Sunday, August 27, 2017

Cendol Durian Power, Kampung Baru



Assalamualaikum...hai semua...

Juz nak kongsi cerita semalam. gpekena Cendol Durian. Dah lama sebenarnyer mencari kat mana lokasi Cendol Durian neh...slalo dok dengar kat negeri sembilan la...area shah alam la..tmpt jauh2 la nak g...akhirnya dpt dikesan lokasi kt KL neh. haaa Baru malam td g...Wat perangai malam2 pi pekena cendoii...haaa bakhang! haha

Lokasi dikesan dari adik ipar aku...dye dok ckp member dye pi pekena cendoi sabtu mlm lps...memandangkan ada bukti kedai cendoi bukak memalam...maka kami pi serang plan last minit.  Kat mana lokasinya?kat kampung baru jerk...xjauh pown..

neh senarai harga


neh cendoi yg kami order


ok neh aku punyer sorang..org lain semua pakat kongsi...laki aku xmo kongsi..dye nak mkn sorg2 dye dgn aku2 punyer skalik dye perabihkan...haha

ciaaannnn anak aku minum cendoi cap susu botol jerkla..hehe
xsenang nak mkn..dye pownnk jgk..haha

adik2 aku

tgkla neh...tunduk jerk tak pandang kiri kanan langsung...haha


anak2 buah aku kongsi n berebut minum cendoi n mkn durian..hehe

Sanggup tuh pi keluar memalam semata sbb cendol durian. Kami order gak makanan...kuey tiaw goreng dgn nasi goreng daging..sedap jgk masakannya...memula nak order sate padang tp depa takut xreti mkn sbb kuah lain..bkn kuah kacang. heheOk utk makluman..gerai cendol dan gerai makanan lain2 yerk.


So, kepada sesaper yg kat area KL tuh tetiba teringin nak merasa cendol durian bleh la ke Jalan Raja Alang Kampung Baru.
Tak taw jalan Waze jerk search Cendol Durian Power Kampung Baru.




Friday, August 18, 2017

Jalan2 @MY tOWN


Assalamualaikum..hai semua

Ini merupakan kali ke2 g My Town neh...Walaupown dekat tp xpernah jejak lgsg kat bangunan sebelah tuh...IKEA Cheras. kalo jejak pown semata g atm mesin kt ikea kuarkan duit. haha

1st tyme pegidulu ms sambut anniversary..ms tuh xbyk lg kedai yg bukak sbb My Town pown br lg bukanya...Saja jalan2 jerkla...kali neh g pown aku yg ngajak lg...sbb encik asben  tanya nak g mn...aku pown cdgkn g my town jerkla...sbb dekat..asik g sunway vellocity jerk..borink la. haha

Misi ke My Town neh sebenarnyer nak mencari pretzels auntie annes hahaha Semata kan? Mcmla peknen..haha. dah lama xmkn kotttt...Sampai2 mmg trs carik pretzels...dah dpt trs makan..sbb kalo dah sejuk xsedap. Lps tuh jenjalan jerkla window shoping 
 jerkla...

Jalan punyer jalan..jumpala 1 tmpt robot neh...tp xmain pown...sbb rs berbaloi RM15 utk masa 15min. Maksudnya seminit rm1.
Pastuh jln ke depan sket nmpk tmpt video game ada byk permainan budak2...so masuklah  skalik nmpk tmpt mainan neh...mcm playground la utk budak2. kami masuk tp sblm tuh kenala register dlu. Ikutkan kena bayar RM10 utk umur setahun ke atas xsilap dlm tempoh masa setengah jam. Memandangkan anak aku blom cecah umur setahun...maka FREE dan tiada limit masa diperuntukkan berada dalam tuh. Mak Bapak dibenarkan masuk utk awasi anak2..syaratnya semua kena pakai stokin. Kalo xpakai kena beli rm4 jerk kt kaunter.

Maka duduklah kami disitu sampai lebam...haha. Yang aku tak boleh blah tuh encik asben siap kata psneh kalo dtg cni nak tglkan aku dgn anak kt tmpt mainan neh pstuh dye nak g soping. Sabojerkla.


ok silalah lyn gmbr kt bwh neh yerk..



















Lepas dah lemab dok kt playgorund..perot lapo..so mkn dulu sblm blk. Lepaking la kt cafe hipster neh Sketch namanya. Kami order set jerk...


