Wednesday, June 14, 2017

Johnys Rocket, IOI City Mall


Assalamualaikum semua...

Kejadian neh berlaku sehari sebelum cuti Nuzul Quran lepas. Bukan plan sgt sebenarnyer...sebab sepatutnyer aku kena blk umah my MIL last week...so igt nak buka area Shah Alam. Xjd...then kebetulan my fren dari Sabah blk semenanjung maka kami berbuka kat IOI City Mall jerkler sbb nak soping raya skalik kt ctu.

Selalu IOI tuh xramai org...sbb nak raya kan...maka ramai gler rakyat kt ctu. hadoiii...payah nak soping. Last2 trs g tmpt mkn utk berbuka spt yg dijanjikan.
Kami berbuka kat Johnys Rocket.


Orang Sabah




Bakal Bride to be...haha

Ok jum tgk menu2 yg ada kat Johnys Rocket neh










neh menu kami makan

Aku makan Single Rocket Burger



hehe candid



anak bujang saya sker nau dpt "sofa empuk" haha




haha selpie



budak 2 orang neh bleh plak tido secara berduet..hahaha


sebenarnyer...kami masih lagi dalam keadaan tidak percaya  dah jadi mak orang oii! hahaha

Ok silalah layan gambar2 selpie kami neh..haha



\








Kalau ikutkan seperti tahun2 lepas memang akan plan berbuka sama2 geng karok neh. Tp, thn neh juz ada cadangan2 gtu2 jerk sbb salah sorang dari kami dok jauh seberang laut sana nun...bler dye ckp nak blk cni...kami cuba la sedaya upaya utk jumpa. Tp, aku memang xbleh janji...apa2pown kena ikut encik asben la...kalo beliau kata ok, maka on la. Alhamdulillah dapat jugak kumpul sama2 wpown ikutkan anak aku xbrp sehat sbb demam. tp, Alhamdulillah bler tiba harinyer dye sehat..hehe. encik asben pown kalo ikutkan xjd ikut sbb ada hal tp alhamdulillah setel cpt maka kami g gak wpown plan asal nak soping kt 1 tmpt neh xmenjadi sbb dah lewat.

Bukan senang sebenarnyer nak merealisasikan sesuatu perjumpaan secara beramai2 neh. Pokok pangkal kena ada kerjasama daripada semua pihak dan kena saling faham memahami antara satu sama lain. Andai kata salah seorang dari kita tiba2 terasa xboleh nak join sbb tmpt tuh jauh or ada sbb2 lain yg xbuatkan kita xleh join..juz bgtaw xdpt join dan jgn berharap utk org lain ikut kepala kita sorang jerk. bgtaw xdpt join dan bgtaw jgn sbb kita seorang xdpt juin event trs batal. Teruskan jerk. 1 lg jgn plak cdgn tmpt buka puasa tuh plak ikut kepala kita sorg jerk...kena pk hak asasi org lain jgk..tuh plg penting. tmpt tuh sesuai ker x senang x org pegi dan dpt persetujuaan dari semua pihak.Jgn byk bantahan...kalo rasa terlampau byk bantahan,,,xpyh join dan biarkan perjumpaan tuh diteruskan seperti biasa utk yg lain2 yg dpt hadir.

Maaflah ter emo sket kat ayat atas tuh...sbb perkara2 cmneh mmg slalo terjadi pown. Tuh yg membuatkan aku dah jd malas nak organize kalo nak wat perjumpaan. Skang dah kawen mmg aku xamek port lgsg lah. Bg la org bujang yg arrange.AlhamdulillahGeng Karok neh semua jenis ok jerk...xbyk hal. Harap silaturrahim neh terus terjalin smpai akhir hayat. Terus baik...InshaALLAH.










Sebelum bersurai...kami bergambar ler dulu..hehe seperti biasa. Ini Wajib! Harap ada rezeki panjang umur..kita jumpa lagi yerk.

Review pasal makanan kat Johnys Rocket neh nak kata sedap sgt tuh boleh la... sbb aku rasa kat Grease tuh lg sedap burgernyer...haha tp, kalo korang nak try...boleh jerk...saja lepak2 or nak deting ker kan...hehe

Tempatnyer kat Level G...dekat dgn Magnum sebelah luar..dekat jgk dgn air pancut berirama.

Okiesla...tuh jerk entry arineh. Penat dah menaip...Selamat Berbuka Puasa semua...

0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!