knpem aku beraya dgn tv..lyn citer raya.haha...tp thn neh tarak masa ok...dok dapo jerkla keje aku lyn tamu. 



Neh jerk gambo raya yg sempat di snap ms pagi raya tuh...
anak2 buah aku...Doble HZ

1st raya tuh...aku sempatla masak kuah kacang utk enceq suami (hasil resepi akak opis aku..tq2) & wat spageti bolognese. Tuh jerk yg mampu aku wat.. Disampig tuh mak aku wat rendang daging mkn dgn lemang. Tuh jerkla menu 1st raya kitorg...Petang raya tuh kami berkelah makan durian..enceq suami ngidam durian. haha. Memang xjamah nasik la 1st raya tuh sbb da kenyang makan semua2 tuh..heee

Setakat tuh jerkla cerita 1st raya sy utk thn neh...layan tetamu dr pagi smpai ke malam yg xputus2. Alhamdulillah...seronok jgk rasa walaupown penat n saket2 tumit kaki aku...huhu. Then, raya ke4 baru aku blk beraya umah mentua aku n sempatla g beraya kat beberapa buah umah. 



ok ini plak selingan yerk...
Juz nak ucapkan TAHNIAH pada adik kiter neh yg telah selamat for 2nd step Majlis Pertunangannya pada raya ke3 xsilap. Finally...tahniah yerk to both of u...semoga kekal ke jinjang pelamin.  Sowy curik gambo neh...hee..

Okiesla....itu sahaja cerita raya utk hari neh...xlarat da nak menaip..rasa mengantuk nak tido lak rsnyer...hahha ok tata!





0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!