Nampak sedap x air tuh?
neh set Se Char Kuetiaw namanya bersama Teh Tarik Leleh
encik asben order


Aku lak order Se Kung Fu Kuey Tiaw dgn sirap limau jerk

Murah pown murah harganya xsampai RM15 pown setiap set.


ok itu sahaja citer ujung minggu aku kali neh. Pasneh g cni jerkla bwk anak. haha dekat pown dekat. Hrp xjumpa org yg kenal..sbb slalo g jauh2 konpem juper org yg kenal...kali neh encik asben lak juper kkwn dye. haha nasebla yerk. Sampai jumpa 2 3 org dlm 1 hari. haha. Agak2 nak serempak dgn aku dan kami sekuarga mehla dtg ke My Town bleh wat gathering..hehe. Ok sblm trs melalut baek aku stop. ok tata!

Monday, August 14, 2017

Birthday Double HZ


Assalamualaikum semua

Neh cerita kejadian 2 minggu lepas pada 6 Ogos 2017 lepas...adik aku wat majlis besday kedua2 anak dye...si Double HZ. Tarikh lahir sebelah2...senang la sambut sekali harung. si abang 5 Ogos, si adik 6 Ogos. 


So seperti yang dirancang..adik aku ckp tema merah biru spiderman. haha tp kami sekuarga jerk...tetamu yg hadir xdiberitahu tema pown...hehe tp kebetulan ramai plak pakai merah dgn biru arituh. haha. 

Disebabkan tema spiderman...encik asben yg melebih soh aku carikan baju anak baju spiderman.  Erm...aku murung la jgk sekejap sbb mana la aku nak carik dalam masa seminggu?  Nak g kuar soping memang tak la...dah ler keje. Last2 try la carik on9 dgn bantuan adik aku sorang neh...si pika. ..dye ler tlg aku...dan aku dapat@


Baby Spider haha


kek besday


neh backdrop a.k.a photobooth jgkla yg aku laki bini serta adik ipar hiaskan


jajan2 serta dessert


menu spagethi 2 kuah...kuih putih n kuah merah adik aku buat
bihun gorengmy mom handmade
ayam goreng yg aku dan encik asben goreng di KFC...haha
tak sempat beli adiah   sponsor KFC jerkla..hehe
dan juga kentang goreng dan sosej...


ok mari mulakan acara nyanyi2 dan potong kek...hehe



inilah dye besday boy nyer...






adik family

antara tetamu yg hadir


gents only




melepak kat luar...selpie
tgkla anak bujang aku tuh..kemain gedix suka sgt selpie. haha




ladies only






yg bakang tuh mmg paling gedix..haha



calon2 bapa mithali..haha

anak bujang dah penat


acara bermula jam 2petang sampaila selesai. Menu pown ringkas jerk ala kadar...menu utk budak2..jemputan dalam 60org jgk tp xsemua la dtg. Semoga double HZ jadi anak soleh bijak pandai dan berbakti pada orang tua.


Wednesday, August 9, 2017

Wordless Wednesday: Menang Blog Contest


Assalamualaikum...hye semua



#Wordless Wednesday: Menang Blog Contest
Dapat Set Tangled Pack
Iolls simpan ler sampai dapat anak perempuan lak nampaknyer...haha


Dapat Barbie Doll Rapunzel, Beg kecik, Beg Besar dan jugak Gelas Mug dgn straw
Comel kan?
Thankyou...!!!

Thursday, August 3, 2017

Kenduri Aqiqah

Assalamualaikum..hai semua...

Arineh nak cerita psl kejadian beberapa bulan lepas. Memang dah lama hoii cerita neh berlapuk. haha Kejadian pada 4 Februari 2017 sempena Majlis Kesyukuran dan 

