Tuesday, June 20, 2017

Shoping Raya


Assalamualaikum..

Aku xtawla neh tmpt ke brp dan kali ke brp aku g sopin raya. faham2 jerkla kalo g menyoping dgn encik suami mmg xbleh 1 ari. cari brg dye sorg jerk pown bleh makan masa 1 hari ok. aku pown kalah. hahaha Kalo bab carik kain baju aku pown sama gak..aku neh jenis simple amek mana dan jerk..beliau tak...makanya beliau pilih...aku g try..dye tgk ok br beli. haa..mmg jenuh arr masuk dr 1 kedai ke 1 kedai...aku yg penat. hahhaa


Last week kami ke Primavalet Bangi nak beli baju raya encik suami lah sbb dye sorg jerk xbeli lg. kalo ikutkan nak g ms bukak poser dgn mmber2 aku arituh tp xjd sbb xsempat. Makanya pegila last week.



sajer amek gambo banting jerk...tuh pown sekerat. haha


budak neh kemain sker sgt dpt tgk fatah amin..pdhal tuh papan jerk pown. hahha haiii laaa anakkk. haha

Dari pemerhatian aku Primavalet neh ok jgk sbb dye bukan jual 1 brand jerk tp mcm2 brand dalam 1 butik. So, pada sesaper yg nak carik baju raya, kurta, baju melayu baju kurung...boleh dtg cni. Senang pown senang nak g..kuar2 tol dah nampak dah...tepi jln jerk. haaa

setelah hampir 2 jam dok betapa dalam butik primavalet tuh kami cadang nak g window soping kt Sunway Vellocity. haha neh pown da brp kali g...arituh g sopin bj raya anak kt cni. xderk maknenyer window soping..encik suami plak punyer turn. Makanya aku dgn anak dok betapa kt luar kedai..encik suami masuk kedai soping. haha aku da xlarat nak jln..anak pown tdo. hahaha





Dekat2 pkl 7 kami ke Fish Manhattan utk buka poser sbb dah booking. akibat xjln rata maka menyesal booking ctu sbb lps tuh jumpa tmpt mkn lg best...haha. Encik suami kata puasa thn dpn kita buka puasa kt tmpt tuh plak. hahaha ceh!



aku xtaw nak order aper...nak mkn set ramadhan utk 2 / 3 org suami cheq xmkn seafood. hahamakanya kami order ala-carte jerkla. aku dah borink mkn spegeti maka aku mkn fish n chip jerkla wpown aku taw mmg muak. bantai jerkla...hahaha



Dah abeh makan..balikla ape lg..haha Encik suami kata sker g cni sbb byk butik n senang nak g.. tgk dye pown da hafal jln..maw psneh dye g sndirik bwk anak. ok tgl ler sy kesorgan. haha

1 lg yg best...dekat dgn shopping mall lg 1 iaitu My Town yg bersebelahan dgn IKEA Cheras.. Haaa... arituh da g My Town dah tp tyme g tuh xbyk lg kedai yg dah bukak...skang dah bukak semua kot. Lenkali la g...Pasneh xg IOI City Mall dah la nmpknyer...Sunway Pyramid pown da lm ditinggalkan sbb jln jem nak ke ctu. hahaMaka g ke tmpt yg senang nak g jerkla n semua ada. 



Aku hrp weekend ak.ka last puasa tuh dah xsoping dah arr...cukup2la tuh...abeh duit kang woiii! hahhaa Okiesla...tuh jerk nak kongsi cerita. Selamat berbuka!

0 comments:

Post a Comment

Jemput Komen.. jangan malu-malu yek!