Aku memang dah berniat lama dah. Memang dari mengandung sampai dah bersalin aku memang nak buat majlis doa selamat sekiranya aku selamat bersalin. Buat kecil2an just doa selamat, baca yasin dalam rumah dan nak wat berendoi skalik kalo ada rezeki lebih.Aku ckp kat enceq asben psl niat aku tuh...dye setuju jerk. Then aku cadang nak buat 2bln lps bersalin means bln 12 la ms tuh...sblm aku masuk keje blk. Encik asben kata...kalo boleh nak buat aqiqah terus. Maka tukar nak buat bln 1 ms cuti raya cina..tp dah kazen aku plak nak kawen bln tuh katanya...pastuh tukar lagi...last2 buat 4hb febuari. ms tuh anak aku dah nk masuk 4bln. Dan kebetulan bezday adik aku jgk. Kira sempatla jgk cari katerer yg siap pakej dgn kambing semua skalik. Alhamdulillah...caterer yg mmg biasa aku amek since dr majlis adik aku nikah dulu...pastuh ms majlis tunang aku dan resepsi aku pown dulu memang amek catering neh. Masakannya memang sedap dan memang ramai puji. Sblm2 neh parents aku yg deal..kali neh utk majlis anak aku kami laki bini la deal sendiri dgn tokey catering. Nama owner katering neh kitorg pgel Cik G jerk... Nama katering dye Sha Ketering. Mcm mana asalnya taw psl katering neh? Masa tuh aku g majlis wedding member sekolah aku...rasa mskn dye mmg sedap. so, amekla kad nya. Dari ctulah ceritanya...hehe

Alhamdulillah...berurusan dgn Cik G neh memang bagus dan ok sangat. Kebetulan pulak tempat sembelih kambing kepunyaan adik dye xsilap dekat area Sg. Buaya memang dkt sgt dgn tmpt encik asben. So senangla encik asben nak g tgk n pilih kambing n tgk sndiri kambing disembelih. Sbb kalo ikutkan cik G neh dok area Kampong Pandan KL. 


Ini lah kambingnya
sekor kambing kampung
sekor lg biri2

sekor kami mintak masak manis
sekor lg kami mintak wat kambing golek
encik asben punyer pebret kambing golek tuh...aku pown dah terjebak...haha


Ok dah tiba hari kejadian...


khemah dah siap pasang
ok khemah pown alhamdulillah aku dpt pakej murah.
kat area Ampang gak
Terima kasih en.zubir sbb sudi bekerjasama dgn kami. 
contact number nnt aku sertakan kat bawah skali yerk.

gerai kambing golek


pak yeop dan menantunya..sibuk wat keje. hehe


my hero dah siapppp

kita posing duluuuu





tak jadi sewa pelamin berendoi sbb ruang rumah xmengizinkan.. huhu
so hias kat manja jerkla...


mak dgn anak sebok bergambo..haha gambar dgn apaknyer xderk..sbb apaknyer sebok wat keje kt luar. hehe
lgpown xgeng sbb xpakai baju kaler sama...hahaha (baju beli xmuat..kiki...maka pakaila bj lama)



ok layan la gambar si double HZ dgn my hero
jd 3 hero!











tetamu dah mula datang

kambing golek sdg mebakar dirinya..hehe


ok bwh neh menu2 ms majlis













selipe dgn mangah


Acara dimulakan dengan bacaan yassin kat dalam rumah dlm jam 12tghari cmtuh br start

selesai bacaan yassin dan doa selamat..dah boleh makan...



sepupu sepapat neh kalo xbergambar memang tak sah



asik korang jerk selpie...aku pown nak jgk.haha


dgn mak buyong...pika. tq datang



dgn sumi jelly

geng ex div yg sudi dtg...xjmput ramai pown sbb xsempat nak jemput...urat putuih byk...terlupa jemput. huhu


aku rasa dah beso neh nnt maw asik gado jerk kupu2 neh...hahaha

Alhamdulillah...segalanya yang dirancang dan yang sunat telah selesai disempurnakan dan dipermudahkan..  Terima kasih kepada semua saudara mara, keluarga sebelah mertua adik beradik, jiran2 dan kawan2 yang sudi hadir memeriahkan serta mendoakan anak kami.  Doa dan harapan kami untuk permata sulung kami ini agar kamu menjadi anak yang soleh, taat pada perintah Allah SWT dan hormat kepada kedua orang tuanya...aamiiinnn...ya rabb!


Salah satu buahtangan utk tetamu yg aku tempah khas. Kepada sesiapa yang mencari2 brg nak wat goodies bag...boleh la tempah dgn MAI DESIGN neh...servis bagus. 

ok kat bawah neh iolls sertakan contact number caterer dgn tempahan yasin dan jgk canopy


SHA KATERING
Cik G = 0176808798

MAI DESIGN STUDIO
Kak Mai = 0173607490

HAWANISS CANOPY
En. Zubir = 0104379376